12-08-15_SydenContra_LS_04

Den ultimate utelivsguiden

Er du ny i byen? Eller har du rett og slett ikke peiling på hvor du bør gå ut? Vi gir deg den ultimate oversikten over Bergens beste utesteder fra mandag til søndag.

Tekst: Benedicte Bakken og Karoline Wedel
Foto: Lars Kristian Steen

Byen har tatt i mot mange nye festglade studenter denne uken. Det er et godt utvalg av utesteder i Bergen, og som student går man en festlig høst i møte. For å hjelpe deg på vei, har Utetrend laget en oversikt over de stedene med høyest festfaktor. Enten du er på jakt etter en chill mandagspils, bruke konkurranseinstinktet på en heftig runde beer-pong, sette tenna i tapeten eller sippe på Cosmopolitans, vi har funnet de beste stedene som passer deg.

Mandag

Det er første dagen i uken og lysten på en øl er gjerne ikke forsvunnet helt til tross for helgens festligheter. Det er færre folk i gatene, men dette betyr ikke at festen er slutt.

Kaos: Kaos har som vanlig billige priser på både øl og vin. Det er stort sett alltid bra med folk, selv også en mandagskveld.

Brukbar: Hver mandag setter Brukbar opp beerpong-bord for deg som er lysten på en litt annerledes utekveld. Utover kvelden fylles også utestedet såpass mye opp at bordene tas ned for å gi rom til de mer danseglade.

Café Opera: Fra kl.21.00 er det duket for quiz hos sjarmerende Café Opera. Mandager er de åpen til 00.30, så her er det mulig å bli igjen for noen ekstra glass etter quizen også.

The Tasting Room: Gjengen bak No Stress har gått sammen og laget en bar som rendyrker whiskey. God stemning, bartendere som vet hva de gjør og god drikke gjør dette til en sikker vinner for en avslappet kveld på byen.

BarKollektivet: Dersom du bare er sugen på en enkel øl eller to og litt sosialisering, er Barkollektivet stedet. Spill shuffleboard, vekk konkurranseinstinktet og drikk billig øl. Alt du trenger på en mandagskveld.

12-08-15_FolkOgRøvere_LS_02

Tirsdag

På tirsdager er det alltid noe som skjer i byen. Er det litt tomt i lommeboken? Tirsdager har mye bra og billig!

Lille: Hver tirsdag har Lille billige priser på både øl, vin og shotter. Det er stort sett alltid mye folk, så om du er i skikkelig festhumør er dette stedet for deg!

Contra: Med sitt vanlige tirsdagsarrangement ”Syden”, tilbyr Contra billig Sol og DJ hele tirsdagsnatten. Sommeren er ikke helt over enda med andre ord!

Brukbar:  B2 er blitt en slager på tirsdager og går rett og slett ut på at man får 2 for 1 på store deler av menyen. Gjelder på en del av øltypene og ikke minst på en stor del av den allsidige drinkmenyen.

Klubb Kok: På Kok koker det, bokstavelig talt. Skikkelig nattklubb med fantastisk hip-hop, house og reggae musikk, og hver tirsdag kjører de konseptet “Tirsdagsterapi” med internasjonale artister og DJ-er på besøk og studentvennlige priser. Skikkelig kok, med andre ord.

Garage: Lysten på billig vin og god stemning? Populære ”Wineyard”  tilbyr et utvalg vin til en billig penge – helt frem til stengetid.

Legal:Liten, koselig, sjarmerede og aldri så lite retro. Bra studentsted og rimelige priser, stort sett alltid folk.

Tidi: Muligens byens største studentsted. Med billige priser hele uken er det bra med liv på det to-etasjer store utestedet!

12-08-15_SydenContra_LS_01

12-08-15_SydenContra_LS_04

Onsdag

Onsdag er jo fra gammelt av tross alt lille-lørdag, så hvorfor ikke begynne helgekosen litt tidligere?

Ujevnt: Her er det som oftest mye folk på onsdager, samt mye godt og drikke. Med et godt utvalg av blant annet øl passer stedet godt for deg som ønsker og prøve litt ulike øl-typer.

Brukbar:  Det er stort sett alltid folk på Brukbar, og onsdag er ikke noe unntak. Er det ikke så mye liv andre steder i byn? Da er de nok på Brukbar.

No Stress: Baren med den mest spennende cocktail-menyen har fått Bergen med storm det siste året. Skal det være en Italian Bloody Mary eller Cosmopolitan, er dette stedet å gå. NB. Chilli Martini er et absolutt must!

Kono16: Fin og særegen bar. Passer bra for litt mingling med et par gode venner, noe godt i glasset  og etterhvert rykke litt i dansefoten hvis man føler for det. Veldig bra for en liten by-tur midt i uken!

