OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Om Bergen trenger dette? Ja!

Bargruppen har lenge kunnet skilte med flaggskipene No Stress og Vaskeriet. Men det stopper ikke her. Nå har det kommet to nye tilskudd i familien som virkelig er verdt å utforske; Vinyl og Parken Nattbar.

Av: Thea Kristin H. Johannessen

Vinyl – en moderne bar med gjennomført engelsk preg, høye barstoler, vinyl på høyttalerne, utdannet personale, saftige sliders, mange ølsorter på tapp og cocktaps(altså: cocktails på tapp!). En lun og imøtekommende bar hvor du kan prate, le høyt og nyte både drikke og mat fra klokken fem.

Vinyl i Kong Oscars gate 8

Parken Nattbar – en eventyrlig og fargerik storstue med følelse av både jungel og park. Egenlagde drinker servert på flaske, smilende bartendere, utelamper inne og et lite, men populært dansegulv. De fargerike veggene er spraymalt av deres egne. 

Parken Nattbar i Vaagsallmenningen 1

Det er disse to som nå er blitt presentert for bergenserne. Severin Blytt (25), ass. barsjef og markedsføringsansvarlig på Parken, Simon Bronse (27), daglig leder Vinyl og No Stress og Isaac Staflin (25), barsjef på Parken, synes det var på tide å komme med noe nytt og spennende.

NOE FOR ALLE

Hovedregelen er slik: på Parken og Vinyl kan du være alt fra tjue til for eksempel seksti – ønsket er å appellere til alle.
– Nå venter vi egentlig bare på at alle skal få være med og lage utestedene med oss, definere dem sammen med oss. Vi vil høre på gjestene, og de får være delaktige i hva som skal skje her, sier Severin.

Hvorfor trenger Bergen Vinyl?

– Det kommer til å vise seg at det trengs. Det er noe nytt. Vi har for eksempel cocktails på tapp, en greie som har vært ganske stor i Oslo og som har fungert veldig bra. Smaken og kvaliteten er den samme, bare at den er laget på forhånd. Det frigjør tid til å legge fokus på service og på gjestene, sier Simon.

I tillegg til cocktaps tilbyr Vinyl trivelig atmosfære med god lyd og spennende interiør. Man kan velge om man vil slenge seg ned i  myke vintagesofaer ved utgangen, eller på behagelige barkrakker i skinn ved baren eller bord langs veggene.

Tanken bak Vinyl er en smule annerledes enn de andre søsterbarene. Ønsket er at gjesten skal sitte og kose seg med en øl, og blir du sulten kan du bestille saftige sliders her i stedet for å måtte gå et annet sted for å spise. Simon tror ønsket om en lignende bar har vært der lenge uten at folk egentlig har tenkt over det – og nå har de fått det.


Hva med Parken, da?

Mye av det samme gjelder Parken, synes Severin. Begge barene kommer til å ha, eller har, bedre service enn mange andre steder i byen. Parken er også noe for seg selv, noe særegent.
– Det finnes per dags dato ingenting på klubbscenen som ligner på Parken. Dette i form av iøyenfallende lokale, høy kvalitet på produktene, mange bord og sitteplasser og et sjarmerende lite dansegulv – men likevel et dansegulv. Vi ønsker at folk skal komme inn og tenke at dette var merkelig gøy på en eller annen rar måte, sier Severin, og tilføyer:

– Klubbscenen i Bergen har vært ensformig og litt repetiv over mange år, så vi gir noe nytt!

Han tror gjesteopplevelsen vil være veldig forskjellig fra de to barene. Man får ulike inntrykk og gjerne ulike følelser. Parken har fokus på at man kan reise seg og danse. Lokalet åpner litt tidligere enn sent, og skal være en lun plass å begynne og en festlig plass å avslutte. Vinyl er på den andre siden en veldig koselig drikkeplass med slagere fra vinylplater og skikkelig god lyd.

KVALITET FORAN ALT

Sikkert og visst er det at gjengen bak Parken og Vinyl er en kvalitetsbevisst gjeng. Å ha et godt utlært personale er like viktig som at barene ser bra ut. Her legges det ned mye jobb.
– Alle ansatte som ønsker å gå på workshops og lære seg mer om en type alkohol, blir tilbudt kurs tre-fire ganger i måneden. Da i gin, whisky, vin, øl.. Det er veldig viktig for oss at alle kan litt om alt slik at vi kan «undervise» gjesten, synes Simon.

Dette bidrar til at gjestene blir mer bevisst på hva de drikker. Ønsket er å utdanne gjestene – jo mer gjesten kan, dess gøyere er det også å servere.
– No Stress har nok vært en stor bidragende årsak til at akkurat Bergen har blitt så «utdannet». Da No Stress kom fantes det ikke lignende fra før, sier Simon.

– Vi ønsker å bedre hele utelivsscenen i Bergen, og har en generell interesse av at alle skal komme inn med en viss idé om hva de liker. I stedet for å si «kan jeg få noe surt», har det blitt oppgradert til «kan jeg få en syrlig drink med…» også sette inn en spesifikk brennevin. Bare der har vi kommet milevis. Da er det enda morsommere å være med på å lage steder som Parken og Vinyl, sier Severin og avslutter:

– Vi tenkte at okei, nå er det riktig tid, dette her kan vi gjøre nå. Vi er rett og slett veldig heldige som får være med å ta del i denne utviklingen, være med å se folk finne seg til rette i sin egen by!

Kommentarer

kommentarer