OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FRA DUO TIL TO BAND

Birgitta Alida Hole(23) kommer fra Tromsø, og tar klassisk sangpåbygning og samtidsmusikk på Griegakademiet i Bergen. Hun er også vokalist i både Lumikide og Strange Hellos, som begge skal spille på Vill Vill Vest i dag og fredag. 

Av/Foto: Thea Kristin H. Johannessen

– Vill Vill Vest blir veldig gøy! sier en smilende Birgitta.

For fem år siden, på Sund Folkehøgskole, møttes hele Lumikide-gjengen. Det startet som en liten musikalsk duo, Birgitta og Martin Tonne, som spilte sammen og laget låter.
– Et sånt musikalsk schmack fra første stund, egentlig! Vi var en duo det året, med trommemaskin i stedet for trommis. Så fikk vi med oss Axel Skalstad på trommer og Alf Hulbækmo på keys, og det ble en kjempegod match.

Etter folkehøgskoleåret spredtes gjengen for alle vinder til ulike jazzutdanninger i Norge. Dette har likevel ikke satt noen stopper for utviklingen av Lumikide.

lumikide_promo2016_haara03

Lumikide. Foto: Øystein Grutle Haara

– Vi har vært så gira og prioritert prosjektet, og funnet måter jeg vil si har fungert like bra som om vi skulle bodd i samme by. Vi pendler, sender demoer og slike ting, sier Birgitta.

Birgitta synes det har vært fint å være musikkstudent her i Bergen, fordi det skjer så mye på alle plan. Kunst og musikk i alle sjangre.

– Folk er så flinke til å jobbe sammen og inkludere hverandre i miljøet. Jeg liker veldig godt å bo her. Også er det det med Vill Vill Vest, at det skjer sånne ting, det er helt fantastisk. Da får flere sjansen til å komme opp og frem, synes hun.

Men Strange Hellos, da? Du er jo vokal der også.

– Det var et prosjekt som oppstod i fjor. Odd Martin Skålnes(O.Martin, Aurora), Even Kjeldby(Great News), og Fredrik Vogsborg(The Megaphonic Thrift og Casiokids) lurte på om jeg ville være med. Det var jo kjempegøy!

Det hele startet som et studioprosjekt. Odd Martin hadde flere låter liggende, og disse ble spilt rett inn fra første stund.

– Jeg følte jeg passet godt inn. Låtene appellerte veldig til meg, og jeg fikk frem en annen side av meg selv som jeg liker veldig godt i musikken. Lumikide og Strange Hellos er ganske forskjellig, og jeg digger å spille med begge to, sier hun.

strange-hellos

Strange Hellos. Foto: Øystein Grutle Haara

Hva slags type band er de to?

– Lumikide er eksperimentell pop, en slags indie med inspirasjon fra mye forskjellig. Et resultat av at Martin som skriver mange av låtene, og egentlig alle i bandet hører på ekstremt mye forskjellig musikk. Fra hip-hop, støy, jazzmusikk i alle mulige forskjellige former, til listepop. Inspirasjon kommer fra band som for eksempel Deerhoof, White Denim og Tame Impala, Justin Bieber og Taylor Swift!

– Strange Hellos kan man sjangrere som drømmende powerpop – 90talls skranglepop med referanser til Teenage Fanclub og Cocteau Twins, konkluderer Birgitta.

Å sjonglere to band med forskjellige øvinger og forskjellige medlemmer kan kanskje høres trøblete ut. Men det synes ikke Birgitta.

– Det går veldig fint, egentlig. Det er nok av tid i min hverdag. Jeg jobber jo bare med musikken, og det er veldig kjekt å ha to prosjekter gående, synes jeg. Det blir en kabal å legge nå på Vill Vill Vest, selvfølgelig. Men det blir veldig gøy, sier hun.

Foto: Thea Kristin H. Johannessen

Til Vill Vill Vest anbefaler Birgitta å komme og høre på – selvfølgelig – Lumikide og Strange Hellos. Men også Bloody Beach, Sløtface, Miss Tati og Marinius.

– Det blir nok veldig kult. I tillegg spiller Elida Høgalmen, en singer/songwriter, og det synes jeg er veldig fint. Man er litt i sin egen verden når man skal spille selv, så det er ikke lett å gå og kose seg på konsert, men jeg skal i hvertfall få med meg Elida og Marinius!

De kommende ukene og månedene blir det mye spilling og oppvarming til plateslipp for Lumikide – med en liten releaseturné i Oslo, Tronheim, Tromsø og Bergen. Med Strange Hellos skjer det også litt av hvert.
– Det kommer en ny singel snart, og på nyåret slipper vi plate. Det er ikke satt helt enda, men det er mye gøy å se frem til!

 


Interessert i mer?
LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler og annet fra Bergen og omegn.

Kommentarer

kommentarer