LENGE LEVE STUDENTLIVET

0

Det er kjipt å være fattig student, men det har også sine fordeler å ha studentkortet i hånden. Det gjelder bare å vite hvor man bør gå – og hva man kan finne på – uten å måtte tømme lommeboka. Vi har samlet en sulamitt av gode studentrabatter og tilbud for enhver smak. 

 Original Dato: 14. Februar

Skribent: Ida Camilla Jarnes 
Foto: Arkiv/Jakub Kaminski/Martine Onstad 

UTELIVET 

NYT STUDENTLIVET: Barfot har studentpris på øl hver eneste dag (49 kroner ølen ved fremvisning av studentbevis) 

Har du lyst å ta en tur på byen uten å måtte snu og vende på hver krone? Eller bare lyst å ta en tur ut en ukedag, uten å helt vite hvor det befinner seg folk? Vi har også samlet stedene hvor det er best pris de forskjellige dagene i uken, og best oppmøte. 
 
Mandag: En mandag på byen kan by på festligheter. På Kaos får du øl for kun 29 kroner. Ellers er det ofte folk på Folk og røvere og No stress en mandags kveld. Du kan også spille litt beerpong på brukbar. 
 
Tirsdag: Tirsdag er den desidert største utedagen for studenter, med billige priser stort sett over alt. På Lille finner du godt utvalg til greie priser, blant annet øl og shots til kun 29 kroner. På Brukbar er det to for én på utvalgte øl og drinker. Kaos er også billig og bra denne dagen. Det er et typisk studentsted som også fungerer på «stille» dager, som mandag og onsdag. 

Onsdag: Ikke så mye som skjer om onsdagene i utelivet, men Barfot har studentpris på øl hver eneste dag (49 kroner ølen ved fremvisning av studentbevis), det samme gjelder Kvarteret, så dette kan være kjekke steder å ta turen til. 

Torsdag: Lille, Kaos og Tidi som byr på gode drinker til fine priser denne dagen. Det som også er digg her, er at dersom du får stempel ett av disse stedene, kommer du også inn på de to andre. Ett stempel – tre steder. 

Fredag og lørdag: Her kan du stupe ut i bylivet med hodet først, og finne god stemning hvor enn du går. 

Søndag: Søndag har blitt en veldig populær dag for en tur på byen, tro det eller ei. Lille har samme pris som tirsdager og torsdager (=billig). Ricks er også et billig alternativ, og på Brukbar får du to for én. Barfot slår på stortromma med ulike tilbud på shotter, øl og vin, i tillegg til studentpris (49 kroner) på øl. 

TRENING, DANS OG KAMPSPORT 
 
Har du hørt om BIKS (Bergen internasjonale kultursenter)? Det er et senter med flere muligheter, både for barn og voksne. Blant annet yoga, boksetrening, åpen dansetrening med Flava Few, Capoeira, afrikansk dans, og trommerkurs. Dette er baare et knippe av alle kursene man kan delta på. Dessuten behøver man ikke betale om man ikke skulle ha råd. Timene på BIKS er donasjonsbasert, som vil si at man kan donere en selvvalgt sum etter timen. 

Du kan lese mer på nettsiden deres her 

– Fight Fitness har det beste tilbudet på kampsport i Bergen. De tilbyr deg 14 dager gratis og uforpliktende prøvetrening. Det er dessuten ingen innmeldingsavgift. Du finner de vis-a-vis Bybanen på Danmarksplass. 

Les mer her 

Det er flere treningssentre i byen med forskjellige tilbud. Her er et lite utvalg: 

– Actic (Torggaten 7) har 10 prosent studentrabatt, det vil si en månedspris på 359 kroner. 

Les om Actic her 

– Sammen tilbyr også studentrabatter for alle Sammen-studenter. Et semesterkort koster kun 1100 kroner, og da kan du trene som du vil på alle sentrene deres. 

For mer informasjon kan du sjekke hjemmesiden deres 

– Itrain har månedsmedlemskap til bare 299 kroner for unge – uten bindingstid. 

Trykk her for mer info 

– Crossfitsenteret i Åsane tilbyr én måned medlemskap + nybegynnerkurs til 649 kroner (ord. 699,-). 

Les mer her 

UT Å SPISE 

MATGLEDE: Som student kan du faktisk unne deg litt ekstra på matfronten, men husk studentbevis.

– Søstrene Hagelin er en studentvennlig bedrift. De tilbyd 15 prosent studentrabatt på all varm mat. 

– Det Hanseatiske Hotell ved Bryggen i Bergen har 20 prosent rabatt på all mat på restaurantene «Casa del Toro» og «FG Restaurant & Bar». Tilbudet gjelder to personer per studentkort, så du kan med andre ord ta med deg en date som ikke studerer – og likevel få en ok pris! 

– Har du hørt om Frozen Cow café? De har mye knask på menyen, i tillegg til 11 prosent studentrabatt dersom du handler for mer enn 80 kroner. De holder til i Christian Michelsens gate. 

– Pizza er en storfavoritt blant de fleste. Peppes Pizza tilbyr alle studenter 20 prosent rabatt på stor Classic Chicago pizza, mandag til torsdag i alle restauranter. 

 Inside tilbyr også 20 prosent studentrabatt på burgere. Dette gjelder på alle Inside Rock Caféer. 

FRITIDEN 

HA DET GØY: Det er mye kjekt å finne på som ikke nødvendigvis koster skjorta. 

– Quiz: Byen vår byr på en haug med quiz. Dette koster fra 20 til maks 50 kroner per deltaker. Her kan man vinne flotte premier, og har det kjekt og sosialt i godt selskap. 

Her er en oversikt over quizer i byen 

– Den Nationale Scene tilbyr studenter 20-40 prosent rabatt på forestillinger, avhengig av plasser. 

– Hos Bowling1 Vestkanten kan du spille så mye du vil for kun kr. 159 kroner på hverdager frem til klokken 17.00. 

– Escape Bryggen tilbyr 21 prosent studentrabatt. Dette er et morsomt spill som passer for to til seks spillere. Målet er enkelt: Kom dere ut fra det stengte rommet på under 60 minutter, ved å sette hjernen i sving. Løs gåter, knekk koder og vinn friheten. Les mer her 

FRISØRBESØK 

En etterlengtet tur til frisøren er noe som står høyt på ønskelista hos de fleste student. Slikt koster penger. Men gjør du litt research, kan du faktisk unne deg en tur til frisøren uten å måtte leve på nudler resten av måneden. 

– Mode frisør tilbyr 10 prosent studentrabatt. 

Les mer her 

– Floke Grønn Frisør (Skostredet) tilbyr 15 prosent studentrabatt på alle behandlinger alle ukedager mellom 10.00-15.00. 

Timebestilling og informasjon 

– Chik har hele 40 prosent rabatt til alle studenter med gyldig studentbevis, på alle tjenester. 

Chiks hjemmeside 

Ps! Rabattene gjelder ikke ved produktkjøp. 

Hurra for studentlivet! 

For flere tilbud kan du sjekke Studenttorget og Studentpakken