bryggeriet4

FØRJULSTIDENS EGEN PARTYFIKSER

ANNONSEINNHOLD: Christine Marshall har funnet oppskriften på et vellykket julebord; å overlate alt til henne. Som nissens hjelper tilrettelegger hun alt helt til du er fornøyd med programmet, som forøvrig kan inneholde alt fra shuffleboardturnering til Standup juleshow. Velkommen til en helaften på Bryggeriet.

Tekst og foto: SKOG 

Den første snøen har falt på bar bakke og årets første julegaver begynner så smått å rives vekk fra butikkhyllene. Rundt denne morsomme, men travle tiden hvert år, er det én person som plutselig får veldig mye å gjøre. Hun heter Christine Marshall og brenner iherdig for å skaffe deg og din arbeidsplass det festligste julebordet overhodet mulig.

Mens hun sitter på kontoret sitt på toppen av Zachariasbryggen, skuer hun ut på den nydelige utsikten over Vågen og veggene som huser gode minner fra fjorårets julebordsesong.

– Det var så magisk. Alt er så rustikt, med masse tre, rødt på bordene og lysene fra Bryggen i bakgrunnen. Dette er en tid vi gleder oss til hvert år, jeg føler nesten jeg sitter i et pepperkakehus, sier Christine lattermildt og ser ned på telefonen. Bookinger.

bryggeriet9– Altså. Ordet «nei» er ikke et alternativ for meg, jeg kan få til det meste, sier Christine og ler, mens hun legger til at det er viktig å ikke måtte bruke mye tid på booking.

Hos Bryggeriet i tredje etasje på Zachariasbryggen er hun markedsansvarlig, med hovedansvar for årets julebord – altså den ene kontaktpersonen man trenger å henvende seg til, for å få et fantastisk opplegg på årets festligste arrangement.

– Folk vil ikke ta fire telefoner for å prøve å sy sammen en pakke selv. Folk har ikke tid og folk har ikke lyst. Det er veldig greit å bare få alt ordnet. Jeg tar billettdelen, showene og bordreservasjoner.

SHOWTIME

Etter noen år med prøving og feiling er Christine blitt en ekspert på feltet. Hun vet hva folk ønsker seg og sørger for at det blir nettopp sånn. Ofte kan det bli problemer med logistikk på et julebord, men Christine har heldigvis satt i gang tiltak for det også, så slipper man å miste kollegagjengen sånn halvveis inn i natten. Et av tiltakene er spektakulære showpakker på blant annet Ricks, som tar den bergenske førjulstradisjonen på alvor med sitt Standup Juleshow i regi av Humorkollektivet. Her blir det blant annet et heftig skråblikk på den forestående julestriden. I tillegg byr Roar Brekke på show med «Roar Og Rune Rasker Over Ricksen». Det mangler altså ikke på aktiviteter å ta seg til på «julehuset».

bryggeriet4FULLE HUS MED NORGES RÅESTE TRIBUTE BAND

Seks helger, fredag og lørdag fra 11. november til 17. desember er det muligheter for å få en musikkopplevelse utenom det vanlige på Bryggeriet. The Poor Boys CC Revival Band gjester som kjent tredje etasje på Zachariasbryggen. De omtales forøvrig som Norges råeste Creedence-«tribute band» og trekker dermed fulle hus. Som gjest lover de deg gjenhør med de mest kjente Creedence-låtene og god stemning rundt bordet.

– Det skal være en gøy begynnelse og avslutning på hele opplegget, derfor finner vi noe for alle. Firma med unge ansatte går ofte og spiser først, så går de på Standup juleshow, for å så drar videre Ricks. I restaurant kan man komme uansett alder. De har lov og gå på show de som er mindreårig også, med vergeordningen, men da er de nødt til å dra etter showet.

Gruppen som kommer klokken ni og spiser, får livemusikk, dans og beholder bordene sine. Det er åpent frem til halv tre, så det er ingen behov for å flytte på seg.

