Image-1

#10DYPE: MYRA

I denne spalten stiller vi ti dype spørsmål til ti aktuelle personer.

Tekst: Susann Hellesnes
Foto: Abel Jonathan

22-år gamle MYRA  debuterte med bunnsolide «Hold An» tidligere i høst, og ble mottatt av bransjen med åpne armer og dype bukk. Med en sjelfull, bergensk røst imponerte 22-åringen et helt musikk-Norge, og har stort sett håvet inn hyllest for sin debutsingel.

Om MYRA først skulle sammenlignes med noen måtte det for min del blitt med en av mine favorittartister, britiske NAO. Hvorfor? Fordi musikken MYRA har gitt ut så langt er en fin smørje av hiphop og rnb, men også med elementer fra elektronikasjangeren og soul – som mikset sammen høres helt fantastisk ut!

Man kunne også trukket paralleller til artister som Erykah Badu (eller Kendrick Lamar, som MYRA selv er inspirert av), men om det er nødvendig er en annen sak, for i bunn og grunn er hele poenget (og gleden) med MYRA at hun er noe eget. Hun er usammenlignbar – legger noe nytt på bordet. Går inn i rom ingen har vært i før og lukker døren etter seg. Nettopp derfor venter vi spent på å høre noe nytt fra henne – men hun holder oss på pinebenken litt til, og svarer heller på ti dype spørsmål som et trøstende plaster på såret.

 Hva er den mest unike delen ved deg selv? 

– Jeg har lepper full av latter(liker å le).

Hvilken låt har du hørt på og er flau over at du har hørt på?

– Hmm, som artist lærer jeg mye av å høre på forskjellig musikk, og jeg ser ingenting galt i å høre på musikk som gir en god følelse. På ungdomsskolen/barneskolen var det noe annet. Men på den tiden var jeg blant annet flau over at jeg likte makrell i tomat. Noe som er helt tøysete. Det er jo kjempe godt!

Hva er den verste matvanen du har? 

– Hvis jeg har knapt med tid en periode, har jeg en tendens til å ha et lite variert kosthold. Så da kan jeg ende opp med å spise samme rett hver dag i flere dager. Som for eksempel taco fem dager på rad.  Image-3

 Hvilken tid i livet ditt ville du gått tilbake til hvis du kunne? (Hvor gammel er du der og hva gjør du på?)

– Våren 2012. Jeg er 17 år, har nettopp flyttet for meg selv, fått min første kjæreste og dro på min første festival. Det var en fantastisk sommer.

Hvis du kunne forandre noe ved deg selv, hva ville det vært?

– Jeg skulle gjerne hatt mer tålmodighet og vært mer praktisk anlagt.

Hva har du gått igjennom som har gjort deg sterkere? Og hva får deg til å føle deg svak?

– Jeg har måttet leve livet.

Hvis penger ikke var et faktum: hva ville du gjort og hvilken jobb hadde du hatt? 

– Jeg ville forsøkt å redde verden.

Hvilken fysisk del av deg liker du best? 

– Kragebeinet mitt? Hvis ikke det er for rart.

Hvilken ikke-fysisk del av deg liker du best?

– Evnen min til å (av og til) få folk til le.

 Hvilket tiår føler du deg mest hjemme i?

– Jeg føler meg veldig hjemme i tiden jeg lever i nå.

Din siste dag på jorden – du har fem minutter igjen. Hvordan bruker du de?

– Løpt ut og klemt alle jeg gikk forbi.

Kommentarer

kommentarer