kakk

Kakk-bassist plukker opp mikrofonen

Tirsdag 20. juni debuterte Kakkmaddafakkas Stian Sævig med stand up, og fy søren for en debut det var. Vi tok en prat med den 28 år gamle bassisten på en benk utenfor Den Nationale Scene.

Av: Trond-Martin Hauge

Det var tirsdag, klokken var åtte, og som vanlig var det tid for Humorlaboratoriet på Vaskeriet. Humorlaboratoriet er et ukentlig show arrangert av Stand Up Bergen. Her kan man oppleve etablerte komikere teste ut nytt materiale, samt blodferske debutanter som prøver seg for aller første gang. En av de som skulle prøve seg denne kvelden var Kakkmaddafakka-bassisten Stian Sævig. Selv om Sævig var roligere og mer avslappet enn hva vi er vant med å se på en stand up scene, leverte han stødige og ikke minst morsomme fem minutter, som fikk de fleste i salen til å le. Debuten var faktisk så bra at han fikk tilbud om en spot på SommerStanUp på Ricks 21. og 22. juli.

– Hva fikk deg til å begynne med stand up?

– Jeg kan vel legge litt av skylden på min fetter Thomas Sævig, han har drevet med stand up i flere år, sier Stian, som også forteller at han blir veldig inspirert av folk han kjenner som driver med ting. Det var sånn han kom inn i musikken også

– Jeg hadde noen venner som drev med musikk, så da tenkte jeg at det kunne jeg også få til.

Stian har sett mye på stand up, og planen om å teste det ut selv har han hatt i rundt tre år. Da han endelig følte at han hadde nok materiale kastet han seg ut i det.


Tar med seg konserterfaringen

Ingen skulle  tro at mannen på scenen gjorde stand up for aller første gang. Sævig utstrålte en ro og en kontroll det kan ta lang tid å opparbeide.

– Det at jeg er scenevant fra før av, var nok antageligvis med på å gjøre meg så trygg på scenen, men jeg ante ikke hvordan det kom til å bli med nerver og sånt før jeg først sto der, forteller Stian som opprinnelig bare skulle teste hvordan det var å “stå”, men som nå er giret på å fortsette med dette.

Hektisk liv

Som bassist i et band som Kakkmaddafakka har Stian mye å gjøre. Bandet har nylig  sluppet en singel, og  snart skal det slippes enda en. I tillegg har de spilt hver helg den siste tiden. Vi i Utetrend fatter ikke hvordan dette kan kombineres med stand up når man også er far til to små barn. «Jeg vil gi veldig mye honnør til min fantastiske samboer, som må gjennomføre en altfor stor del av året alene med barna.»

Etter å ha spilt hver helg over en lengre periode tar Stian og resten av Kakk seg en måneds ferie, før det blir masse festivaljobber i august, og forhåpentligvis noe mer stand up.

Vi gleder oss til å se mer av den rolige bass-spillende komikeren og småbarnsfaren på diverse scener fremover.

Kommentarer

kommentarer