detteskjer_banner

DETTE SKJER I BERGEN

Trump skal inn, men du skal kanskje ut? Her er litt av det kulturlivet har å by på denne uken. Kule filmer, klubbkonsepter, bingo og secondhand er bare noe av det som står på agendaen i uke 3. 

Av: Victoria Kristiansen
Illustrasjon av: Vetle Nes O’Shaughnessy
Beskrivelser og foto: Lånt av de respektive arrangementene

 

dette skjer mandag

 

KINO PÅ HOVEDBIBLIOTEKET

“Hver mandag kl. 18:00 viser vi film for voksne i Auditoriet. Filmtittel annonseren i gruppen “Filmvisninger ved Bergen offentlige bibliotek”. Bli gjerne medlem eller hent et kinoprogram på biblioteket. “

Når: 18:00 – 19:50

Hvor: Bergen Offentlige Bibliotek

CC: 0,-

HUFF PRESENTERER: SWISS ARMY MAN

“Vi møter Hank, en stakkars type som er strandet på en øde øy. Han er nær med å gi opp alt håp, da det plutselig skyller opp et lik på stranden. Det tar ikke lange tiden før Hank og den døde fyren blir bestevenner.
Swiss Army Man er en sånn bromance film, om et vennskap litt utenom det vanlige.”

Når:  19:00 – 21:00
Hvor:
Filmklubben HUFF

SKEIV I SYRIA

“FN definerer homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (LHBT) som sårbare flyktninger.Artikkel 520 i den syriske straffeloven lyder: ’Any sexual relations against nature lead to jail until 3 years’. Det følger av en høyesterettskjennelse i Syria at dette gjelder både forhold mellom menn og forhold mellom kvinner.”

Når: 17:00 – 19:00
Hvor:
Hans Tanks gate 17

 

onsdag dette skjer

 

AKKS PRESENTERER: ROCKEBINGO PÅ APOLLON
”Rockebingo arrangeres av AKKS Bergen i samarbeid med Apollon den nest siste onsdagen i måneden, med underholdende bingoverter og musikalske innslag. Det koster 50,- å delta om man ikke er medlem i AKKS, men da får man tre bingobrett og medlemskap i AKKS med på kjøpet! Er man medlem i AKKS koster det KUN 10,- per bingobrett. Husk medlemskortet ditt.”

Når: 19:00
Hvor:
Apollon

HUMORLABORATORIET

Vaskeriet skaper den perfekte stemnigen for lavterskel standup der de nyeste komikerne gjør sitt beste og de beste komikerne gjør sitt nyeste. Vi forsker på hva, hvem og hvorfor ting er morsomt, og vi gjør det foran et “live studio audience” som de ofte sier i Junaiten. Kom innom, ta deg en øl og kos bakenden av deg!”

Når: 20:00 – 22:00
Hvor: Vaskeriet

 

torsdag dette skjer

 

LEADING LIGHT BERGEN – 20 ÅRS JUBILEUM

”I 1997 åpnet vi for første gang dørene i Bergen. 20 år senere er vi fremdeles å finne i byen mellom de syv fjell. Vi vil benytte denne store dagen til å takke hver og én av våre trofaste kunder og ønsker å invitere til en 3-dagers feiring. Ekstra tatovører for drop in, konkurranser og mye mer er bare noen få av tingene dere har i vente – vel møtt til vårt 20års jubileum i Bergen!”

Når: 11:00 – 18:00
Hvor:
Leading Light, Strandgaten 73

LITTERÆR LUNSJ MED ELISABETH AASEN

Bergen har en veldokumentert og historie hvor også kvinnene spilte en viktig rolle i bylivet. I høst utkom den lille boken som er et resultat av prosjektet Bergens små og store døtre; kvinnehistoriske byvandringer.
Boken tar for seg kvinner fra 1500-tallet til tiden omkring 1900 og den tilhørende brosjyren viser kart med korte introduksjoner.”

Når: 12:00 – 12:30
Hvor:
Bergen Offentlige Bibliotek

FOREDRAG MED MIRIAM ØSTREM FRA ”FØDT I FEIL KROPP”

Miriam er en jente som ble født i en guttekropp, men som hele livet har følt seg som jente. I dette foredraget forteller hun om det å være født i feil kropp, og hvordan det har vært for henne. Det å gå gjennom en kjønnsbekreftende behandling er en lang prosess, og denne prosessen har Miriam vært i siden hun var 11 år gammel, da det for første gang gikk opp for henne at hun hele livet har vært jente på innsiden. 

