prøve

PRØVEROMMET

Annenhver mandag kan du oppdage nye talent, og se hva som foregår på undergrunnsscenen i Bergen, gjennom arrangementet PrøveRommet. 

Av: Michelle Kleveland
Foto: PrøveRommet / Reklamekollektivet 

PrøveRommet er et multikunstnerisk arrangement, hvor både uetablerte og etablerte kunstnere og artister kan vise seg frem. Ingrid Ellestad, koordinator i PrøveRommet, forteller at Erik Vibe Simonsen og Rune Salomonsen startet opp PrøveRommet i 1998, i samarbeid med BIT Teatergarasjen. Da var målet at unge uetablerte kunstnere skulle få en scene, eller et visningsrom, og et publikum. Ingrid forteller at de ville blande det uformelt avslappende med det kulturelt oppkvikkende. I dag spiller PrøveRommet en rolle innen det bergenske kunst- og kulturlivet.

ÅPEN FOR DET MESTE 

Siden starten har PrøveRommet være en arena hvor unge, uetablerte kunstnere kan vise seg frem. Uavhengig av om du er amatør, student, kunstner eller artist, eller bare har noe å vise frem, kan du melde deg på. Samtidig er det en arena for mer etablerte kunstnere, som kanskje vil prøve ut nye prosjekter, både for sin egen del, og for et nysgjerrig og interessert publikum. Ingrid sier at PrøveRommet er åpen for de fleste bidrag, og at de setter opp programmet for hvert arrangement etter hvem som ønsker å bidra. På nettsiden skriver de:

«Prøverommet programmeres fortløpende og alle er velkommen til å ta kontakt og komme med forslag til innslag – profesjonelle kunstnere, semi-profesjonelle, kvasi-profesjonelle, studenter, glade amatører og ellers andre med eksponeringsbehov og noe på hjertet.» 

PrøveRommet på Facebook

FRA STED TIL STED

Prøverommet tar sted annenhver mandag i BIT Teatergarasjens sesong, som er omtrent syv ganger hver vår og hver høst. Ingrid forteller at PrøveRommet også har vært en del av BIT Teatergarasjens ulike arrangementer, som Meteor og Oktoberdans.

Arrangementene starter klokken 20, og varer utover kvelden. Stedene PrøveRommet holdes på er forskjellig fra gang til gang. I vår skal de innom både Landmark, Nobel Bopel, BIKS Fensal, Bergen Kjøtt, Landmark, Østre og Bergen Offentlige Bibliotek. Men i begynnelsen var det ikke slik – da hadde de alle arrangementene i BIT Teatergarasjen. I 2008 ble BIT Teatergarasjen revet, og Ingrid sier at de ble sendt ut i en nomadisk tilværelse. De ønsket å fortsette med PrøveRommet, så da bestemte de seg for å teste ut hvordan det ville være hvis de hadde arrangementene på andre steder. De hadde PrøveRommet på ulike steder fra gang til gang, noe som viste seg å fungere godt. Samtidig klarte de å bevare arrangementets særegenhet.

– Vi har etter hvert funnet arenaer som fungerer godt, og som vi ønsker å opprettholde samarbeid med, sier Ingrid.

– Men vi er alltid på utkikk etter nye spennende steder, legger hun til.

Neste arrangement er på Bergen Kjøtt 9. mars. Derfra går turen videre til Landmark 23. mars, deretter Østre 13. april og så avsluttes sesongen på Bergen Offentlige Bibliotek 27. april.

prøve2

Kommentarer

kommentarer