musikk

SPONSET VIDEO: «THE MUSIC METHOD»

ANNONSEINNHOLD: Bob Marley sa at «en fin ting med musikk er at når den treffer deg, føler du ingen smerte». Reggaekongen mente altså at musikk kunne brukes som smertestillende. Men kan den også forbedre helsen?

Av: Sponset video

Forskning viser at å spille et instrument er bra for både kropp og sjel. Det reduserer stress og har en beroligende effekt på kroppen. Det viser seg at musikk kan forsterke immunforsvaret og har en betennelsesdempende effekt. Et studie viser faktisk at Mozart kan være mer beroligende enn valium.

«THE MUSIC METHOD»

4Sound har testet ut nettopp dette med eksperimentet, «The music method», hvor de stiller spørsmålet: «Kan det å spille et instrument lede til en bedre helse?». Det svenske konsulentselskapet, «We Consulting», får i oppdrag å lage et band i selskapet for å se om dette har en innvirkning på arbeidsmiljøet og helsen til hver enkelt ansatt. 4Sound stiller opp med instrumentene, og prosjektet er i gang. Flere av de ansatte har aldri spilt et instrument i sitt liv, og nå skal de sammen lage et band hvor målet er en konsert. Fire måneder senere er de klare. Resultatet kan du se i videoen under.

EN MUSIKALSK HVERDAG

Professor i nevrovitenskap, Fredik Ullén, sier at «å spille musikk har en positiv innvirkning på motorikk, planlegging og kreativ tenkning». Da er det ikke vanskelig å tenke seg at en mer musikalsk hverdag kan virke positivt i en stor bedrift.

Så neste gang du vurderer en Ibux, sett heller på litt Mozart.

Se hvordan det gikk med bedriftsbandet her:


Interessert i mer?

LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler og annet fra Bergen og omegn.

Kommentarer

kommentarer