IMG_8475

Lager beats med sin bror og skriver tekster på jenterommet

17 år gamle Mia Roussel fra Askøy slapp nylig sin første låt «Eg er lei» under artistnavnet L.U:N.A. Låten handler blant annet om Roussels frustrasjon over dopkulturen blant unge i Bergen, og har gitt 17-åringen mye oppmerksomhet i løpet av det korte tidsrommet den har ligget ute.

 Tekst og foto av: Maria Sung Ae Lervik

Vi møter Mia en sjelden soltime i Bergen sentrum. Tross knappe 13 grader, kjølig skygge, og intervjuobjektets lette bekledning, valgte vår journalist å ta intervjuet utendørs. (Beklager Mia).

Hva handler låten din om?

 – Den handler om forskjellige inntrykk og erfaringer jeg har gjort meg av samfunnet og miljøet rundt meg i det siste. Blant annet var det en ganske så brå overgang fra miljøet på Askøy, til det doppregede miljøet jeg møtte på når jeg begynte på videregående i sentrum. Låten handler også om generelle frustrasjoner som for eksempel hvor få kvinner man ser i musikkindustrien. Spesielt innen hiphop.

Kunne du tenke deg å være en representant for kvinner i  hiphop-industrien?

– Nei. Jeg vil ikke se på meg selv som en representant, men det er viktig at vi kan bli mer synlige. Dessuten synes jeg det er utrolig kult at musikere i Bergen backer hverandre. Men der og, er det gjerne flest gutter. Kunne tenkt meg å vært en del av noe sånt. Men så har vi jo Myra da, hun er fet.

Tror du at musikkstilen din kommer til å bli sammenlignet med Myra sin?

– Det håper jeg ikke. Hun har noe helt unikt og eget, som ikke kan sammenlignes med hvem som helst. Selv har jeg jo bare kommet ut med én låt så langt, og hvem vet? Kanskje det neste jeg gir ut er en skikkelig danselåt.

Hvor henter du inspirasjon fra?

– Fra over alt, egentlig. Fra roen i sjelen. Fra steder. Fra jenterommet. Fra ulike sjangre. Jeg hører veldig mye på rap. Men jeg tror ikke jeg vil definere meg selv som rapper. Jeg er åpen for nye inntrykk og inspirasjon fra de fleste sjangre.

Tror du at du kunne gitt ut en heftig partylåt?

– Ja! Denne gangen var det en ganske laidback låt, men en annen gang vil jeg få folk til å danse.

Saken fortsetter under bildet.


Du har jo fått mye oppmerksomhet etter du slapp «Eg Er Lei». Hvordan har det vært for deg?

– Jeg har bare fått veldig fine tilbakemeldinger fra folk, men det er også veldig uvant. Jeg vet ennå ikke helt hvordan jeg skal reagere når folk kjenner meg igjen. Her om dagen var det noen bak meg i kinosalen som satte på sangen min. Da ble jeg skikkelig usikker på hvordan jeg skulle oppføre meg.

Midt i intervjuet, kommer en dame fra et modellbyrå bort til bordet vårt, og spør som om det skulle vært på bestilling: «Hei, er det du som er Mia?». Modellbyrået har latt merke til henne, og er interessert i å holde kontakten.

Når damen har gått ler Mia og sier at hun ikke kan forstå hvor alle disse menneskene kommer fra.

Hvem har oppmerksomheten din akkurat nå?

– Akkurat nå, Travis Scott. Han er jeg veldig fan av. Han produserer alle låtene sine selv, fra start til slutt. Det å kunne være med på hele prosessen er noe jeg har lyst til selv. «Eg er lei» er liksom babyen min, nettopp fordi jeg har vært med på hele prosessen. Ellers digger jeg «Håper Du Har Plass» av Cezinando, og den nye låten til Rihanna og Dj Khaled.

Har du lyst til å gi en S/O til noen?

– S/O  til alle de fete folkene jeg har fått møte i det siste! Til Klaus Perry som fortalte om meg til noen fete musikere i Bergen. S/O til broren min, som hjelper meg med alt av produksjon, og i tillegg funksjonerer som manageren min, og til tjommien hans Doriansgrave, som er en veldig talentfull rapper. S/O til Martin fra Dårlig Vane som er utrolig flink. Digger flowen. Det er utrolig mange som fortjener en Shout-out!

Til slutt, hvilken landeplage plager deg mest?

– «Shape Of You» med Ed Sheeran!

Kor lei er du av den?

  Haha! Jeg er veldig lei an. Jeg kan forresten ikke bruke den setningen lenger.

Vi kan melde om at L.U:N.A har to ferdigskrevne låter på lur. I tillegg har hun planer om musikkvideo, som hun kan røpe at ikke involverer raske biler og andre rapassosierte elementer. Det ryktes dessuten at vi kanskje snart får oppleve Luna i samarbeid med en aldri så liten NMG-legende.


Følg på instagram: Wolfmaskr

Kommentarer

kommentarer