Flytter til Paris for å lage musikk

DJ, rapper og hovedperson bak Jungelen, Simon Alejandro, ga ut sin siste plate i 2015. Til høsten flytter bergenseren til Paris for å lage musikk til nytt album. 

Av: Michelle Kleveland 

Hvem er Simon Alejandro? 

– Jeg er en rapper og DJ fra Bergen, og jeg har holdt på med musikk i ti-elleve år. Jeg er først og fremst en musikkelsker som holder på med forskjellige ting – det er sånn jeg liker å se det. Jeg har gitt ut masse plater på egenhånd og har blant annet arrangert jams i Bergen, forteller Simon.

Hvordan kom du inn i musikken? 

– Jeg sluttet på fotball da jeg var 12-13 år, så lette jeg etter noe å gjøre. Jeg prøvde meg først på orientering, men det gikk ikke, så skulle jeg på innebandy, men det regnet sånn den dagen og han jeg skulle med kunne ikke, så da begynte jeg bare å skrive og spille inn musikk hjemme. Så det var tingen. Det funket ikke helt med innebandy, så da ble det musikk, ler han.

Kan du fortelle litt om prosjektene du holder på med? 

– Akkurat nå handler det mye om Dragefjellet Minifestival. Der er jeg fast DJ og booker inn DJs, og holder mye på med etterfesten på Landmark. Så har vi et plateselskap og klubbkonsept på Landmark som heter Jungelen. Jungelen har vært et undergrunnsplateselskap siden 2011, og klubbkonsept i cirka et og et halv år. Det siste halvåret har det tatt seg skikkelig opp og det har kommet sinnssykt masse folk hver eneste kveld. Vi har også gitt ut masse musikk på Jungelen.

Les også: Dragefjellet Minifestival: Fra gatefest til årlig festival 

Men du er også artist? 

– Ja, det stemmer. Det nye prosjektet er et nytt album jeg jobber med, som jeg skal gjøre ferdig i Paris. Så jeg skal flytte til Paris nå om en måned og bo der i et år. Jeg er så jæla giret, du aner ikke. Jeg skal gjøre ferdig neste album og få musikkontakter, gå på konserter, leve livet. Så skjer det som skjer.

Du ga ut ditt siste album i 2015. Kan du fortelle litt om «Brun Viking»? 

– Det er et album jeg fremdeles er dritfornøyd med og superstolt over å ha laget, sammen med Lars B, som er beatmakeren jeg har jobbet med i alle år. Det var på en måte litt samme historie som nå, fordi jeg flyttet til Frankrike i 2014, og da var planen å gjøre det ferdig der borte. Så kom albumet ut, og jeg kom jeg tilbake igjen til Bergen noen ganger, og hadde blant annet slippfest på Robotbutikken og spilte på UROM.

Les også: Robotbutikken 

Hvordan vil du beskrive den nye platen i forhold til den forrige? 

– «Brun Viking»-albumet høres fremdeles bra ut, men sounden høres ganske annerledes ut på den platen vi lager nå. Det kommer til å bli sykt nice å vise folk de nye tingene vi har laget. Den nye platen er mye mer våken. Det er mer energi og enda mer synging, og enda mer moderne beats. Det blir mindre samples, så det er flere beats som er laget fra scratch av. Det blir også mer instrumenter, jeg har vært i studio med mange musikere.

– Prosessen er ganske annerledes. Sist gang hadde jeg tittelen «Brun Viking», så laget jeg sangene etter det. Denne gangen har jeg ingen tittel foreløpig, men jeg har mange låter allerede. Det er rart, for nå lager jeg en låt og så vet jeg hvor den skal være på platen, om den skal være sist eller først. Det er bare en ny ting.

Hør På vei til Nordnes igjen pt. 2 ft. Rakel Kristjánsdóttir og Tancred H. Husø

Hva slags musikk hører du på? 

– Jeg hører på alt mulig. Sjangre som afro-funk fra Afrika, cumbia fra Sør-Amerika og zouk fra Karibien. Og 9 Grader Nord! De kom ut med ny singel i dag. Jeg fikk singelen i uken, så jeg har hørt på den hele uken – fantastisk. Så hører jeg også på Athletic Progression fra Danmark.

Hva driver du med utenom musikken? 

– Godt spørsmål… Det er musikk hele døgnet. Hvis jeg ikke fikser på Dragefjellet, er jeg i studio. Men jeg er glad i å reise, og jeg er glad i språk og å lage mat. Det siste halve året har jeg endelig klart å leve av musikken, ikke nødvendigvis fordi jeg har solgt så mange plater, men det har vært mye DJ-ing og mye konserter. Så jobber jeg også i en organisasjon som heter Way Forward, hvor vi holder på med arrangementer for flyktninger og har et eget studio for ungdom i Bergen.

Hvis du kunne samarbeidet med hvem som helst, død eller levende, hvem ville du valgt? 

– Hmm… Gøy spørsmål! Det er så mange navn som går gjennom hodet på meg nå. *tenkepause* Det er en rapper, en dame fra Manchester som heter IAM DDB, som lager jævlig fet musikk for tiden. Jeg kunne tenkt meg å vært i studio med henne.

Hva er planen videre i sommer og høst? 

– Jeg tror ikke det blir så mye ferie denne sommeren. Jeg skal spille på Trevarefabrikken i Lofoten 25. august, så har jeg en spillejobb i Trondheim i september. Så kommer Jungelen til å ha tre datoer på Landmark med masse spennende artister og DJs, både lokale og utenlandske.

– Flyttingen blir det store prosjektet til høsten. Jeg har styrt mye med det for å få det i boks. Jeg har enda ikke funnet leilighet i Paris, men jeg holder på å lete. Jeg var i Paris to-tre ganger dette semesteret, og det var da jeg fant ut at jeg bare måtte flytte bort dit. Jeg fikk litt musikkontakter og venner allerede, så jeg ble veldig giret.

Kommentarer

kommentarer