12-08-15_FolkOgRøvere_LS_01

Torsdag

Denne dagen er det ofte en god blanding mellom studenter og working class hero folk som kanskje har fri på fredagen.

Calibar: Hver torsdag arrangeres det ”Throwback-Thursday” som inviterer deg til en kveld med DJ kombinert med billig øl – med andre ord, veldig grei kombinasjon!

Lille:  De gjentar suksessen fra tirsdagen og gir deg billig drikke også i dag. På torsdager er også overetasjen åpen, så her er det nok av plass til å svinge seg på.

Contra: Fra kl.22.00 hver torsdag spiller Contra sensuelle toner under arrangementet ”my boyfriend is out of town”.

Vaskeriet:  Ping-pong, slush-drinker, og mugger med øl tidlig på kvelden, god funky musikk å danse til senere på kvelden. Det siste året har Vaskeriet vokst til å bli et av de mest populære stedene i byen, så her gjelder det å være tidlig.

Biblioteket Bar: Flott utsikt over Vågen, en imponerende lysekrone i lokalet og god musikk. Blir fort fullt på kvelden. 23+ aldersgrense, og henvender seg til et litt mer voksent publikum.

Landmark: Drevet av Bergen Kunsthall, er dette kombinert kafé, bar, nattklubb og konsertscene for up-and-coming band. Preget av kunst og kultur. Høy studentfaktor.

12-08-15_SydenContra_LS_02

12-08-15_Biblioteket_LS_01

12-08-15_Biblioteket_LS_02

Fredag

Det er veldig varierende om det er festglade folk ute denne dagen. Det er egentlig 50/50 sjanse. Her kan både været og lønningsdag spille inn.

Barbados @ Jacob Aall: Hver fredag kjører Jacob Aall det tropiske konseptet Barbados. Hengekøyer, sigarer, kokosnøtter og tropical house musikk er noen av stikkordene. Garantert chill stemning.

No Stress: På No Stress er det som regel topp stemning hele helgen. Gå hit for gode drinker, uformell stemning og flinke dj-s.

Roll’n Rock: Midt i Skostredet ligger den sjarmerende bar og dineren Roll’n Rock. Ekte 50-talls-stemning med milkshakes, burgere og fries. Gøy, retro musikk og godt utvalg i drikke hele kvelden.

Folk og Røvere: Også i Skostredet (Skostredet er forøvrig et ypperlig valg hele helgen) finner du Folk og Røvere. Flott uteservering for finere kvelder, alltid mye folk og godt utvalg i drikke. Her går du for en avslappet, men god stemning.

Klubb Kok: På Kok koker det, bokstavelig talt. Skikkelig nattklubb med fantastisk hip-hop, house og reggae musikk, og internasjonale artister og DJ-er på besøk. Vil du feste på kokepunktet, så går på du Kok!

12-08-15_RollOgRock_LS_01

12-08-15_Barbados_LS_01

12-08-15_Barbados_LS_02

12-08-15_Barbados_LS_04

Lørdag

Lørdag er den dagen i uken med mest folk på byen. Partyfaktoren er høy og det er stort sett liv uansett hvor du snur deg. Det finnes noe for enhver smak, og barene i Bergen ligger ikke langt i fra hverandre, så lørdag er en fin dag for en god gammeldags bar – bar. Noen tips om lørdagskvelden:

– Noen steder har dresskode, så tenk litt over dette på forhånd. Dette gjelder stort sett kun noen av nattklubbene, men det kan være at du ikke kommer inn om du ikke er riktig kledd.

– Aldersgrensen kan øke på lørdager, så sjekk opp i dette før du går til det utestedet du ønsker.

– Det er alltid mye folk ute på lørdager noe som resulterer i kø. Vet du hvor du vil gå? Vær tidlig ute!

12-08-15_Barbados_LS_03

12-08-15_RollOgRock_LS_02

Søndag

Det er søndag og såkalt ”bransjedag” i byen. Ta med deg vennegjengen og nyt natten sammen med de som ellers i uken serverer dere. Søndagen er også kanskje den billigste utedagen i uken!

Lille:  Det perfekte stedet å begynne, med sine svært billige priser på mye av innholdet i baren.

Ujevnt: Hvis du bare er ute etter enkel, men god øl en seig søndag, er dette stedet å gå. Avslappet, mange øl-typer og uformell stemning.

Ricks: I likhet med Lille har Ricks også billige priser på søndager og det store lokalet gir deg god mulighet for en dans eller to. De er også åpen en halvtime lengre enn de andre stedene.

Kaos: Kaos har som vanlig billige priser på både øl og vin. Det er stort sett alltid bra med folk,  også en søndagskveld.

 

Kommentarer

kommentarer