tellef

TELLEF RAABE: DEAR APHRODITE

På en konsert i januar fikk publikumet velge hvilken låt som skulle bli Tellef Raabes nye singel. Valget falt på «dear Aphrodite», og singelen ble sluppet sist torsdag.

Tekst og foto: Michelle Kleveland

Hør «dear Aphrodite» her:

Den 24 år gamle musikeren Tellef Raabe lager mørk popmusikk med fokus på poetiske tekster og mørke undertoner. Til nå har han gitt ut tre EP-er, ett instrumentalalbum og to singler. Han er over gjennomsnittet glad i å gå på konserter, og selv har han spilt på blant annet Slottsfjell, by:Larm, Øyanatt og Uhørt i København.

«Tellef Raabe» er også navnet på bandet han spiller i, sammen med fem musikere kjent fra band som Advanced Language, Chain Wallet og Put Your Hands Up For Neo-Tokyo.

Følg Tellef Raabe på Facebook

Tellef Raabe: Ålesunderen har både bodd i Wales og Paris, men har tilbrakt de fire siste årene i Bergen.

Tellef Raabe: Ålesunderen har både bodd i Wales og Paris, men har tilbrakt de fire siste årene i Bergen.

LIDENSKAP FOR MUSIKK
Tellef har spilt gitar siden han var tolv år gammel, og han lagde sin første punkelåt da han var 15. Det var ikke før han flyttet til Wales som 17-åring at han begynte å skrive tekster for alvor. Nå spiller han både akustisk gitar og baritongitar, stort sett i egenlagde stemmesystemer. Tellef sier at låtene hans ofte er fengende og gjerne får deg til å nynne, men målet er at tekstene skal få lytteren til å tenke.

– Jeg er glad i musikk. Det er min største lidenskap, sier Tellef.

Selv hører han på svartmetall, tung house og aggressiv hiphop, men han forklarer at egne låter ikke bærer preg av dette.

RETT I STUDIO
Låten «dear Aphrodite» ble skrevet i januar, bare et par dager før Tellef og bandet hadde konsert på Landmark. På vei inn fikk publikum utdelt et skjema, hvor de skulle stemme frem låten de ville ha som singel. Da konserten og stemmetellingen var over, var det klart at «dear Aphrodite» skulle bli første smakebit fra det kommende albumet. Han syntes resultatet var overraskende, men fint.

– Det føltes naturlig og hyggelig å gjøre noe sånt i Bergen. Det var jo på hjemmebane, sier Tellef om hvorfor de ville ha en slik avstemning på akkurat denne konserten.

Uken etter konserten dro bandet i studio for å spille inn låten. Gitarriffet og vokalmelodien ble skrevet om, til alle var fornøyde. Tellef forteller at Afrodite representerer kjærlighet og fruktbarhet, og at tittelen «dear Aphrodite» henviser til starten på et kjærlighetsbrev. I sangen er hun en metafor for både begjær og ensomhet.

Tellef sier også at de har planer om en musikkvideo, men han vil ikke røpe mer enn at han har bestemt seg for hvem som skal være med, hvor den skal spilles inn, og at han tror videoen kommer til å sjokkere.

Riktig tidspunkt: Tellef gleder seg til å slippe debutalbumet sitt senere i år.

Riktig tidspunkt: Tellef gleder seg til å slippe debutalbumet sitt senere i år.

DEBUTALBUMET
Tellef slipper debutalbumet sitt på plateselskapet Riot Factory i høst. Han har han jobbet med det i mer enn to år, og forteller at det først nå er riktig tidspunkt å gi det ut. Han gleder seg til å vise frem nytt materiale, og håper at det blir et album folk ønsker å bruke tid på. Det er viktigere at enkeltpersoner hører det ti ganger, enn at mange hører gjennom en gang, mener han.

– Albumet skal si noe om hvordan det er å være ung i dag. Om hvordan min generasjon forholder seg til relasjoner, forteller Tellef.

Det største fokuset ligger i tekstene, og han bruker gjerne metaforer.

– Jeg tror det fineste komplementet jeg får som musiker er når folk bruker tid på å tolke tekstene, sier Tellef og smiler.

KOMMENDE KONSERTER
Før debutalbumet har Tellef planlagt flere konserter. I helgen spiller han for eksempel på åpningen av Soria Moria i Oslo, og den 16. april spiller han på Bergen Offentlige Bibliotek. Der skal han spille noen låter av Neil Young, som er en av hans største inspirasjonskilder.

– Jeg skal sammen med bandet tolke «On the Beach», som er favorittplaten min av Neil Young, legger han til.

Han forteller også at han kommer til å vise frem nye sider av seg selv, som han tror kommer til å overraske de som dukker opp.

Arrangement på Facebook

Kommentarer

kommentarer