Når: 12:00 – 14:00
Hvor:
Høgskolen i Bergen, Kronstad

WHAT THE FUZZ!

”Line-up: ONDT BLOD, Maraton, Tiebreaker, Kindred Fever, Forgetaboutit og  Fight The Fight Band”

Når: 20:00 – 02:30
Hvor:
Hulen
CC: 220,-

PHILIP EMILIO + LOVELESS

”Loveless og Philip Emilio tar med seg fantastisk musikk og lys inn i vintermørket, når turneen deres «Heartbreak tour» setter i gang i januar. De stikker innom din by og gjør alt for at du skal slippe følelsene fri på dansegulvet, enten du vil danse, le, gråte eller kline.”

Når: 21:00 – 00:00
Hvor:
Det Akademiske Kvarter
CC: Student 150,- / Ordinær 180,-

 

fredag dette skjer

 

WHATEVER HAPPENS DON’T BE YOURSELF!

WHATEVER HAPPENS DON’T BE YOURSELF! er sannsynligvis byens mest sjangeroverskridende prosjekt!
Debutalbumet ankom Spotify på selveste julaften, og dette skal selvsagt markeres ettertrykkelig på Østre med et usedvanlig nydelig syvmannsorkester på scenen! CD for salg i konsertsalen!”

Når: 22: 00- 23:30
Hvor:
Østre
CC: Studenter 100,- (150,- med CD) / Ordinær 150,- (200 med CD)

BFK: ÅPNINGSFILM, DO THE RIGHT THING

”Med rasisme som hovedtema er kontroversielle Do the Right Thing minst like aktuell som den var for nesten 30 år siden. Den handler om å ta de rette valgene, men spør: Hva er de riktige valgene?”

Når: 19:00 – 23:00
Hvor:
Det Akademiske Kvarter

 

lørdag dette skjer

dette skjer uke 3

SECOND HAND DAG @ ANOTHERKINDOFSTORE

”Lørdag den 21 januar har vi på Another kind og store en second hand dag i vår butikk på Østre Murallmenningen 16. Vi har 8 stativ/ plasser ledige som kan leies av oss under dagen.”
Når: 11:00 – 18:00
Hvor:
Another Kind of Store

 HELHUS: ASF EXTRAVAGANZA

”I mer enn 75 år har Aktive Studenters Forening levert magiske, banebrytende og historiske konserter. Høyt fokus på kvalitet, og å støtte nye og spennende prosjekter har alltid vært viktig for oss, samtidig som dette engasjementet har ført med seg talenter innad i foreningen. “

Når: 20:00 – 03:00
Hvor:
Det Akademiske Kvarter

CC: 50,-

RAZIKA, 9 GRADER NORD & OBIJAN

”Alle som har opplevd en konsert med Razika, vet at det er en fest! Med hitsingler i fleng, byr de på alt fra bittervakre «Vondt i hjertet» fra deresførste album, til den nyeste platens maktdemonstrasjon «Faen ta deg». Alt blir servert med Razikas signaturlydbilde, en herlig blanding av indiepop med forfriskende elementer av ska.”

Når: 19:00 – 22:00
Hvor:
USF Verftet
CC:  Student 225,- /Ordinær 280,-

CHRISTER TORJUSSEN – DRITTPAPPA!

Hvordan skal en mann være? Hvorfor anskaffer man seg man barn? Hvor dum kan man bli av å drikke for mye, og var ting egentlig bedre før?
I Christer Torjussens nye show DRITTPAPPA tar den rutinerte komikeren for seg farsrollen, utfordringene både som foresatt og medmenneske, angsten for å bli sin egen far og sitt dårlige temperament. “

Når: 20:00 – 23:00
Hvor:
Ricks
CC: Student 150,- / Ordinær 200,-

søndag dette skjer

 

OMVISNING: EDVARD MUNCH

“Rasmus Meyer var blant de første viktige private samlere av Munchs kunst, og ville samle verk som kunne gi et utfyllende bilde av Munchs kunstneriske utvikling. Han sikret seg hovedverk fra alle Munchs perioder, noe som gjør Bergen i dag har en av verdens viktigste samlinger av Munchs kunst, med blant annet hovedverk som Sjalusi, Melankoli, Kvinnen i tre stadier og Aften på Karl Johan. “

Når: 13:00 – 15:00
Hvor: KODE
CC: Studenter 50,- / Ordinær 50,-

Interessert i mer?

LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler, intervjuer og videoer fra Bergen by og omegn.

Kommentarer

kommentarer