HAein

Ha!en kommer

Daniel Tom Nygård, bedre kjent under artistnavnet Ha!en, skriker seg inn på den bergenske rap-scenen. Vi i Utetrend ville finne ut litt mer om den 23 år gamle rapperen fra Loddefjord, så vi tok en prat med Ha!en og hans manager og tjommi Emilio Hoftaniska.

Av: Trond-Martin Hauge

Blodfersk rapper

– Det gikk jævlig fort. Første gang jeg var i studio var i april, forteller Daniel.

Han var med tjommien sin Trond Angelo (Angelo Reira) i studio, og etter tre slike studiobesøk hadde Ha!en klar EP-en «Haisommer». I og med at Nygård er en ung fyr fra Loddefjord har han mange venner som rapper, og lenge har han selv hatt lyst til å gi ut musikk. Problemet har bare vært at Daniel ikke har hatt tilgang til studio før nå. Vi spurte den unge, lovende rapperen om han har laget noe musikk på gutterommet fra før.

– Jeg har lekt meg med musikk tidligere, skrevet litt låter og spilt de inn på PC-en min, men aldri noe ordentlig proft i studio og sånn.

– Hvem inspirerer deg?

– Jeg hører på alt mulig, old school hip hop, traprap, og da jeg var liten hørte jeg mye på metal, svarer Ha!en, og legger til at han alltid har sett for seg at han skulle den typen musikk han nå driver med.

– En dag kom jeg over den amerikanske rapperen Bones. Jeg syntes det var dritfett at han skrek så mye i musikken sin.

Så det var Bones sin musikk, i tillegg til et par andre artister som Suicide Boys, som var med på inspirere Ha!ens skrikende rapstil. For musikken til Daniel er ganske tung og han skriker mye.

– Det er ikke musikk man slapper av til.

Les også om Loddefjordrapper Angelo Reira. 

Ha!en med manager.

Spennende høst

I likhet med kompisen Angelo Reira er Ha!en booket til årets Vill Vill Vest-festival. Vill Vill Vest er en By:larm-liknende festival som arrangeres i Bergen. Det er ikke alle forunt å få spille på festival bare et halvt år etter de gikk i studio for aller første gang.

– Det blir helt sykt, smiler rapperen.

I tillegg til å spille på Vill Vill Vest jobber Nygård med en EP som slippes til høsten en gang.

– Jeg har ikke helt funnet tittel til EP-en enda, forteller han, men med gjesteopptredener fra guttene i Dårlig Vane tror vi i Utetrend at den kommer til å bli ganske så fet. Daniel teaser med to singler fra EP-en som slippes snart.

Vi i Utetrend anbefaler deg å sjekke ut Ha!en – rapperen som har tatt navnet sitt fra at han lukter hvor det kommer til å gå ned, og derfor alltid er der i tide.

Kommentarer

kommentarer