IMG_8524

– Rock og rap er som Voldemort og Humlesnurr

Christoffer Hirth Johansen (26)  Sebastian Skjerping (22) spiller en karakteristisk blanding av sjangrene rock og rap under navnet SKJERP!NG. Loddefjord-duoen serverte nylig sin første låt og brygger stadig på nytt materiale.

Av: Maria Sung Ae Lervik

Johansen spiller fra før av i det etablerte bandet Pokal. Nå har han tatt gitaren med seg på nye eventyr med SKJERP!NG.

– Vårt konsept er at vi har et fullt band, med masse instrumenter og vreng i gitaren som kicker ass. I tillegg har vi Sebastian som rapper over det hele. Dette er musikk som er laget for å spilles høyt, forklarer Johansen.

Er rap og rock forenelige sjangre i dagens musikk-Norge?

 Christoffer: Klart det! Det er ikke sånn at det er et nytt konsept, men det er nok nytt for Bergen. Rock og rap er to sjangre som har hengt sammen en stund. Siden Run-D.M.C, blant annet.

Sebastian: Selv om det er rap jeg driver med nå, så er det et faktum at jeg vokste opp med en rockeentusiast av en far (Norges mest kjente-ukjente trommis). Da jeg kom i puberteten og begynte å surfe rundt på interwebben, kom jeg over noe hip hop-greier og ble frelst.

Hvor henter dere inspirasjon fra?

Christoffer: Jeg har alltid, og vil alltid inspireres av Kiss og Guns N` Roses.

Sebastian: På generell basis, makkeren min her, og min kjærlighet til musikk. Faren min er også min største supporter. Han får jeg mye motivasjon og inspirasjon fra.

Hvordan vil dere beskrive musikken deres?

 Sebastian: Lett fordøyelig tekst med alt for fet gitar.

Christoffer: Som en kurv med frukt. Aldri bland bananer sammen med frukt. Eller.. aldri bland dårlig frukt i kurv…Kort sagt, så skiller vi oss ut fra resten av fruktskålen. Vi er ikke førstemann ut med denne type sjanger, men vi skal prøve å tilføre noe nytt. Vi er opptatt av at musikken vår skal være allsidig og hørbar i alle sammenhenger.

Fortell om låten deres.

Christoffer: Låten er innspilt på Havnelageret, med Espen Andersen og Daniel Birkeland. To veldig dyktige produsenter som fortjener en S/O. Espen er en stjerne og en guru!

Sebastian: Tematisk handler den om en fet tilstand, en sommer i mitt liv. Alt var på stell og alt var bra. Det var en tid hvor man var omgitt av tjommier og hadde kiket på armen. Vil si det er en typisk gladsang og en generelt ”glad” sang. Alt er good, bortsett fra at den er spilt i  dur..

Christoffer: Det er en gladsang med en glad gutt, og så kommer jeg med gitaren og banker inn all driten. Det er som om jeg er han onde, og Sebastian er han gode. Jeg blir Voldemort og han blir Harry potter, som nettopp har oppdaget evner han ikke visste at han hadde. Og når han har begynt å innse hva han er god for, så oppgraderer han til Humlesnurr. Rock og rap er som Voldemort og Humlesnurr. Glade Harry Potter/Humlesnurr synger glad-låten sin med Voldemort i nakken.

Hva hører dere på akkurat nå?

Christoffer: Det jeg alltid kommer til å høre på. Slash, Guns N` Roses. Ekte old school musikk.

Sebastian: Jeg får aldri nok av Akeron, som er en veldig talentfull rapper fra Sotra, og så har jeg meget sansen for Angelo Reira.

 Hva har dere lyst å gjøre med musikken deres?

 Christoffer: Vi har lyst å gi hele Bergen massasje.

Sebastian: I hvert fall hele Loddefjord. Hele Bergen Vest. Inkludert Sotra og sånn.

Christoffer: Haha ja! Der de går med vernesko på ryggen og sånn.

Sebastian: Så lenge jeg får spille live og lage musikk er jeg egentlig mer enn fornøyd!

Christoffer: Jeg vil gjøre med musikken det som musikken vil gjøre med meg. Det viktigste for meg er å holde meg åpen for nye impulser og være allsidig. Sistnevnte er noe av det viktigste jeg har lært meg i livet.

Noen dere har lyst å jobbe med?

Sebastian: Akeron blant annet, og selvfølgelig et par stykker, blant de mange talentfulle artistene som finnes i Bergen og Loddefjord. Men jeg vil ikke si at jeg er på deres nivå enda, så akkurat nå skal jeg heller fokusere på å jobbe med å anskaffe meg et repertoar før features er i fokus. Men som mitt favorittsitat lyder, ”Jeg er ikke Norges beste rapper, og trenger ikke være det heller”.

Hvordan har tilbakemeldingene vært så langt?

 Christoffer: Den har vært veldig bra. Vi er storfornøyde med at vi har kommet skikkelig i gang nå. Legger man den første steinen på huset, så kommer det etter hvert noen og flytter inn!

Sebastian: Vi ble omtalt i BA for litt siden, som den neste generasjonen fra Loddefjord som skulle ta over. Det er en fin omtalelse og skryte med, men vi tar jo ikke over noe her. Det er ingen som skal overgå noen. Vi skal bare gjøre vår egen greie.

Har dere noen kule prosjekter på gang?

Sebastian: Vi skal feste en del, og så blir vi å se på Zachen i midten av august på vår første gig!

Sist men ikke minst. Hvilken mat er musikken deres og kor mat e an?

 Den e spicy taco, makrell og kylling. Rock og rap. Den e matamat

 

Kommentarer

kommentarer