– Om folk ønsker kan man ha vorspiel nede i baren. Da booker jeg de inn til hvilken som helst bar. Alt er mulig. Vi passer på at de alltid har et sted å være, for ingen trenger å gå rundt å sulle. Vi har vakt i døren fra klokken 18:00, som vet hvor hvert firma skal. Selv om det er stort hus så hjelper vi deg fra du kommer inn døren.

Dermed holder gjengen seg samlet og et eventuelt samkjøringsproblem er løst. For de yngre har Christine tilrettelagt ytterlige. Hun kan booke bord på Ricks og slippe gjestene sine forbi køen, og for de som blir værende på huset viser hun vei ned en etasje, for Dj-er og dunkemusikk. Hun minner også om at huset har egen røykelounge ute, med varmelamper og tepper.

– Bryggeriet er bare basen, hvis noen vil gå rundt på huset er de fullt velkommen til det. Noen vil kanskje ha shuffleboardkonkurranse innad i firmaet og da blir det selvfølgelig bobler til vinneren! Man kan også ha ølsmaking før man setter seg til bords, det har vært veldig populært.

Hvor mange kan du booke til på en slik kveld?

– Jeg booker til fem og til femti, alle får plass.

SMAKSOPPLEVELSER PÅ LØPENDE BÅND

pinnekjottttt 

Ingen julebord uten et skikkelig julemåltid. Maten er laget i regi av kjendiskokk Daniel Rouge Madsen.

– Jeg fikk nettopp en pinnekjøttbit i hånden her. Jeg vet ikke hva han gjør med mat, men det er nå i hvert fall helt fantastisk, understreker Christine.

I tradisjon tro blir det full buffé hvor man kan velge og vrake i pinnekjøtt, svineribbe, kalkun, medisterkaker og julepølse. På dessertbordet står riskrem og multekrem. Vegetarianere og allergikere blir også ivaretatt.

– Ingen skal sitte sulten her med kålrabistappe og poteter. Alle skal få ordentlig mat, smiler hun lurt.

For de som gleder seg til mer enn maten kan Christine avklare at det venter spennende drikkevarer også. Eget juleøl står på menyen og har fått navnet Rom Rosin Juleøl. Dette fordi rosinene er dynket i nettopp Rom.

bryggeriet3

– Det blir stor stas. Vi fikk mye skryt i fjor fra folk som kan dette med øl.

Når buffeten er ryddet vekk, begynner dansen.

– Bandet er vanvittig flinke. De tar for seg alt fra ballader til 80-, og 90-talls rock og skaper utrolig mye liv.

– 50 prosent av de som kommer i år, var her i fjor.

Noe av det kjekkeste med å holde julebord, er ifølge Christine de fornøyde besøkende og kontakten hun får med dem.

– 50 prosent av de som kommer i år, var her i fjor. Det er derfor jeg gleder meg sånn, fordi jeg husker dem og gleder meg til å se de igjen. Forhåpentligvis gleder de seg til å se meg også.

bryggeriet12

 Hva er det kjekkeste med julebord på Bryggeriet?

– Det som er gøy er at når jeg begynte her, så spurte folk om å få privatrom, men når man har flere firma samlet på et sted, og vi ikke er et svært hotell med konferansesal, så får du ikke den følelsen av at alle sitter sammen. Det er så mange krinkler, kroker og avdelinger. Så når dansen begynner, er det utrolig kjekt å se at betongfirmaet plutselig finner tonen med barnehagen og begynner å danse sammen . Folk blir kjent på tvers av firmaene og dem de egentlig kom hit sammen med. Det er veldig gøy å se!

For bransjefolk eller andre som ikke har mulighet til å holde julebord riktig enda, har Christine stor forståelse.

– Vi rekker heller ikke noe julebord nå, naturligvis. Men – vi slår til i januar, og det kan andre som måtte ønske det også, vi strekker julen så langt det går, avslutter hun.

For booking av julebord og showpakker: 55 55 31 55

Send Christine en mail!

Kommentarer

kommentarer