ed_0257

Ny musikk fra Kingsley Anowi

Musikeren Kingsley Anowi er ikke helt overbevist om at den store kjærligheten finnes, men synger om menneskekjærlighet. Nå er han aktuell med ny singel.

«Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.»

Kardemommebyloven gjelder ikke bare i Kristiansand Dyrepark, den beskriver også hvordan Kingsley Anowi tenker.

En helt egen sjanger

32-åringen kom nylig ut med ny singel med Tone Rose Bratland som heter «Føl deg fri» (se video nederst i saken), og snart kommer det også ut en låt som heter «StressFree». Helt siden han var 16 år gammel har han drevet på med musikk, og sjangeren hans beveger seg innenfor reggae og soul. Selv om han ikke helt kan sette fingeren på hva de spiller.

̶  Vi har vår egen sjanger. Jeg vil si at vi er noe spesielt, sier han.

Det er en mann mange bergensere kjenner til, enten gjennom venner eller musikken. Vi satt oss ned på Sumo for å bli bedre kjent med mannen bak navnet.

Ikke opptatt av berømthet

Vi åpner hver vår fortune cookie. Ironisk nok står det «Your troubles will fade by love you’ll soon have» på lappen som ligger inni hans.

̶  Jeg er ikke opptatt av å bli berømt, men jeg elsker det jeg gjør. Love what you do, and do what you love. Det er noe jeg følger.

Kingsley har med seg gitaristen Henry Reitan, som har spilt med han i nærmere fire år. Nå for tiden holder de på å få flere bandmedlemmer i teamet, i tillegg til å slippe både musikkvideo og ta spillejobber. Han er svært opptatt av veldedighet og ungdommen, og har deltatt aktivt i begge miljøene. I 2011 bidro han med en sang til et album for Leger Uten Grenser og har tidligere vært med å danne en dansegruppe for bergensk ungdom.

̶  Jeg har vært med på mye, men det er sånn jeg er. Jeg liker å gi av meg selv, og håper at jeg får det samme tilbake. En slags give and take tankegang, sier han.

Tror ikke på den store kjærligheten

Kingsley sine låter får deg til å tenke på en sommerdag på stranden, mens du løper i sakte film med en drink i hånden og ler mens en fyr med rastafletter sitter og slår på lærtrommer. Kanskje på en øde øy i Jamaica et sted. Selv sier han at målet er å spre kjærlighet og glede gjennom musikken.

̶  I musikken min er jeg opptatt av kjærligheten, selv om jeg ikke tror så mye på den selv. Men kjærlighet er mitt hovedfokus. Det er det som trekker meg til folk.

Hvordan er egentlig Kingsley? spør vi Henry.

̶  Han er veldig unorsk. Vi nordmenn er veldig lukkede personer. Han deler alt han har og har alltid noe å tilby.

̶  Når vi går over Torgallmenningen er det som regel fire-fem stykker som stopper for å si hei, sier gitaristen.

Har tre inspirasjonskilder

Kingsley er opprinnelig fra Nigeria, og har bodd i Norge siden han var 9 år gammel. Hans største inspirasjonskilder er datteren hans Adeline, Michael Jackson og Bob Marley. Hvis det er noe han setter stor pris på er det når han selv ser at musikken hans gir noe til andre. En melding på Facebook fra en 14 år gammel gutt var en av gangene.

̶  Måten han la seg ut på i den meldingen. Jeg følte det. Han trodde ikke at jeg kom til å svare, men skrev at han forgudet meg og at sangen «I live for today» betydde mye for han. Jeg svarte han selvfølgelig, og da ble han veldig glad og overrasket.

̶  Det å gi folk noe med musikk betyr mye, og høre at det betyr noe for noen.

I tiden fremover er det fullt fokus på musikken, enten det er spillejobben i Polen om tre uker med DJ Noz, musikkvideoinnspilling eller minnekonserten for savnede Per Kristian Slåttli i begynnelsen av mai på Kvarteret. På lørdag var han DJ på Brukbar og jeg fikk selv oppleve hvordan hele lokalet danset og hoppet av glede i gjenkjennende poplåter. Der kan du finne han to ganger i måneden.

̶   Jeg spilte inn video da jeg var i Afrika nylig, så jeg vil bruke mye av det i musikkvideoen til “StressFree”. Men før det blir det musikkvideo fra “Føl deg fri”. Deretter skal vi jobbe mot EP med seks-åtte sanger, sier han om de neste prosjektene.

Det blir spennende å følge Kingsley Anowi videre, enten det er på dansegulvet på Brukbar eller med utslipp av nye låter. Mens vi venter på den nye musikkvideoen, kan vi bare sette oss ned og nyte stemmekombinasjonen mellom Tone Rose Bratland og Kingsley selv. Kanskje mens du drømmer deg bort til varmere strøk og med en liten eksotisk drink i hånden.

Kommentarer

kommentarer