Bilde1

Wonder The Boy: Følelsesladet helt

Markus Røe (16), eller Wonder The Boy, som han også er kjent for, er en ung og lovende artist fra Trondheim. Med musikk som plan A,  finnes det ikke mye rom for feil, eller damer.

Av Kumba Bonga

Røe har sine røtter i Trondheim, men har sammen med sin mor bosatt seg i ulike deler av landet og verden. Den lille familien har blant annet forflyttet seg mellom Australia, Nesodden, Amsterdam og Budalen.

– Jeg har blitt kalt Drake på norsk og på engelsk, så jeg er Drake, I guess…

Røe begynte med musikken fordi han likte oppmerksomheten han fikk etter å ha spilt under en skolekonsert da han var 14 år.

–  Jeg brukte hele sommeren til å studere og pugge rap. Jeg fant beats på Youtube og begynte å lære meg å skrive sanger og prøvde å finne ut hvilken retning jeg ville gå. Etterpå nerdet jeg i studio, noe som resulterte med 50 låter.

Røe satt sammen en EP som er å finne på Soundcloud, der han begrenset seg til seks låter. Hele prosessen sier han gikk over en periode på 10, fra han var 14 til han fylte 15 år.

Hans første besøk på Vestlandet var for å spille under Vill Vill Vest-festivalen.

– Det har vært kjempegøy. Med Vill Vill Vest handlet det ikke om at jeg spilte i Bergen for første gang. Det er så mange artister fra ulike steder som kommer og ser på, men det har vært kult å gjøre en gig for bergenserne.

Tidligere har han spilt på Trondheim Calling, Steinkjer-festivalen og Slottsfjell, der sistnevnte skilte seg ut og gjorde mest inntrykk.

– Generelt får jeg bra respons til musikken min. Eneste kritikken jeg har fått tidligere går ut på alderen min der folk mener jeg ikke vet hva jeg snakker om.

– Responsen har vært så bra, at jeg er redd dersom folk begynner med negative kommentarer at jeg bryter sammen og dør.

Når det kommer til artistnavnet, er det noe han lenge har jobbet med.

– Jeg har en kompis i California som pleide å kalle meg «Norwegian wonder boy». Da jeg først begynte å rappe prøvde jeg med «Wxnderbxy», men det likte jeg ikke helt,  så jeg byttet til kun Wonder Boy. I ettertid puttet jeg en «The» imellom og sa meg ferdig. Nå føler jeg navnet er ganske meg.

Når du blir eldre er det Wonder The Man eller?

– Ikke morsomt. Det er en vits jeg ofte får høre, men jeg føler navnet jeg har nå er ganske fint.

Markus Røe mener det ikke er noen i Norge som «gjør min greie som jeg gjør det». Musikken hans er inspirert av følelser.

– Opplevelser og jenter. Det får meg til å føle.

Snus skal få en blank pakning, hva føler du om det?

– Jeg bryr meg ikke så mye egentlig, folk kommer til å ha lyst på uansett. Det jeg liker med røykpakker er at det tydelig står «du kan fuckings dø av dette».

– Det er veldig mange som har prøvd å tilby meg snus under oppholdet mitt i Bergen faktisk

Tre favorittartister og deres beste låter?

– Chance The Rapper med Same drugs, Kanye West med Last In The World  og Frank Ocean med White Ferrari.

– Jeg lager Hiphop musikk, men hører på en blanding mellom RnB, Jazz og Hiphop. Trening blir det ikke så mye av, men liker å jogge noen ganger.

Ute på dansegulvet, hvem er du?

– Jeg er ikke en profesjonell danser, men jeg har noen moves. Da jeg var mindre likte jeg Michael Jackson veldig godt, så jeg pleide å danse som han.

Røe har tidligere gått på dans, men sier at etterhvert som han vokste og beina ble lengre, mistet han kontrollen.

– Ute på dansegulvet står jeg i midten og danser med kompiser. Jeg er ikke typen til å «grinde» opp etter jenter, men har faktisk opplevd at de grinder på meg.

Apropos jenter, hva skal til for å få deg?

– Jeg liker jenter med humor, god musikksmak og forståelse for at jeg ikke har mye tid til en kjæreste. Musikken er min prioritering nå, men når jeg har tid kommer jeg garantert til å bruke den på en dame.

Den ideelle kvinnen må vite når hun skal ta avstand, fordi han har mer enn nok å stresse med. Han vil gjerne ha muligheten til å skille mellom studiotid og kjærestetid.

– Når det kommer til utseende så har jeg ikke noe type. Så lenge ansiktet er pent og hun har et fint smil. Et smil er en fin start.

Er du en decibel-dust?

– Det er 100% meg. Jeg er en decibel-dust i timene på skolen spesielt. Greien er at øreproppene jeg har ikke er  noe god.

– Når det kommer til sete-okkupanter så kan jeg til tider være en av dem. Dette gjør jeg kun dersom jeg vet det er ledige plasser på bussen. Jeg vil helst ikke sitte med mennesker, men det er også ukomfortabelt for andre å sitte med meg. Jeg er en man-spreder delux på grunn av mine lange bein.

Har du en plan B, om musikken ikke fungerer?

– Ikke i det hele tatt, har ingen planer. Jeg ender sikkert med å jobbe på Carlings eller Rema 1000. Det er chill det.

Røe forteller at alt han lærte i matte var totalt bortkastet. Han gikk ut med karakter 1, noe han mener bør fikses på.

–  Jeg strever sykt med matte og tro meg, jeg prøver, jeg har bare vansker med det. I de fagene jeg liker derimot, som engelsk, får jeg gode karakterer.

Jeg må spørre, har du en favoritt superhelt?

– Spider-Man er så kul. Han er min favoritt fordi han er en tenåring selv, og av alle superheltene så er han den jeg kan relatere mest til.

Kommentarer

kommentarer