<andreyun

Setter norsk hiphop på Asia-kartet

Norsk-Kinesiske Robert Andre Pei Johnsen, har i tillegg til å gjøre et sterkt inntrykk i Norge, gjort seg vel bemerket i Asia under artistnavnet Andreyun. 21-åringen som også går under navnet Sachi, har på kort tid rukket å blant annet ta musikken sin til den kinesiske mur, drite seg ut ovenfor Keith ape, og gjøre opp igjen over en kopp te.

Av: Maria Sung Ae Lervik

 Du har jo nettopp sluppet ny låt (som vi digger!). Fortell om den!

– Låten heter «Different view». Den handler om å endre synspunkt, og om å finne noen som kan gi deg et annet perspektiv på ting. Den har et litt sånn poppy utrykk, med en deppa tekst. En gladtrist låt. Det var også første gang jeg jobbet sammen med produsenten bak låten. Både tematisk og melodisk kom den fra hvordan jeg følte meg der og da. Jeg tenkte egentlig bare at den skulle legges ut på SoundCloud, men labelet mitt likte den veldig godt, så da ble den til noe mer.

Hvordan har tilbakemeldingene vært på låten?

 Mest bra, men også ganske varierte. Jeg føler at i Norge, har man som artist en tendens til å være litt for opptatt av hva slags forventninger folk har til musikken. At det skal treffe på en viss måte. Folk lytter også til musikken min på en annen måte i Kina enn i Norge, noe jeg tror har mye med morsmål å gjøre, og hva som setter seg av tekst og sånn. Jeg har lyst å jobbe uavhengig av alt dette. Det viktigste for meg er først og fremst at det jeg formidler representerer meg.

 Hva handler låtene dine om?

– Tematisk sett er det mye forskjellig. Hovedsakelig er det følelsesformidling som er fokuset mitt. Tidligere handlet tekstene mine mer om å være third culture kid, og ikke passe inn. I 2014 da jeg ble ukas urørt på P3, fikk jeg tilbakemelding om at musikken min var influential og sånn. Det var kult, men akkurat nå vil jeg vente litt med å slippe det mest personlige av det jeg har på hjertet. Først må jeg jobbe litt med å fange folks oppmerksomhet.

Hvordan skal du fange folks oppmerksomhet?

– Ved så slippe poppy låter først. La de bli kjent med meg, før jeg deler de mer personlige tingene med dem.

 Hvordan vil du beskrive musikken din?

– Den er veldig variert. Det er vel en slags melodisk type hip hop, med en blanding av R&B. Men jeg er komfortabel med å prøve nye ting. Hver gang man går ut av sin komfortsone, blir det noe fett ut av det.

 Hva er forskjellen på norsk og kinesisk hip hop?

– Skandinavia ligger godt an i forhold til kreativitet og nivået er veldig høyt. Det er mye bra som blir laget, uten at man nødvendigvis får det med seg. Sammenlignet med norsk rap, kan Kina virke litt utdatert. Musikkproduksjonen er ikke helt på nivå med Korea og Japan enda. Musikken min er påvirket av både norsk og kinesisk hip hop, men jeg kan ikke skrive politiske, og veldig reflekterte låter på kinesisk siden jeg ikke er en del av det landskapet. Folk spør også om jeg kommer til å gjøre noen låter på norsk, men det meste av det jeg skriver, er på engelsk, som er morsmålet mitt.

– Det norske markedet er per dags dato det jeg lener meg mest mot nå. Låter på engelsk får nok lettere anerkjennelse i Norge og Skandinavia enn de gjør i Kina.

 Fortell litt om samarbeidet ditt med kinesiske Mercy i låten «December» og remixen dere gjorde av Kris Wu sin «July».

– Mercy er en rapper i kina, som har åpnet mange dører for meg. Vi slapp låten i Kina, og den ble godt mottatt. Kris Wu-remixen kom fordi Kris kontaktet Mercy for å få noen til å lage en remix. Så ble vår plukket ut.

Stemmer det at du har varmet opp for Keith ape? Hvordan var den opplevelsen?

– Det var kjempebra. Jeg dreit meg skikkelig ut ovenfor han da. Jeg var litt cocky og kjørte på, og så klarte jeg å spørre han om noe Japan-relatert, og så svarte han med å si at han var Koreansk. Det var kleint. Men så drakk vi grønn te sammen etterpå da, og alt var good.

 Noen du har lyst å collabe med?

–  Drømmen er å en gang collabe med Partynextdoor. Han er min største inspirasjon, og en veldig gjennomført artist. Føler virkelig musikken han lager. I Norge har jeg lyst å jobbe med Axxe. I Asia hadde det vært kult å gjøre noe greier med Jay park, Dean, eller Higher Brothers.

Du har jo fått oppmerksomhet fra noen av de største kanalene i Norge. Har du fått noe shine av 88rising?

– Ikke enda. Men det hadde vært fett med noe shine av 88rising!

Hva er det kuleste som har skjedd i din musikalske karriere så langt?

– Det var fett å bli P3-listet. Men det som har betydd mest er vel at jeg har fått gjort mye morsomt. Plutselig hadde jeg spilt på den kinesiske mur, og plutselig på en random festival i Kina. Det er mye kult, rart og surrealistisk som har skjedd i løpet av karrieren min.

 Hva har du lyst å gjøre med musikken din? Noen tanker/konkrete mål?

– Jeg har lyst å finne ut hvem det er jeg har mest lyst til å nå med musikken min.

 Til det kanskje viktigste. Hva synes du om bergensk rap?

 Jeg digger bergensk rap! SO til Dårlig vane, Skaterboy Rico, Store P, hele NMG. Super SO til Black-O!

Har du ellers noen kule prosjekter/planer på gang?

 – Har en dritlang spilleliste med låter jeg er klar til å slippe. Men det hadde vært gøy å slippe en stor hit, så kanskje det er planen min. Håper på det.

Mens du allerede er så godt i gang. Har du lyst å gi en SO til noen?

– SO til Pasha, JNS, Toothfairy, Wonder the boy, Aksnes, Philip Emilio, Michael Augustin, og P3!

Noe mer du vil legge til?

– Jeg håper på å spille i Bergen snart. SO til Vill Vill Vest. SO til hvem som helst! Jeg kommer til Bergen og lager kaos!

Instagram: @andreyunmusic

 Les også om Philip Emilio.

Møt rapperen Skaterboy. 

Kommentarer

kommentarer