21761546_1908112536176128_8390130322646867248_n

Ydmyk og skamløs spiller fra Bergen klar for nye Playoffs

Aftenposten har kalt ham en stigende rapstjerne på Loddefjord-himmelen. Lokale artister har gitt ham opp til flere skrik-uter. Skaterboy Rico er kommet for å bli. Ferdig med saken!

Av: Maria Sung Ae Lervik

Mye har blitt sagt om Skaterboy Rico da han sammen med artisten Imsito debuterte med de kritikerroste R&B-singlene «Her i kveld» og «Mars» for litt over to år siden. I tillegg til å  ha blitt omtalt av Aftenposten som ”den nye, stigende rapstjernen på Loddefjord-himmelen” har han jobbet tett sammen med kjente musikkpersonligheter som Gunnar Greve (MER), Vågard og SexySnake (NMG/G) m.fl. Det siste året har han trukket seg tilbake i studio for å utvikle sin helt egne sound og skrive nye låter. Første singel ut er låten «Playoffs» som er produsert av J. Bermilla, og slippes på det rykende ferske rap-kollektivet Palmboys. Låten følges også opp med eksotiske vibber i en musikkvideo, regissert av Christer Dyngeland (Fill In Productions).

Hva er tanken bak videoen?

Rico: Vi ville bare ha mad neon vibes på hele videoen. Planen var at det skulle se ut som om videoen er spilt inn i Tokyo, selv om vi spilte alt inn i Bergen. Må likevel si meg meget fornøyd med resultatet.

Christer: Det var tricky å få til en Japan-atmosfære under innspilling i Bergen. Bergen er vel omtrent så langt unna Tokyo som man får det. Men vi gjorde en god runde på location-scouting og har sikkert filmet alle neonlysene som finnes i hele Bergen. I tillegg måtte vi ta med oss noen egne.

Hva er historien bak låten?

RIco: «Playoffs” handler om å jobbe hardt for det du tror på og ikke gi seg uansett hva som skjer. Jeg føler meg som Iverson liksom. Jeg vet at jeg fortsatt har sinnsykt mye å bevise, men når sjansene kommer så griper jeg de alltid. Det er mye basketball-referanser i låten. De som vet, de vet. Dette er min ankomst, og jeg er kommet for å bli i hip-hop sluttspillet. Ferdig med saken.

Skjedde det noe artig under innspilling?

Rico: Jeg forsov meg mad til første location, og da jeg kom dit ble jeg evig stresset av at alle stod og så på og køddet og sånn. Vi endte opp med å nesten ikke bruke noe fra den, og måtte ut igjen og skyte ny hovedsekvens. Men egentlig var det bra, siden videoen ble mye dopere med de andre shotsene.

Christer: Den ene locationen vi var på, brant ned bare noen dager etter vi hadde vært der. Vi hadde fortsatt lysene våre liggende der liksom. Det positive er jo at nå kan ingen andre bruke den samme locationen da.

Kommentarer

kommentarer