kingskurkone

HYPP PÅ EN FORKLARING ELLER?

King Skurk One, G-Husets eneste østlending, har stått for årets mest fengende hook, på årets mest fengende låt. Og selv om teksten taler for seg, skader det aldri med en liten forklaring. Vi fikk skurken i tale.

Av: Redaksjonen, Susann Hellesnes
Foto: Privat

For når man får hele landet til å synge «Bængshot mafakka, hypp på å bli skækk, eller? Ja, da har du vel på mange måter klart det. Det fantes en tid hvor Brann slet med å få de mest dedikerte på Store stå til å synge med på Nystemten, så en artists våte drøm må vel være nettopp det å få hele landet til å synge med på refrenget sitt. At refrenget tilfeldigvis skulle dreie seg om joints, coke og hoes, ser ikke ut til å plage en sjel, og har uansett sin naturlige forklaring. Refrenget handler tross alt om mye annet også.

God Morgen, Skurk! Hva har du å si til kritikken av låten?

– At Staysman heller vil ha TIX på radioen enn meg er OK, de er jo tross alt gode venner, men etter hva jeg har hørt ligner ikke musikken vår. Refrenget som har fått kritikk handler om mer enn bare festing, det handler også om frihet fra regler og inkludering.

Så, hvordan føles det å ha laget årets sommerhit sammen med Linda Vidala?

– Det er veldig gøy, og føles veldig bra.

Du sier at teksten bare datt ned i hodet på deg, er det slike ting du går  å tenker om dagen?

– Haha, kanskje noen ganger når jeg har det fett.

Kan du forklare betydningen av ordet «bængshot»? Er det snakk om slang eller alkoholshots, i denne sammenhengen?

  – Vi kalte låta «Bængshot» fordi det høres litt morsommere ut enn «pænsjåd», som jeg faktisk sier, som for så vidt betyr søsterpuler. Derav «søsterpuler, morrapuler drakk opp hele whisky flaska» .

Hehe. Hva er ditt forhold til rusmidler? 

– Forbudet mot rusmidler strider med retten til å bestemme over egen kropp, selv om jeg forstår intensjonene med forbudet ønsker jeg at den stygge behandlingen av mennesker som enten bruker eller omsetter avsluttes, sånn at vi kan få en regulert og effektiv omsetning til fordel for alle.

Hm. Ikke dumt. Hvis du kunne valgt to artister til å remixe låten, hvem skulle det vært?

– Jeg tror Larsiveli og Onkl P kunne lagt ned noen ganske morsomme vers.

Støttes. Kan du forklare aristnavnet ditt?

KingSkurkOne eller King Skurk One. Det blir uansett Kingskurkone.

Holder du på med ny musikk om dagen, eller?

– Jeg slipper en afrobeat love song, sammen med en remix av Myras «Link Opp» ganske snart. Også kommer jeg til å slippe noe litt hardere greier i løpet av høsten. Jeg har også vært med på en del samarbeid med blant annet 612, Snow Boys, Angelo Reira, Lars Vaular, Pumba, , Knekten, Dårlig Vane, også videre.

Hva hører du på for tiden da?

– Hovedsakelig det samme som Mogger Don, som hører mest på ny populær rap fra statene, ikke mer enn et par måneder gammel. Også det norske som kommer, men jeg har hørt litt på Project Pat i det siste og Hair musikalen, spesielt Walking In Space fra Broadway-casten. Hun som kommer inn på 1:36 synger helt sinnsykt fint, og teksten er dødsbra. Det er nesten ubegripelig.

Hvordan er det å være den eneste østlendingen i NMG? Blir du forskjellsbehandlet?

– Det føles veldig bra. NMG er den best etablerte kanalen for hiphop i Norge og vi gjør en jævlig kul greie. Jeg blir veldig godt behandlet.

Vil du lese flere intervjuer med NMG-artister? 

Kommentarer

kommentarer