park header

Byens beste parker

Du trenger ikke lenger å lure på hvor du skal ta turen for å slappe av, grille og lese en bok, samtidig som du nyter finværet. Vi har nemlig tatt turen til de mange parkene rundt om i Bergen, og her er våre anbefalinger.

Av: Michelle Kleveland

Hvis du vil slappe av midt i sentrum har vi både Byparken, Lille Lungegårdsvannet, Logebakken og Teaterparken. Det er også Koengen, Sverresborg, Muséhagen og Nygårdsparken, som ligger litt unna både mennesker og trafikk.

Befinner du deg på Nordnes, en ti minutters gange fra sentrum, er det flere parker. Nordnesparken, så klart, men også Fredriksberg festning og diverse små grønne områder med benker i nærheten av Klosteret Kaffebar.

På Laksevåg finner du Tennebekktjørna, også kalt Nipedalen (bildet). Du kan gå, sykle, ta 16-bussen til endestoppet eller parkere gratis på området. Her kan man både gå tur rundt vannet, bade og grille.

Fra Sverresborg ser man både Koengen, sentrum og Sandviken.

På Melkeplassen, mellom Laksevåg og Fyllingsdalen, finner du Krohnegården. Det er kanskje heller en badeplass enn en park, men det er også mulig å slappe av på en gressflekk og grille her. 19-bussen stopper like ved.

På Paradis ligger Gamlehaugen, bedre kjent som Kongen, hvor man også kan bade, og på Milde kan du slappe av i botanisk hage.

På Nordnes finner du mange små parkområder.

Hvis du heller vil bade enn å bare slappe av i en park, har vi også skrevet om bergenske badeperler

Kommentarer

kommentarer