PicsArt_05-04-02.04.26

#10dype: Jonny Bayer

I denne spalten stiller vi ti dype spørsmål til ti aktuelle personer. 

Av: Susann Hellesnes

I over ti uker har vi stilt ti aktuelle personer, ti essensielle og dype spørsmål. Den type spørsmål som får deg til å gruble, kanskje til og med grine litt. Eventuelt spy. Det har tikket inn alle typer svar, noen lange, noen korte, men hver og en brakte noe nytt på bordet. Fellesnevneren for de alle har vært at hvert eneste svar, fra hver eneste person har virket ekte og ærlig. Samtlige har pirket dypt ned i mantelen, og vi i redaksjonen sitter igjen med visdom for en hel uke i krigen. Derfor føles det litt vemodig at vi ikke lenger skal dykke dypt med kjente bergensere og «de utenfor». Godt er det da å kunne trøste seg med at vi har én dypdykker igjen.

«Boomchackablaow, Jonny Bayer rett i trynet ditt» meldte Jonny Bayer allerede på Intro i 2007. På den tiden var han programleder i Ordet på Gaten, radioshowet som hadde haukeblikk over det som rørte seg på hiphop-fronten i Bergen. Uansett, han er fortsatt på mikken, men denne gang i podcastformat. Han har nemlig tredd inn i rollen som programleder i Mørkerommet. Podcasten som endevender alle kriker og kroker i det mørke rommet (også kalt sinnet vårt). På mange måter er jobben til Jonny å navigere seg rundt i dette mørket sammen med gjestene sine, helt til han finner et form for lyspunkt. Så må han sørge for at det blir månelyst. Gøy jobb da? Og når han ikke har det gøy i studio med sine kjente bergensgjester, er han standupkomiker. Det kan jo på mange måter bli spennende å se om en komiker klarer å ta disse ti spørsmålene seriøst.

Hva er den mest unike delen ved deg selv?

– At ting jeg går og tenker på går i oppfyllelse.

Hvilken låt har du hørt på og er flau over at du har hørt på?

– Alt av Konstante Trusler.

Hva er den verste matvanen du har? 

– Smeltet ost. Smeltet ost er grunnen til at jeg ikke står i bar overkropp på profilbilde mitt.

Hvis du kunne forandre noe med deg selv, hva ville det vært?

– Niplene mine. Veldig misfornøyd med de jeg fikk utlevert. #servelat

Hva har du gått igjennom som har gjort deg sterkere? Og hva får deg til å føle deg svak?

– Kjørte meg vill på vannscooter i Tyrkia, var nesten i Syria før jeg ble plukket opp av en fisketråler. Døtrene mine får meg til å føle meg svak, spesielt når jeg må løfte begge to samtidig.

Hvilken fysisk del av deg liker du best?

– Nakken min, ellers hadde jeg hengt med hodet.

Hvilken ikke-fysisk del av deg liker du best?

– Hukommelsen min.

Hvilket tiår føler du deg mest hjemme i?

– Akkurat nå er den beste tiden å leve på. Vi har Led-lys med farger og trådløst internett.

Din siste dag på jorden – du har fem minutter igjen. Hvordan bruker du de?

– Hadde ringt til Gabrielle.

________________________________________________________________________

Kommentarer

kommentarer