dkuk_4812

FRISØRGALLERI – DKUK PRESENTS JÓHANNA ELLEN

Av alle mulige måter man kan oppleve kunst på, er dette noe man høyst sannsynlig ikke har opplevd. Dette er nemlig ikke et hvilket som helst kunstgalleri. Her kan du nyte kunst samtidig som du får deg en hårklipp.

Av: Maren Myrseth
Foto: Installasjonsfoto, Entrée

dkuk_4667
DKUK har åpnet i Entrées lokaler midt i Bergen sentrum – et frisørgalleri. Vi tok en prat med Daniel Kelly, skaperen bak DKUK, som fortalte oss litt om det nytenkende konseptet.

– På Entrée har jeg satt opp kunstgalleriet ved navn DKUK. En helt fungerende frisørsalong hvor betalende kunder kan få en hårklipp, samtidig som de ser på kunst. Entrée er det perfekte lokalet for salongen, siden det er midt i sentrum og har mange mennesker som går forbi ofte, sier han.

dkuk_4701
Kellys utstilling her i Bergen er et ekko av hans originale utstilling DKUK, som befinner seg i Peckham i London. Det startet med et nettverk av kunstnere, men etterhvert som forretningen vokste kunne han nærme seg ulike artister han likte og finne ut hva som passet til miljøet i DKUK.

Her i Bergen vil utstillingen vise video, lydspor og opptredener av Jóhanna Ellen. Jóhanna er en islandsk artist som bor og jobber i Oslo. På utstillingen får hun vise frem sine digitale verk Capitals, Noise Landscape og Just read anything down. Hun vil komme tilbake til Entrée på utstillingens avslutningsdag, og utføre en opptreden av et av sine tekstarbeid.

entree_dkuk_johanna-ellen_exterior
Kelly skapte sin visjon på bakgrunn av at det ikke fantes stort utvalg av lokasjoner for artister til å vise frem sine verk, som ikke var kommersielt drevet. DKUK er en løsning på hvordan ikke-kommersiell kunst kan overleve.

Reaksjonene på konseptet har vært varierte, og 62 prosent av de som besøker galleriet i Peckham besøker vanligvis ikke kunstgallerier. Her i Bergen har det vært en stor interesse blant annet fra studenter. Kelly mener det viktigste er at folk engasjerer seg i kunsten på en eller annen måte. Når hårklippen har begynt er de der for å tilbringe en time foran kunsten.

– Jeg tror dette er en opplevelse hvor man blir tatt ut av “salongsituasjonen” og gir folk en mulighet til å se på noe mer interessant enn dem selv i speilet.

Utstillingen lukkes 12. november, og de siste to dagene vil Daniel Kelly og Jóhanna Ellen komme tilbake til Bergen for å delta aktivt. Det vil bli hårklipping av Kelly, hvor begge dagene er helt fullbooket, og opptreden fra Ellen. Dette er absolutt verdt å få med seg!


Interessert i mer?

LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler og annet fra Bergen og omegn.

Følg oss på Instgram for flere nyheter!

Kommentarer

kommentarer