Beerpong seb

Amerikansk festtradisjon til BI og Bergen

På lørdag var det lag mot lag i kamp om å bli Norges beste Beerpong-lag. Den amerikanske festtradisjonen har nemlig funnet frem til kalde nord for å glede festglade studenter på en lørdag ettermiddag. 

Journalist og Foto: Maren Myrseth

Vi går inn gjennom glassdørene og inn i BIs egen bar, Rederiet. Der sitter flere titalls studenter. Noen kledd i basketball-uniformer, andre med hysteriske hodeplagg. Stemningsmusikk dundrer ut av høyttalerne og alle deltakerne ler og snakker høylytt. Det er god kok allerede før mesterskapet starter.

I rommet ved siden av er bord spesiallaget for Beerpong satt opp på rekke og rad. Ved utgangen står et fortryllende trofé inngravert med teksten «Norwegian Beerpong Champions 2017». Konkurransen er høy og trash talkingen er godt igang.

Marius Berntsen og Henrik Bøe utgjør det beryktede laget «Hofteknekkerene»

– Så mye trening som vi har hatt, så vil jeg si at det er større sjanser for at vi vinner. Det handler ikke om flaks. Når det kommer til stykke vil «Hofteknekkerne» stikke av med seieren, forteller Marcus McLeggon og Sebastian Tangen fra «2 Guys 10 Cups». De er klare for kamp og sparer ikke på kruttet.

– Det som er så kjekt med at «Hofteknekkerne» er med i år er at «2 Guys 10 Cups» er på stedet i tillegg. Vi er jo erkerivaler tross alt, og det er kjekt å endelig kunne knekke de hoftene.

Hofteknekkerne er rask med å gi sitt stikk tilbake til 2 Guys 10 Cups.

Øverst fra Venstre: Marius Bernsten og Marcus McLeggon. Nederst fra venstre: Henrik Bøe og Sebastian Tangen

– Det er skuffende å se at de har nesten samme navn som et annet lag her, 2 Guys 6 Cups og 2 Guys 10 Cups er det ikke stor forskjell mellom. Hvor er originaliteten?

Til tross for sin åpenbart sterke rivalisering er begge disse lagene enig i at det å vinne handler ikke om sjanse eller flaks, men om evner og presisering.

Brian Kovary står bak NM i Beerpong og er grunnlegger av mesterskapets arrangør Little Amerika. Little Amerika arrangerer ulike amerikansk-baserte arrangement. Mesteparten av tiden er det kun nettbutikk hvor de selger Beerpong bord og røde kopper.

– Vi er de eneste som gjør dette

Dette mesterskapet er det ene arrangementet Little Amerika fokuserer på årlig. Den unge amerikaneren er også deleier i Landstreff Bergen og har startet Los Tacos.

– Vi har arrangert dette mesterskapet siden 2012. Det er for de som liker å spille og gir disse en mulighet til å si at de Norgesmestere i Beerpong. Vi får mest lag fra Bergen, men også noen fra Oslo og omegn. Vi er de eneste som gjør dette og det handler mest om å ha det moro og drikke øl.

– Vi har mange gjengangere som deltar hvert år og gleder seg til å være med hver gang. Vi har også alltid nye også. Ingen liker å tape, men de liker å være med.

Det var helt tilfeldig at Kovary kom til Norge. Originalt hadde han planlagt å dra til Sverige.

– Da jeg jobbet på Kos i 2011, så var det mange skandinavere som spurte om vi amerikanere kun drakk fra røde kopper. De hadde en slags fascinasjon for disse røde koppene. Da jeg kom tilbake og fullførte graden min på universitetet så spøkte jeg litt rundt med det og tenkte til slutt at det kunne være en god forretningsidé. Jeg så et åpent marked.

Brian Kovary presenterer de ulike gruppene

– Jeg har spilt Beerpong fra jeg var 14-15 år. Jeg er god noen dager og andre dager er jeg helt forferdelig. Jeg blir litt fristet til å spille, men jeg tror mange hadde blitt ganske sur hvis jeg hadde vært med å vunnet min egen turnering. Det ville ikke vært god markedsføring eller PR for oss, ler Kovary.

Vi snakket selvfølgelig også med laget som het «2 Guys 6 Cups». De var enkle å oppdage med sine egendesignede T-skjorter og morsomme hodeplagg. Disse gutta hadde en litt annen holdning til konkurransen.

– Vi har nok ikke så gode vinnersjanser. Vi har ikke vært på så mye fester i det siste så vi er litt rustne. Vi er alltid først og fremst innstilt på å ha det gøy. Vi kom på andreplass i forfjor, forteller de begge med et stort smil om munnen.

Kim Steen Haugsvær og Sven Arild Johannessen

 

Kommentarer

kommentarer