Print

– Jeg er en nerd folk tror de forstår

En vittig illustratør ved navn Kine Andersen tegner fargerike «pop-art» motiver som illustrerer blant annet angst, tristhet og suksess. Alt fra kreativ prosess til å sortere søpla, Kine Andersen hadde mye kult å fortelle til Utetrend.

Av: Maren Myrseth
Illustrasjoner: Kine Andersen

– Jeg er en nerd som folk tror de forstår, forteller Andersen.

«#selfie»

Andersens illustratør-karriere startet med en «utrolig kjedelig» jobb som lunsj ansvarlig i Oslo.

– Jeg hadde lyst til å gjøre noe jeg var god på, ikke lage lunsj og føre regnskap for en gjeng selgere. Jeg har likevel alltid hatt en stor interesse for kunst og design. Så nå prøver jeg meg på noe jeg synes er gøy.

Andersen forteller at det er uforutsigbart og spennende og være illustratør. Ideene kommer bare til henne.

– En strukturert kreativ prosess har jeg aldri hatt. Tegningene mine kommer bare til meg. Jeg Har ofte ideer i hodet i flere måneder, kanskje år, før jeg gjør noe med dem.

«Can’t stand the rain»

Det kuleste hun noen gang har laget var da hun var barn og faren hennes fikk første utgave av «Publisher» på sin stasjonære PC.

– Da jeg var kid var jeg en real hustler. Vi trengte alltid penger på den tida der. Vi lette etter flasker nede ved elva, hadde basar og klipte plen for naboen.Det var likevel ikke nok, så når pappa fikk første utgave av «Publisher» begynte jeg å lage motemagasiner. Jeg solgte dem rundt i nabolaget. Presten i gata hadde abonnement.

Hun forteller også at hun blir inspirert av alt, men mye av hennes verk er inspirert av tegneseriene hun fikk fra TL-klubben.

– Før var det mye mer vanlig å være med i klubber, der man fikk velkomstgave i posten og et magasin i måneden. Jeg var medlem av noe som het TL.klubben, tror jeg. De bladene vi fikk hadde tegneserier. Så jeg tror mye av inspirasjonen min kommer fra dem.

«Light her gas»

Drømmen til Andersen er, ikke overraskende, og kunne tjene nok til livets opphold som illustratør. Om fem år håper hun å gjøre akkurat det hun gjør nå, men i utlandet et sted.

– Drømmen er å kunne jobbe freelance som grafisk designer/illustratør. Ikke eie noe slik at man er fri til å dra og gjøre hva man vil. Den perfekte dag er en spontan dag, hvor ingenting er bestemt, men alt skjer.

«Natta!»

Da vi spurte henne om det er noe hun virkelig brenner for hadde hun mye på hjertet.

– Nja, jeg synes folk bør sortere søpla. Jeg er også forbanna på de politifolkene som klaget til avisa om dårlige arbeidsvilkår rundt Gyldenpris broen. Om man skal presse et narkotika miljø inn i en tunnel, synes jeg det er politiets egen skyld at det blir utrivelig. Jeg synes også alle FRP-ere burde ta en runde med seg selv og tenke over hva som virkelig er viktig her i livet. Er ikke sint jeg. 

Sjekk ut flere av Kine Andersens illustrasjoner på Instagram – @kine.andersen

Kommentarer

kommentarer