SAMSUNG CAMERA PICTURES

OKTOBERFESTIVAL PÅ BRYGGERI

ANNONSEINNHOLD: Bryggemester Gareth har noe hjemmebrygget å dele med gjestene, Daniel Rouge Madsen har tryllet frem en fantastisk meny, og to tyrolermusikere er flydd inn hele veien fra Tyskland. Lokalene er pyntet og stemningen er satt. Spørsmålet er – stiller du?

Tekst og foto: Susann Hellesnes

Hver oktober går verdens største folkefest av stabelen i storbyen München. Den storslagne festen forbindes med god drikke, dans, sang og latter. Denne folkefesten er også bedre kjent under navnet «Oktoberfest».

I år trenger du riktignok ikke å dra helt til Bayernprovinsen for å ta del i moroa. Bryggeriet på Zachariasbryggen inviterer nemlig alle festglade mennesker på sin helt egen, autentiske Oktoberfest, som strekker seg helt fra 11. til 15. oktober. Her får du gøyal underholdning allerede klokken 18:00 hver dag, og med på kjøpet det som trolig er Bergens flotteste utsikt!

Meld deg på arrangementet her

Utsikten fra Bryggeriet.

Den fantastiske utsikten fra Bryggeriet.

GJØR STAS PÅ STUDENTENE

Det hele sparkes i gang på tirsdag. En dag de tenker å gjøre spesielt trivelig for studenter, med hele 20 prosent på mat og gode priser på drikkevarer. Til tross for at Bryggeriets Oktoberfest ikke strekker seg over 16 dager, som i München, har de likevel planer om å gå «all in» de fem dagene de arrangerer. Tradisjonene fra München ivaretas etter beste evne og de ansatte stiller i Lederhosen, Dirndl og hatter.

-Gjestene er derimot ikke forpliktet til å kle seg ut, men vi synes det er moro om også de gjør en innsats. Det vil også bli jodling, tysk pølse, Svinehaxe, Sauerkraut og velfylte glass, som på alle Oktoberfester.

Bordene er allerede dekket og klar for gjester!

Bordene er allerede dekket og klar for gjester!

Dette blir med andre ord en feiring etter alle kunstens regler. Gratis inngang kan de også friste med, men etter klokken 22:00 blir det 20 års aldersgrense. Det gjelder å være tidlig ute!

– Det er gratis å komme inn hos oss fordi oktoberfeiring skal være for alle. Dette handler om å ha det gøy sammen, sier Christine, som tydelig gleder seg til begivenheten.

-ARTIG MED ET OPPLEGG SOM GIR MER ENN EN VANLIG BYTUR

Det er flere enn de ansatte som gleder seg til femdagersfesten setter i gang. Elektrikeren, Torstein Birkeland Espenes (23), fra Radøy liker å komme til sentrum for å ha det kjekt med venner.

-Jeg gleder meg til å dra på Oktoberfest fordi det er mange kjente der og artig med et opplegg som inneholder mer enn en vanlig bytur.

Hva er dine forventninger til kvelden?

-Jeg er veldig glad i microbryggeri-øl, så det er kjempebra at de har laget enda en type. En perfekt tur ute på byen er sammen med en god gjeng venner. Jeg er glad i å treffe nye folk og å danse og ha det festlig. Jeg forventer hyggelige dørvakter, god stemning, musikk og mat, forteller han.

MENYEN MED DET RARE I

 Under Oktoberfest vil det være langbord med middag, men også egen pubavdeling for dem som bare vil nyte festen. God mat kan de garantere. Det er et velkjent fenomen at mat og drikke hører sammen, og dette tar Bryggeriet på alvor. Stedet jobber etter en rød tråd, som går igjen i alt fra interiør til matretter. I forbindelse med Oktoberfesten har de satt inn et ekstra gir, i form av egenprodusert oktoberfestøl og  Daniel Rouge Madsens helt egne oktoberfestmeny.

Bryggeprossesen på sin side ble startet så tidlig som i juli, så det er ingen tvil om at dette er en tidkrevende aktivitet, men vel verdt det, mener bryggerisjef Gareth James Stewart og restaurantsjef, Fredrik Roll.

– Å drive et kommersielt bryggeri og opprettholde en full produksjon er en vanskelig jobb i seg selv, med tidsfrister for produksjon og levering, samtidig som du skal opprettholde den gode kvaliteten, som krever en veldig høy standard. Det er med andre ord veldig krevende, men veldig verdt det, understreker Gareth.

SAMSUNG CAMERA PICTURES– Alt vi lager av mat skal være øl-inspirert. Drikken må gå til maten og omvendt. Vi pleier også å holde oss til en sesongmeny som skiftes ut hyppig. Vi serverer ikke blåskjell på vinteren, for å si det sånn, smiler restaurantsjef, Fredrik lurt.

Kjøkkensjefen har også tatt i bruk ølet i matproduksjonen. De gjenskaper altså en tradisjon i bybildets historie, samtidig som de er et svar på vår tids krav om kortreist mat og drikke. Kjøttrettene stekes i opptil 6 timer.

– Vi har også mye kortreiste varer, 95 prosent av maten lager vi selv, kan Fredrik fortelle.

HVA KAN DU OM OKTOBERFEST?

Vi tester kunnskapen til bryggemesteren: Hvordan skåler man under Oktoberfest?

-Prost, roper Gareth!

En annen med litt oktoberfestkunnskap er  Cecilie Markhus som er student. Hun synes opplegget til Bryggeriet med egne studentpriser høres veldig lovende ut.

F.v : Christina Seim, Lisa Dybedal, Cecilie Markhus og Kristin Berg.

F.v : Christina Seim, Lisa Dybedal, Cecilie Markhus og Kristin Berg.

– Oktoberfest er et kult konsept, og dette virker veldig gøy! Jeg har bare vært med på Oktoberfest en gang tidligere. Da var det veldig god stemning og masse kule antrekk! Jeg synes det er ekstra morsomt å kunne kle seg ut, så dette høres veldig kreativt og gøy ut.

Vet du hvor mange liter som konsumeres under Oktoberfest i München?

-Ja, faktisk. Rundt 7 milloner, tror jeg.

Og jammen svarte hun ikke rett. Vi tok også et siste ord med Christine Marshall, som har dette å si om sine forventinger for Oktoberfest på Bryggeriet.

– Dette blir en anledning til å kose seg sammen med andre, på en annen og mindre formell måte enn julebord. Her sitter en på langbord, har felles skåler, blir kjent med andre, synger, ler og danser. Det blir virkelig kjempegøy for her kan en slå ut håret og bare hive seg med!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hvor? Zachariasbryggen i tredje etasje.

Når? 11-15. oktober.

Forhåndsbooking av langbord med middag: 55 55 31 55/Christine@ricks.no)

Meld deg på arrangementet her

Interessert i mer?
LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler og annet fra Bergen og omegn.

Kommentarer

kommentarer