_MG_1441

VESTLANDETS PERLER

Journalist: Maren Myrseth

Foto: Kumba Bonga

Bergen Matfestival gikk av stabelen med et smell denne helgen. Saftige burgere, forlokkende iskrem og tradisjonsrike sveler, alt fra lokale kanter, var bare noe av det som gjorde festivalen til en virkelig smakfull opplevelse. Utetrend var selvfølgelig på stedet for å sjekke det ut og vi kan bare si at det var god kok(ing)!

EIKENBERG

Vi har snakket med Ingrid Kvamsdal på Eikenberg sin bod. De solgte hjemmeprodusert ramsløkolje og ulike typer oljer og salt.

Bilde: Vi har snakket med Ingrid Kvamsdal (venstre).

Hvis du skulle spist middag med en kjent person, død eller levende, hvem ville du ha valgt?

– David Bowie, helt klart! Han er den mest fantastiske artisten noensinne!

Er det noe du absolutt nekter å smake på?

– Jeg vet egentlig ikke. Brunsegler kanskje? … Hahah

BARNAS MATFESTIVAL

Margrethe Vikan Sæbø har ansvaret for barnas mattelt under Bergen Matfestival. Martin Eriksen  har ansvaret for Smakverkstedet. På «Den Store Matreisen» kan barna følge matens reise fra jord til bord, til jord igjen. Her er det aktiviteter med quizspørsmål, smaking, lukting og mye mer.

Hva er livretten deres?

– Jeg liker all verdens mat, utenom østers, utbryter Margrete.

– Åå hmm… Det må være en god entrecoté med rødvinsaus og fløtegratinerte poteter, forteller Martin.

Hvordan tror dere en enhjøring smaker?

– Som pølse kanskje, funderer Martin.

– Åå, det hadde smakt av regnbuen! Søtt, salt, bittert, umami og alt egentlig, sier Margrete.

KJØTT I LANGE BANER

Marius Jørgensen, Liv Marit Bakke og Else Marit Bakke koser seg på festivalen med noen saftige burgere fra Solheim Kjøtt.

Bilde: Marius Jørgensen, Liv Marit Bakke og Else Marit Bakke

Hva er det beste dere kan spise?

– Viltgryte! Rondane viltgryt, sier Liv Marit bestemt.

– Må si meg enig der, sier Marius.

Hva ville dere ha lagd til noen dere er glad i?

– Rondane viltgryte, ler Liv Marit.

– Hestebiff, sier Marius med et smil om munnen.

– Jeg ville laget det de likte best. Jeg ville prøvd i hvertfall, ler Else Marit.

SOLHEIM KJØTT

Vi tok oss også en prat med Caroline Risvold som stod på boden til Solheim Kjøtt.

Bilde: Caroline Risvold (ytterst til venstre) og resten av gjengen fra Solheim Kjøtt møtte oss med et stort smil.

Hvis du skulle ha grillet et dyr som man vanligvis ikke griller: hva ville du ha valgt?

– Ja.. det var det da. Krokodille, ler Caroline.

Hvis du skulle hatt et siste måltid. Hva ville du ha spist?

– Sjokoladekake! 

HJEMMELAGET IS I SOLEN

Vi møtte Katharina Ingolfsen og Hege Sleire som koste seg med økologisk is i solen.

Bilde: Katharina Ingolfsen og Hege Sleire

Er det noe dere absolutt ikke vil smake på?

– Jeg smaker på alt egentlig. Man må prøve ting hvertfall en gang før man kan si at man ikke liker det, sier Katharina.

– Ja, enig. Prøv alt først, nikker Hege.

Hva tror dere en enhjørning smaker?

– Marshmellows, ler Katharina.

– Sukkerspinn, ler Hege.

HONNING OG DESIGN

Berge Borge stekte deilige sveler på boden til Honning og Design.

Hva er favorittretten din?

– Det må bli sveler det da.

Hvilken ingrediens kunne du ikke klart deg uten?

– Jeg er birøkter, så honning.