jon jon

FRUKTFATET MED JON JON

Et fruktfat har farger og fasonger for enhver smak, og farger og fasonger får vi nok av i <<Fruktfatet>> – spalten hvor vi diskuterer personlig stil og identitet med kule folk.

Av: Kumba Bonga

Jon Jon Towles er født og oppvokst i Brooklyn, New York, og med en jobb som filmprodusent og en lidenskap for sko og klær fanget han vår oppmerksomhet. Vi tok en prat med den stilige 35-åringen.

Fortell meg litt om din oppvekst.

–  Jeg vokste opp i en familie der vi ikke hadde noe særlig med penger. Min mor var fattig, mens min far var OK. Da jeg flyttet inn hos min far måtte jeg «hustle» for mine egne penger. Han ikke ville gi meg penger til å kjøpe det jeg ønsket. Nå når jeg ser sko som kom ut på markedet da jeg var yngre, kjøper jeg både til meg, min sønn og til damen. Før hun møtte meg var ikke interessen for sko så stor,  men nå i ettertid er hun hektet. Hun kommer ofte til meg for råd når det gjelder stil, noe som er kult.

Svart antrekk med røde kontraster for å bryte opp.

Hvorfor så hektet på sko?

– Jeg er fra New York så jeg legger mye stolthet i skoene mine. Jeg eier alt fra Jordan’s til Yeezy’s.  Da jeg vokste opp handlet det om å være kul, selv om man ikke hadde pengene til det. Kulturen jeg vokste opp med har jeg hatt med meg i voksenlivet, men passer på å mikse det med kulturen som er rundt meg i dag.

Identitet er viktig! Hvordan prøver du å vise det gjennom stil?

– Min personlighet og identitet vises gjennom skoene jeg går med, men også energien min. Jeg er selvsikker, noe som vises gjennom måten jeg kler meg. Man kan gå med alt så lenge man er selvsikker og har god energi. Jeg vil også si at jeg er visuelt flink til å planlegge antrekkene mine. Dersom jeg skal på et event kan jeg love deg at 2 uker i forveien, så har jeg alt klart. Jeg trenger heller ikke nødvendigvis å prøve det på, fordi jeg kjenner meg selv så godt.


Hvordan vil du beskrive forskjellen mellom stilen i Norge vs stilen i New York?

– Om det er ett ord jeg tenker så er det minimalistisk. Jeg ville ikke nødvendigvis sagt at menneskene i Norge kler seg kjedelig. Snittene er enkle og rene. I kulturen jeg kommer fra handler det om å vise seg frem. Så dersom antrekket mitt består av helt svarte plagg, passer jeg på å alltid ha noe som skiller seg ut. Det kan være alt fra sko til en caps eller gulltenner. Det er ikke ofte jeg ser folk i Norge med diamanter på tennene, mens for meg er det litt mer vanlig dersom jeg skal ut. Kulturen her til lands er litt for rolig for det. En kombinasjon mellom noe enkelt og noe som skiller seg ut er alltid bra.

Det beste fra to verdener er aldri feil. Med tre ord, hvordan vil du beskrive stilen din?

– Hood chic, eksklusiv og fresh. Jeg liker farger. Noen dager kan det bli for mye svart, som i dag. Da passer jeg på å ha noe som popper litt, sånn at jeg holder auraen min i live. Man føler seg yngre og bedre i farger.

Hvordan får du tak i tingene dine?

– Når jeg er ute på reiser kommer jeg i kontakt med mange ulike mennesker og skaper forbindelser og kontakter i de ulike byene, sånn at når sko for eksempel blir lansert i Paris, så har jeg venner som kan ta de imot når jeg bestiller dem. Jeg holder meg også oppdatert på Twitter, der får jeg meldinger og varsler slik at jeg er den første til å kjøpe det.

– For eksempel så er det et par Yeezy-sko som kun ble lansert i statene. Mange folk gikk glipp at dette, mens jeg har en adresse de ble sendt til etter jeg fikk bestilt. Jeg har kontakter i Danmark, USA, Frankrike og til og med Sør-Afrika som kan hjelpe meg.


Dette er drømmen til de fleste, men hvor kommer dagens antrekk fra?

– Genseren er en Supreme Box Logo som er utrolig vanskelig å få tak i, men selvsagt fikk jeg det til. Skoene mine er fra Gucci, buksen er Saint Laurent og T-skjorten er fra  Tiger of Sweden.

Høres kult ut! Jeg lurer på hvor du henter inspirasjonen din?

– Gaten inspirerer meg. Jeg ble født med Timberland-boots på. Det var to sko man måtte fornye hvert år: Timberlands og Nike Air Force One. I min kultur så er det gaten som gjør trendene bra, etterfulgt av klesindustrien som igjen henter inspirasjonen sin fra gaten. Jeg har merket at trender ofte dukker opp hos de mindre klesskjedene, før de store gutta kommer og plukker det med seg.

– Kanye West for eksempel, da han for cirka 2 år siden lanserte sin første kolleksjon var det mange som lo av han. Folk mente at siden klærne hans var så store og hadde hull i seg at de så ut som klærne til hjemløse folk. Spoler man to år frem i tid, ser man at store kjeder som Givenchy, Balenciaga og Saint Laurent kopierer og selger til større summer.

He-he. Hva hadde du aldri gått med?

– Louis Vuitton, fordi jeg syns det blir for mye. Jeg må innrømme at jeg ikke alltid har likt Gucci heller. For 2-3 år siden var det for mye monogram, samtidig som stoffet var for stivt. Det skjedde noe i klesbransjen som endret på dette; Gucci ansatte en yngre designer som hadde et mer urbant syn. Vedkommende hentet noe av sin inspirasjon fra old school hip-hop. Dette var friskt og kult og resulterte i at flere rappere, kjendiser og normale folk begynte å kjøpe plaggene.

Jon Jon med to av sine favoritter fra skobutikken Pharma.

Det er ingen hemmelighet at du er glad i klær. Hvordan ville en egen kleskolleksjon sett ut?

– Tanken på å designe egne klær har faktisk slått meg, men jeg vet ikke hva som holder meg tilbake. Jeg ser for meg at klærne mine hadde vært på den minimalistiske siden, men med noe som popper. En blanding mellom noe klassisk som Fred Perry med noen kule snitt hadde vært ideelt.

…Og prisen ville  lagt på..?

– Det vet jeg ikke helt enda, men prisen skal være slik at de fleste har råd til å kjøpe. Noe som Volt og Regn.

Jeg er nysgjerrig på hvilke sko som er dine favoritter?

– Jeg er en Jordan One freak. Jeg har hele kolleksjonen med samme sko bare i ulike farger. Jeg eier både de originale og den oppdaterte versjonen. Planen i fremtiden er kanskje å selge noen par etter de er godt brukt. Sko blir mer og mer verdifulle med årene.

Kult, har du tips til andre som prøver å finne sin stil?

– Elsk deg selv, først og fremst. For mange folk vil at alle andre skal elske dem og ender opp med å gå med ting de ikke selv liker. Man må gå i plagg man er komfortabel med, men gjerne hente inspirasjon fra andre. Men man må elske seg selv, alt annet kommer etterpå.

Kommentarer

kommentarer