img_0125.jpg

– DET FØLES SOM Å FØDE!

Den sjelfulle og sprudlende Bjarte de Presno Borthen(19) har for lengst blitt en stor musikksnakkis. Hans nyeste singel “Hide and seek” har i overkant av 450.000 streaminger på Spotify. Denne høsten slipper han sin første EP – en solid blanding av følelser og tanker.

Av: Kristiane Bråtveit Ekrheim

Hvordan går det med deg om dagen?
– Veldig bra! Det er sykt mye gøy som skjer for tiden. Jeg har mye på agendaen fremover.

Det er tirsdag formiddag og jeg møter dePresno, som for noen dager siden kom hjem fra et to ukers LA-opphold. Turen til LA bestod av et kjør med låtskriving. Nå er han en liten tur hjemom Bergen, før turen går videre til Reeperbahnfestival i Tyskland.

– Reeperbahnfestival er en svær bransjefestival for hele musikkbransjen. Vi skal spille i en kirke, et skikkelig kult opplegg, synes dePresno.

14.oktober står lanseringen av dePresnos første EP på planen.
– Jeg blotter meg selv og følelseslivet mitt. Det føles som å føde! Det er skummelt og spennende, jeg grugleder meg.

EP-en er en fin representasjon av det dePresno har jobbet med de to siste årene. Vi kan forvente oss en EP fullbooket av følelser og tanker.
– Den vil være en god blanding av rolig ballade og noe litt mer, sier han smilende.


Hvordan har reisen vært frem mot hvor du er i dag?
– Det har vært en utrolig spesiell reise. Jeg har bare blitt kastet inn i det, også har det ballet på seg, sier han.

Hvordan er det å balansere jobb og det sosiale?
– Jeg liker å tro at jeg klarer å balansere det. Noen ganger går jeg glipp av events med venner jeg gjerne skulle vært med på, og det er litt kjipt. Men jeg elsker det jeg holder på med. Det er både en jobb og min hobby, så jeg føler ikke jeg må ofre noe.

ETT MINUTTS STILLHET

dePresno har blitt et kjent navn det siste året, og det kan bringe med seg både negative og positive sider. På den positive siden synes han det er hyggelig når folk kjenner ham igjen og tør å komme og hilse på.
– Å bli stoppet på gaten er dødsgøy! Jeg liker å vite at folk setter pris på det jeg gjør. Han forteller videre at det er fulle folk som kommer bort oftest. Han ler.

– Den negative siden er vel at jeg føler jeg ikke kan kødde like mye som jeg gjorde før, da jeg møtte nye mennesker.

Hvorfor ikke?
– Jeg vet ikke om jeg kan. Kanskje jeg bare skal gjøre det, sier han og smiler.

To av de største opplevelsene dePresno har hatt hittil var da han spilte på hjemmebane med utsolgt konsert på Kvarteret, og konserten på Studentersamfundet i Trondheim.
– Jeg spilte på Studentersamfundet dagen etter terroren i Paris. Vi holdt ett minutts stillhet for ofrene. Stemningen var helt magisk. Det var et av de mest rørende øyeblikkene jeg har opplevd. Jeg tror de fleste felte en tåre da. Det var veldig fint, avslutter han.

Hør ”Hide and Seek” her!

Kommentarer

kommentarer