detteskjer_banner

DETTE SKJER I BERGEN

Juletiden er for fullt i gang! Det er mange koselige og spennende arrangementer denne uken. Men det er også noe for deg som av og til synes det blir for mye glitter og nisseluer.

Av: Victoria Kristiansen
Illustrasjon: Vetle Nes O’Shaughnessy
Bilder: Lånt av respektive arrangementer

fullsizerender_1

tacotirsdag

TACOTIRSDAG MED TRAUMATEN OG SELMER

”Ta deg en pause fra hektisk lesing og kom og spis herlig taco i trivelige omgivelser i Traumaten. Vi serverer kjempegod taco, hvor du kan velge mellom tacoshell og lefser, og masse forskjellig tilbehør!”

HVOR: Kafé Traumaten

NÅR: 15:30 – 18:00

MEDITASJONSKURS

Synes du denne tiden på året er hektisk? Da har du mulighet til å delta på et kurs i meditasjon. Kurset er like passelig for nybegynnere som for de mer erfarne. Det er verdt å ta en tur innom og sjekke ut!

HVOR: Torsvikhuset
NÅR: 19:00 – 21:00

CC: Gratis

fullsizerender_2

OPERAPUB – JULESPESIAL!

“7. desember er en dato verdt å merke seg, da åpner Chagall dørene for årets Julespesial på OperaPuben! Tradisjon tro blir det allsang, flotte overraskelser, enda flottere helt forventede innslag og – det man gjør det til selv. Som f.eks. medbrakt glitter og misteltein…
Scenen er åpen, og det er fritt frem for alle som ønsker å synge, men pågangen er stor, så ikke nøl!”

HVOR: Chagall
NÅR: 21:45 – 23:15
CC: Gratis

UTSTILLING: HOME IS WHERE THE HEART IS
«”Home is where the heart is” er en slagsutstilling inspirert av nordisk landskap og vær. Den består av en serie illustrasjoner som ble skapt da jeg bodde i England og er tidligere utstilt i på den nordiske puben og resturanten The Northern Lights i Brighton.»
HVOR: Café Opera
NÅR: 20:00 – 22:00

kyrkji

SISSELS JUL

Er det en som virkelig kan gi deg god julestemning så er det Sissel.

HVOR: Grieghallen
NÅR: 18:00
CC: 580,-/630,- Billetter får du tak i her.

QUIZ PÅ USF VERFTET

”Det blir quiz av høyeste standard som utfordrer din allmenne kunnskap med fantastiske premier for hver gang!” Her er det mulighet for å ta med en vennegjeng opptil 6 personer.

HVOR: Kippers Bar og Kafe USF
NÅR: 20:00 – 23:00
CC: Gratis

fullsizerender_3

RUSFAGLIG FORUM

”Stiftelsen Bergensklinikkens halvårlige Rusfaglige Forum skal ta opp aktuelle problemstillinger innen rusfeltet.” Dette er åpent for alle, mot påmelding.

HVOR: Scandic Ørnen
NÅR: 10:00 – 15:00
CC: Gratis, meld deg på her.

EKSAMENSFEST PÅ LILLE
Er du student, ferdig med eksamen og klar for å tømme tankene? Da er det Lille som er stedet å være. Aldersgrensen denne dagen er 18+, husk i tillegg studentbeviset for å komme inn.
HVOR: Lille bar
NÅR: 22:00 – 03:00
CC: Gratis

 

fullsizerender_4

JULEMARKED I BERGEN

“Er du på jakt etter noe unikt til å legge under juletreet? Her finner du gaver til både far, mor, farmor, søsken, barn, barnebarn, kjæreste osv. Her finner du det beste fra lokale kunsthåndverkere, kunstnere og designere. Velkommen til det beste julemarkedet i Bergen!”

HVOR: Schøtstuene
NÅR: Fredag 11-18, Lørdag 11-17, Søndag 11-17
CC: 50,-

BERGEN JASSFORUM PRESENTERER: BUGGE WESSELTOFT
“Med godt og vel 100 000 selde eksemplar, er juleplata «It’s snowing on my piano» ein gigantisk suksess i norsk jazz, og har seld jamt og trutt i tjue år. Ver budd på vakre og neddempa versjonar av våre kjæraste julesongar, kontemplativt men samstundes fylt av detaljer for den vakne lyttar. Perfekt medisin for å blåsa vekk akutt julestress!“

HVOR:USF Verftet
NÅR: 21:00 – 22:30
CC:300,-/ 240,-  Kjøp billetter her.

GRANBAR: MOON RELAY & SVANKROPP
“På kanten av de varme juletider steller vi i stand en eksperimentell pop/rock-kveld med litt kraut, litt elektronikk, litt støy, visuals i kjent stil og selvsagt jazzpådass!“
HVOR: Landmark
NÅR: 21:00 – 02:30
CC: 150,-

BIG TIME KARAOKE IV
“Alle i salen kan hoje med da teksten vises på storskjerm på veggen og på scenen er det satt opp en tekst-monitor og lydmonitorer.
Det er nesten en blanding av karaoke og konsert. Musikken har fokus på indie, 90’s, rnb og pop og tar et langt skritt fra gamle karaoke-svisker og snufsete ballader.
Tenk Veronica Maggio, Taylor Swift, Phoenix, Beyoncé, Bowie og M.I.A.“

HVOR: Østre
NÅR: 22:00 – 03:00
CC: 100,-

 

 

fullsizerender_5

JULE-BYLØRDAG
Har du ikke rukket å handle inn alle julegavene? Frykt ikke! Nok en bylørdag er rundt hjørnet. Kanskje du til og med gjør årets kupp?
Tips: Last ned By-venn appen og få ekstra gode tilbud.

HVOR: Bergen Sentrum
NÅR: 10:00 – 00:00

erlendbratland

JUL MED ERLEND BRATLAND

”Erlend Bratland kommer hjem og gjør sin årlige julekonsert sammen med Husnes Blandakor.”

HVOR: Kulturhuset Husnes
NÅR: 18:00

hiphopb

HIPHOPBONANZA
Det er duket for en ny runde med hiphopbonanza. Er du klar for å danse litt i eksamensinnspurten? Eller kanskje du skal feire at du er ferdig? Ta turen da vel!

HVOR: Grand Bergen
NÅR: 22:00
CC: 100,-

 

fullsizerender_6

OSLO GOSPEL CHOIR

”Ingen Jul uten at Oslo Gospel Choir legger ut på sin Juleturne i desember. Gjennom to tiår har Julen for mange vært uløselig knyttet til lyden av denne legendariske sammensetningen av stemmer.”
HVOR: Grieghallen
NÅR: 18:00
CC: 460,- /400,- + billettavgift


Interessert i mer?

LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler og annet fra Bergen og omegn.

Kommentarer

kommentarer