olivia

Et lite stykke Sicilia på Zachariasbryggen

I 2006 startet eventyret som i dag har resultert i hele fire italienskinspirerte restauranter på de beste lokasjonene i Oslo. I mai fant endelig restaurantkjeden Olivia veien til Bergen og Zachariasbryggen. 

Av: Susann Hellesnes

Mathias Bjartveit, restaurantsjef på Olivia Bergen, forteller om noen kjekke og travle måneder så langt i Bergen.

– Det har vært veldig gøy å komme til Bergen. Vi har blitt tatt veldig godt imot, og mange bergensere ser ut til å være godt kjent med oslorestaurantene fra før av. De synes det er stas at vi har kommet hit til Bergen, sier han fornøyd.

I Oslo finnes det allerede fire Olivia restauranter på henholdsvis Tjuvholmen, Aker Brygge, Østbanehallen og Hegdhausveien. Mathias mener det har blitt gjort noen gode valg når det kommer til beliggenhet.

– Det er jo de beste lokasjonene, det.

Den første Olivia-restauranten ble stiftet i 2006 av tre venninner. De hadde alle lagt sin elsk på Italia og ønsket å lage et konsept som var tilgjengelig og rimelig, slik at også unge kunne nyte god mat i hyggelige omgivelser. Etter å ha driftet en stund solgte de seg ut til oppkjøpsfondet Herkules Capital, som har investert i – og kjøpt opp – en rekke ulike selskaper i Norden. Dette gjorde det mulig for Olivia å ekspandere ytterlige, og resultatet ble nye restauranter i Oslo, helt til de i mai 2017 startet  opp i Bergen og Trondheim, på samme tid.

– Det er gøy å se at grunntanken de hadde allerede i 2006 har blitt til virkelighet. Oliva er et sted hvor mange unge kommer og koser seg hver dag, for her er alle velkommen. Ingen skal føle seg underdressed eller overdressed, sier driftsjef i Bergen,  Yalda Ghaeny.

Har hatt ungdommen i tankene

Oliva har lenge vært et kjent fenomen for den yngre garde. Restauranten har lenge hatt  bloggere og kjendiser som stamgjester, noe som har blitt hyppig delt i sosiale medier. Likevel hevder restaurantsjefen at det ikke har blitt gjort noe form for markedsføring av restauranten i Bergen, utover en Instagramkonto.

– Jeg tror konseptet selger seg selv. Det er som sagt mange som kjente til oss fra før av, også ligger vi jo i et bygg som er ganske synlig i bybildet, forteller Mathias.

Hver enkelt restaurant har en italiensk by den er inspirert av. Den bergenske Olivia har Middelhavets største øy Sicilia som sin hovedinspirator. Verdiene uformellt, fremoverlent, proffesjonelt og lidenskapelig, er drivkraften bak restaurantene slik vi kjenner dem i dag.

Skiller den typiske bergenseren seg fra gjestene i de andre byene?

– Kanskje ved å være veldig pratsomme og interesserte? Jeg føler i hvert fall det, ler Mathias, og legger til at Oslogjestene kanskje er mer vant til svære restauranter, men at det i Bergen fortsatt er nytt og spennende.

Yalda og Mathias trekker frem at en restaurantopplevelse, og det å gå ut for å spise, på mange måter er en feiring, og at noe av det kjekkeste de kan gjøre på jobb, er å ta del i feiringen.

– Hver dag blir en fest!

Åpner i ny by

Menyen som bugner av snadder fra det Italienske kjøkken varierer fra restaurant til restaurant, men hovedessensen er den samme hos alle restaurantene. Mathias har Pizza  som sin favoritt, og det er han ikke alene om.

– Det er pizza det går mest i hos oss. Min favoritt heter «Mare e Monti» og har hvit saus, creme fraische, chili og hvitløksmarinert scampi blant annet. Den er litt annerledes, opplyser Mathias.

Gjengen på Olivia forteller at de har støtt på få utfordringer under oppstartsfasen.

– Det må i så fall være utfordringer knyttet til bygget. Litt problemer med kjøleanlegg og tekniske ting. Det er jo et gammelt bygg vi holder til i, men ellers ingen store utfordringer, forteller Mathias.

– Om det skulle vært noe må det bli  ansettelsesrunden, legger Yalda til og skryter av teamet sitt, som hun mener er blitt en eneste stor familie som har det veldig kjekt på jobb i det hektiske arbeidsforholdene på Zachariasbryggen.

Gjengen røper også at de planlegger å åpne nok en Oliva restaurant i Stavanger. I mellomtiden gjør de seg klar for julebordsesong.

– Vi gleder oss og tar imot store selskap, men det er lurt å booke tidlig. Og det blir italiensk mat også på julebordene.

Kommentarer

kommentarer