Skostredets skatter

0

I det unike Skostredet kan du finne mye forskjellig, og det gjemmer seg skatter i alle krinker og kroker. Enten du er usikker på hvor det er, eller hva du faktisk kan finne der, har vi laget en guide for å hjelpe deg. 

Av: Benedicte Andersen Bakken 

Foto: Borys Komander 

BUTIKKER 

I Skostredet er det fokus på vintage og secondhand når det kommer til klær. Om du er glad i interiør er dette stedet å lete dersom du vil på skattejakt. 

Interior Antony 

En spennende interiørbutikk som du finner i enden av Skostredet. Butikken har produkter innenfor belysning, møbler og andre dekorative ting til hjemmet. Lyst på noe som ikke alle andre har? Da er dette noe for deg. 

Les mer her.  

Hjem kjære hjem 

En relativt stor interiørbutikk med eksklusive merker som blant annet Missoni. I tillegg til stilige møbler tilbyr butikken hjelp til blant annet fargevalg, tapeter og forslag til møblering. Dersom du har litt til overs i lommeboken denne måneden eller vil du bare drømme deg bort i interiørhimmelen -Ta turen. 

Mer informasjon her. 

Gallerishop Nina Von Hirsch Design 

Skostredet tilbyr noe for enhver smak, og man kan alltid finne noe litt utenom det vanlige. Gallerishop er intet unntak. Butikken er full av eksotisk afrikansk interiør og håndverk, og er den eneste av denne typen butikk i Norden. 

Følg Gallerishop på Facebook. 

SecondLove 

Secondhand-butikken har etter flere år i Skostredet flyttet til nye lokaler i Østre Skostredet. Med nye freshe lokaler og secondhand-klær fra hele verden, er dette et perfekt sted for en skattejakt.

Kamelone 

Dette er fin livsstilsbutikk i Vestre Skostredet, med hovedfokus på høykvalitets designprodukter. De har et ganske bredt utvalg av saker og ting, og du kan finne alt fra lamper, sykler, klær, vesker og kunst her. 

MAT OG DRIKKE 

Mandalay 

En liten og koselig sushirestaurant med totalt 20 sitteplasser. I tillegg til sushi tilbyr restauranten burmesisk og thai-inspirert mat. De har også take away. 

Her kan du lese mer om Mandalay. 

Roll og Rock 

Bergens helt egne amerikanske 60-talls bar og restaurant. Her kan du sette deg i en sofa innredet som en bil mens du nyter en hamburger og en milkshake på ekte amerikansk vis. Eller om du bare er lysten på en øl, så er det alltid stemning for det også. Stedet har stor uteservering! 

Følg Roll og Rock på Facebook. 

Pergola 

Om du går inn fra hovedgaten i Skostredet kommer du inn i en liten italiensk drøm. Pergola vinbar har et svært godt vinutvalg, og i tillegg serveres det italiensk pizza og antipasto i koselige omgivelser. Høres digg ut sant? Vel, ikke nok med det, de har også en av byens koseligste bakgårder som er perfekt for sene sommernetter. 

Finn Pergola på Facebook.  

Folk og Røvere 

Digg ølutvalg, digg musikk og digg stemning. Stort sett alltid folk, til og med på en mandag. Et tilholdssted for mange bergensentusiaster. 

Folk og røvere på Facebook.  

Litteraturhuset 

Litteraturhuset i Bergen tilbyr mye, enten det er opplesning, spennende gjester eller om du rett og slett bare er interessert i litteraturen. Uansett er det alltid noe som skjer. Etter at Colonialen åpnet sine lokaler i Litteraturhuset er det i hvert fall ikke mange grunner for å ikke å gå der. Kom alene, eller kom sammen. Bli inspirert i flotte omgivelser. 

Les mer om Litteraturhuset her.  

Østre 

Huset for lydkunst og elektronisk musikk. Bra utested, og mye, mye bra musikk. Ekkos helt egne kulturhus. 

Her kan du lese mer om Østre.  

Strædet 

Nyeste tilskuddet av barene i området og holder til i Barrio sine gamle lokaler. Ikke lett å få øye på fra utsiden, men når du først kommer deg innenfor de store dørene kommer du ikke til å angre. Byr blant annet på konserter og beruselse.

Kaféen 

Når du kommer inn på Kaféen ser det nesten ut som du har ramlet inn på et loppemarked eller mormors gamle stue, og det er det som er så digg! Ta deg en kaffe mens du leser en bok i max chill atmosfære, eller ta deg en øl på kveldstid. 

Følg Kaféen på Facebook. 

Søtt og salt 

Basen til Søtt og salt finner du i Skostredet. Her finner du butikken deres og den lille restauranten. Men det som kanskje er det kuleste med alt er at det også holdes kokkekurs her. Seriøst, er det noe Skostredet ikke har? Søtt og salt ”vil få Bergen til å smake bedre”, kanskje du vil prøve deg du også? 

Trykk her for påmelding og info.  

ANNET 

Du trodde kanskje vi var igjennom alt nå? Ikke helt, men nesten. 

Floke frisør 

Ja, selvsagt har Skostredet en frisørsalong. Floke er en grønn frisør som tilbyr produkter som er renere, sunnere og mer miljøvennlig. Om du ikke finner frem, så bare se etter en knallgul sykkel. 

Her kan du lese mer om Floke frisør. 

Coat of arms 

Tatoveringssted med dyktige artister. Lyst å se arbeidet deres? Sjekk det ut her: 

Følg byens feteste tatoveringssjappe her. 

Puh! Skostredet er ikke så stort, men rommer mye. Man kan faktisk si at det har alt du trenger. I tillegg til alt butikkene og serveringsstedene har og tilby, så arrangeres det gatemarked om sommeren, som absolutt er verdt å få med seg. Og sist men ikke minst, så byr Skostredet på noen av de koseligste uteserveringene i Bergen sentrum.