_JK04178

Kitchen & Table

0

Vi ble lovet å få oppleve New Yorks Upper East Side midt i Bergen. Det var alt vi trengte å høre.

Kitchen & Table; et lite stykke Manhattan ved bølgeskvulp fra Vågen, gjemt inne på Clarion Hotel Admiral i Bergen. Den svenske kokken Marcus Samuelsson har ikke bare skapt restauranten, som snart finnes på alle Clarion Hotel i Skandinavia, men har også vært Obamas kokk og vunnet andre sesong av Top Chef Masters.

Personlig ble jeg solgt ved ordet «Manhattan». Jeg har enda ikke kommet meg til den amerikanske storbyen, og heier gjerne på noen som vil få en liten del av New York til Bergen. Siden åpningen i fjor er det mange bergensere som har meldt sin interesse ifølge daglig leder Espen Hammersvik.

̶  Gjestene er veldig positivet overrasket over dette konseptet, og de mener at interiøret og atmosfæren er gjennomført. Vi har allerede opparbeidet flere stamgjester, sier han.

_JK04160

Deres egen tolkning

Selv om jeg ikke har vært i New York selv, sår det ingen tvil om at interiøret gir deg assosiasjoner til en trendy restaurant i det store eplet. Barstolene av stål og måten de serverer maten på med steinplater og pommes friten i en mini frityr kurv. Det er absolutt kult. Men er maten bra?

Hamburgeren blir servert sammen pommes frites drysset med parmesan og persille. Vi får også Upper East Side inspirert ost og skinke tallerken, deres egen tolkning av «fish and chips», olivenolje og salt på rå grønnsaker med sitronmajones på siden. Grillet tarte flambe, med tørket skinke, karamellisert løk, bacon og creme fraiche.

Først ut er den store hamburgeren med 100 prosent oksekjøtt, og idet man biter i den kjenner man den saftige og ferske smaken enhver burger burde inneholde. Den store etterspørselen rundt burgeren er absolutt forståelig. Pommes friten er også noe kundene gjerne kommer ens ærend for å spise. Den er god, men jeg kjenner ikke de ekstra smakene som er tilsatt for å gjøre den unik.

_JK04176

En deilig ost og skinketallerken med brød og multerelish.

Mild introduksjon til osten

Ost og skinketallerkenen er perfekt for oss som ikke er så glad i gammelost. Her får man en mild og forsiktig introduksjon. Den salte skinken komplimenterer den runde smaken som osten gir. Det er godt å blande med multerelishen vi får, som smaker søtt og friskt. Brødet er grillet og smaker derfor litt svidd, men det er kanskje meningen?

Neste rett er noe jeg fremdeles ikke forstår hva er, men det eneste jeg trenger å vite er at jeg digger den. Det er en forrett som fint kan fungere som en lett lunsj, og bunnen tar minst fire timer å lage. Det er imponerende nok i seg selv. De kaller den en grillet tarte flambe, og den er absolutt å anbefale på det varmeste. Det er uvant men veldig smakfullt. Den er dekket av løk, men den er så karamellisert at man gjerne vil ha mer av det.

collagek

Forretten grilled tarte lambe og en av de nye hovedrettene London Calling.

Ny uteservering i mai

Retten er helt ny på menyen, og de kommer til å forsøke med øl etter hvert. Men frykt ikke, den kommer ikke til å smake øl av den grunn. Torsken kunne med fordel vært mer salt og med mer fiskesmak. Jeg ser likevel for meg at jeg kan komme tilbake for å spise den på uteplassen med et glass hvitvin. Fra mai av skal det være mulig å nyte mat og sjøbris samtidig.

̶  Nå som våren kommer blir det mye fokus på uteservering. Så nå venter vi bare på mai måned til hotellet er 100 prosent  ferdig renovert, så vi får se hvilken respons det blir på det. Jeg tror også det blir fint å sitte i frisk luft med utsikt over Vågen, midt i bykjernen – på byens beste hotell.

̶  Det blir mye fisk og skalldyrretter. Når du hører bølgene skvulpe bør man ha godbiter fra havet på tallerken, sier Hammersvik.

_JK04206

Utsikten fra uteserveringen.

Musikk og rimelig middag

Annenhver fredag får de besøk av artister som spiller opp til rolig jazz, blues og groovy toner. I morgen kommer venezuelanske Melissa Bernald for å dele latinamerikanske og spanske låter i deres «Kitchen & Table Unplugged».  Hver fredag har de også «After Work» med  20 prosent avslag på utvalgte retter fra halv fire til halv syv. Så da kan man jo ta to opplevelser i en smekk og kjenne på noe godt både i ørene og magen. Det er hvert fall ikke noe tvil om at jeg trillet ut av restauranten takket være mangel på evnen til å stoppe å spise.

̶  Vi lager mat som ingen andre har, tar servicenivået til et nytt nivå og sammen med atmosfæren gjør det oss unike og vi kan oppsummere det med to ord: «Fun Dining!»,  sier han med enighet fra undertegnede som ble imponert over variasjonen på menyen.

Kitchen & Table tør å tegne utenfor linjene, både når det kommer til konseptet og mattilbudet. Det er spennende.

̶  I New York finner man en herlig miks av folkeslag, atmosfære og matretter. Du skal kjenne den ‘viben’ av Manhattan, og det føler jeg vi har fått til, sier Hammersvik til en ivrig nikkende journalist.

Journalist: Martine Onstad
Fotograf: Jakub Kaminski

_JK04166

Daglig leder Espen Hammersvik.

_JK04148 collagerest _JK04194

Kommentarer

kommentarer