detteskjer_banner

DETTE SKJER I BERGEN

Ny uke står for tur, julen nærmer seg og det er mye spennende som skjer. Utetrend har samlet opp et knippe arrangementer til denne uken. Alt fra julekonserter til snakk om sjakk.

Av: Victoria Kristiansen
Illustrasjon: Vetle Nes O’Shaughnessy
Bilder: Lånt av respektive arrangementer

fullsizerender

GAMEBRARY: VIRTUAL REALITY, EN HELT NY SPILLOPPLEVELSE!
“ Er virtuell virkelighet virkelig så bra som det virker som? Og hvilke type opplevelser kan man forvente seg, også utenfor spill? Kom på #gamebraryog finn ut! “

Hvor: Bergen Offentlige Bibliotek
Når: 18:00 – 20:00

stram

LITT JUL – MANNSKORET STRAM
“Vi synge tradisjonen tro julemusikk og poppmusikk i ny og gammel drakt fremført av stramme menn i all sin prakt.”

Hvor: Fana kirke
Når: 19:00 – 20:30
CC: barn 50,- //  voksen 150,-/200,-

HUFF PRESENTERER: DØDEN PÅ OSLO S + BENNY´S VIDEO!
To filmer på samme kveld! ”  En gammel klassiker fra 90-tallet som skildrer Oslo sin bakside godt.” Og “En fjorten år gammel film entusiast er så fanget i fimens verden at han nesten ikke klarer å skille mellom filmens verden og den ekte verden.”

Hvor: Filmklubben HUFF
Når: 19:00 – 21:00
fullsizerender_1

 

HVORDAN UNNGÅ Å BLI UTBRENT
” I dagens samfunn er det flere og flere kan i løpet av livet sitt oppleve å møte veggen eller bli utbrent. Dette kan skje enten i tidlig alder eller senere i livet, enten du er leder, ansatt eller grunder i en bedrift.”
Hvor: Startup Bergen
Når: 18:00 – 20:00

Arrangementet er gratis, men du må registrere deg i forkant.

HJEMSØKT AV SJAKK: Eivind Riise og Atle Grønn.
“Eivind Riise Hauge og Atle Grønn møtes til litterær sjakkprat i Boksalongen! Begge forfatterne er i høst aktuelle med bøker om sjakk: “Sjakkspillere, tre noveller” og “Sjakken eller livet”. ”
Hvor: Boksalongen

Når: 19:30 -21:30

fullsizerender_2

ÅPNING – JULEUTSTILLING MED KUNSTNERNE PÅ USF VERFTET
“Mange av kunstnerne som har atelierer i USF-huset på Verftet har slått seg sammen og lager juleutstilling. Alle arbeidene som vises er til salgs, og her er det virkelig sjans for finne en julegave som gleder noen (eller deg selv). Åpningen skjer onsdag 14. desember kl. 18.00 og det er kanskje lurt å være tidlig på plass. Stedet er Visningsrommet USF.”

Hvor: USF Verftet
Når: 18:00

 

fullsizerender_3

 

ISOTOPIC – CHRISTMAS EDITION
” Vi ønsker velkommen til en kveld med aktiviteter og hygge på Isotop, i Ramsalt-rommet. Her vil det bli musikk av DJ Koppen, quiz med Higren, bar for de tørste, pølse- og vaffelbod for de sultne, en liten markedsbod, performance, julefilm, og riso/fanzine-workshop for de som er i kreativt modus. “
Hvor: Isotop
Når: 17:00 – 22:00

NARSISSISME – EN MANNLIG KJØNNSYKDOM?

“Donald Trump har gitt narsissismen et nytt ansikt. Og det er kanskje ingen tilfeldighet at det er en mann? Hva er narsissisme? Er det særegent for mennesket? Hvilke komponenter består det av? Fremtrer det på samme måte hos kvinner og menn?” Er bare  noen av spørsmålene eventet tar for seg.

Hvor: Litteraturhuset i Bergen
Når: 18:00 – 20:00

fullsizerender_4

 

a%cc%8alevemed

Å LEVE MED SHAKESPEARE
“Inger Merete Hobbelstad, kulturjournalist i Dagbladet, snakker om sin store lidenskap Shakespeare i Boksalongen!”
Hvor: Boksalongen
Når: 19:30 – 21:00
NØTTEKNEKKEREN 2016
” Nøtteknekkeren er i år forflyttet fra grieghallen, og settes for første gang opp i Oseana kunst og kultursenter i Os. Helt ny scenografi, men den samme gamle magiske julestemning. Kom og se det flotte eventyret om Clara og hennes reise gjennom sukkertøyland, bli med og start julen med oss.”
Hvor: Oseana Kunst & Kultursenter
Når: 18:00
KLUBB KAVALER
2016s siste klubb kavaler skal Bergen Ungdomsstorband opptre!
Hvor: Bergen Internasjonale Kultursenter
Når: 20:00 – 23:00
CC: student 50,- / ordinær 150,-

fullsizerender_5

JULEMARKED, JULETRESALG OG POP-UP-KAFÉ
” Siste helgen før jul, 17.-18.desember, fra kl 12 til kl 17 arrangerer vi julemarked på Ambrosia Tønnesens plass (Trikkesløyfen) og ønsker alle velkommen dit. Vi har kjøpt inn juletrær som skal selges fra 10. desember og i helgen til inntekt for kaféen Det blir arrangerer marked med lokale selgere og lager pop-up-kafé med servering av varm mat, kaffe, kakao, gløgg og kaker.”

Hvor: Ambrosia
Når: Lørdag 17.12 kl. 12:00 – Søndag 18.12 Kl. 17:00
JULEAVSLUTNING: HVA ER POPULISME?
17. desember inviterer Bergen FpU til juleavslutning og kurs med Theodor Helland om populisme. Kurset tar for seg politisk teori på en ikke nørdete måte. Kursholder vil også prate om populisme i den norske debatten, og om hvorvidt FRP er et populistisk parti. “

Hvor: C. Sunds gate 56
Når: 18:00 – 23:00

kurt-nilsen

KURT NILSEN – JULEKONSERT 2016
“Også i desember 2016 kommer en av landets største artister tilbake Bergen og Grieghallen for å holde julekonsert. I 2014 og 2015 har Kurt Nilsen fylt Grieghallen med flere forestillinger og gitt tusenvis av publikummere en flott inngang på julehøytiden. For både publikum, Kurt Nilsen og bandet hans har disse julekonsertene vært helt enestående opplevelser.”
Hvor: Grieghallen
Når:     Lørdag 17.12 kl 18.30 og kl 21.00
Søndag 18.12 kl 17.00 og kl 20.00
Mandag 19.12 kl 18.00  og kl 21.00

Billetter får du kjøpt her!

kalasjul

JUL MED KALAS

”Sjefen for fest og Norges mest joviale fyr – Freddy Kalas legger nå ut på en juleturné”

Hvor: USF Verftet
Når: 21:00 – 23:00
Billetter kjøpes på nett.

 

 

fullsizerender_6

VAMP – BERGEN
“ Vamp har eksistert i 24 år og er et av landets mest meritterte band. Bandet har fått hedersbevisninger og priser både nasjonalt og lokalt, blant annet 5 Spellemannspriser og dessuten blitt kåret til ”Årets spellemann”.”

Hvor: Ole Bulle Scene
Når: 19:00

Få tak i billetter her.


Interessert i mer?

LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler og annet fra Bergen og omegn.

Kommentarer

kommentarer