detteskjer_banner

DETTE SKJER I BERGEN

Fra lyrikksalong med Lars Vaular, til en livlig samtale om et postapokalyptisk samfunn. Dette er det som skjer i Bergen denne uken.

Av: Maren Myrseth

Illustrasjon: Vetle Nes O’Shaughnessy
Bilder og arrangementbeskrivelse: L
ånt av respektive arrangementer

dette skjer mandag

 

 ETTER APOKALYPSEN 

«Nesten daglig blir vi servert skremmende, gripende og til dels uforståelige bilder fra andre deler av verden, hvor krig, terror og ødeleggelser er blitt hverdagslig for mennesker som inntil nylig levde i fred og velstand. Hvordan ville vi selv taklet det om samfunnet slik vi kjenner det brøt sammen?

I vårens roman «Et uoverskuelig mørke» utforsker forfatter Håvard Syvertsen et Oslo etter apokalypsen, hvor ingenting lenger fungerer, en ikke identifisert fiende truer, og alle utveier er stengt.

I Flu Hartbergs tegneserieroman «Moderator» møter vi Jarle, en høyrevridd nettdebattant som er hellig overbevist om at landet vårt går til helvete. En dag får han rett.

De to møter Ingvild Bræin til samtale.»

Når: 19.00-20.00

Hvor: Litteraturhuset

CC: 85/55,– (stud.)

trisdag dette skjer

STUDENTTORG 

«Lurer du på hva de ulike frivillige organisasjonene på Kvareret gjør?

Studentorganisasjonene på Kvarteret arrangerer studenttorg der du kan bli kjent med arbeidsgruppene på Kvarteret, Aktive Studenters Forening, BERGEN FILMKLUBB, Bergen Realistforening, Studentteateret Immaturus og Studentersamfunnet i Bergen! Her vil det bli filmvisning, diverse musikalske innslag, improteater, samt muligheten til å slå an en prat med blant annet professor Frank Aarebrot og ordfører Marte Mjøs Persen.»

Når: 12.00 – 15.00

Hvor: Det Akademiske kvarter

 

 onsdag dette skjer

 

INFINITY GALLERIET ÅPNINGSFEST

 «Den 25. januar åpner vi vår splitter nye butikk i 2. etasje på Galleriet i Bergen sentrum, og i den anledning inviterer vi til fest.

Det vil være:

* 20% på alle varer

* deilige boller og kaffe fra BIT

* Juice og energikuler fra Fruktbar

* goodiebags

* konkurranser med flotte premier

* knallgod stemning»

15823500_1210060132364804_3517716528325814432_n

 

torsdag dette skjer

 

LYRIKKSALONG : LARS VAULAR

 «Da Bob Dylan ble tildelt nobelprisen i litteratur gikk det sjokkbølger gjennom det litterære miljøet. Men er ikke sangtekster også tekst? Vi snakker om rap og sanglyrikk med en av Norges beste på feltet.

Få har tøyd sjangergrensene som rapperen Lars Vaular. Hva er hans inngang til skrivingen, hvordan blir en sang til? Hva er han opptatt av når han skriver personlige og ømme tekster i en sjanger som forbindes med det poserende og provoserende? I samtale med Fredrik Hagen forteller Vaular om skrivingen og kanskje får vi svaret på om han er en poet eller en song and dance man.»

Når: 20.00 – 21.00

Hvor: Litteraturhuset

CC: Gratis

fredag dette skjer

 

VERDENSROMMET SLIPPFEST + BOY PABLO OG MATOGRYTTEN

«Bergen Realistforening presenterer Verdensrommet, boy pablo og Matogrytten på Det Akademiske Kvarter! Dørene åpner klokken 21.00.» 

 Når: 22.00 – 2.30

Hvor: Det Akademiske Kvarter

CC: 130/180,- (student/ordinær)

Aldersgrense: 20 år (18 med studentbevis/forhåndskjøpt billett)

Kjøp billett her.

 

KLUBB KOK PRES. COASTLINE TRIBE: CUFFING SEASON 
«FREDAG 27. januar er Coastline Tribe tilbake på Klubb KOK, og denne gangen er det offisielt “Cuffing Season”.

Det er iskaldt ute, og ingen har vel lyst til å fryse? I hvert fall ikke aleine!

Det er mørkt, kaldt og vått… det er Cuffing Season! Langt flere enn du tror er på leit etter “nokken” å spoone! Sjøl en player trenger pelsen sin, og alle de uavhengige damene trenger en armkrok å varme seg i.

Skru på sjarmen, klæsj på Kylie-leppene, spill spillet og CUFF den playeren som har flørtet med blikket i alt for lang tid! Thick thighs for earmuffs? Strong hands with handcuffs? Klubb KOK er kjærlighetens arena inn i det nye året, og Coastline Tribe er Amors arme!

Forvent sexy musikk.»

 Når: 23.00 -03.00

Hvor: KLUBB KOK

CC: 100kr

Aldersgrense: 20år

15665796_715318321969141_9205181436620045132_n

lørdag dette skjer

 

HONNINGBARNA PÅ KRONBAR 

«Kronbar har den store glede av å invitere til konsert med Honningbarna. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Billettene ligger nå ute, så skynd deg å få tak i din her.

Når: 19.00-01.00

Hvor: Kronbar

CC: 100,- med komfortbillett, 140,- uten komfortbillett

 

STUDENTKAMPEN

«Endelig er det igjen klart for Studentkampen! Denne kvelden tar studentorganisasjonene i Bergen over Kvarteret og omgjør huset til en eneste stor fest!

28. januar får 8 studentorganisasjoner hvert sitt rom på Kvarteret og kjemper om å arrangere den kuleste festen. Dette resulterer i den livligste kvelden dette semesteret!»

 Når: 21.00- 03.00

Hvor: Det Akademiske Kvarter

CC: 50 ,-

Aldersgrense: 20 år (18 år med gyldig studentbevis)

søndag dette skjer

 

FARGESPILL M/ REAL ONES 

«Bergen er kjent for gode samarbeid og byen bobler over av kreative krefter, men ennå er det mange uutnyttede muligheter for samspill. På søken etter nye musikalske opplevelser har Fargespill og Real Ones slått kreftene sammen – et samarbeid som allerede har begeistret både publikum og presse. Premieren og ekstraforestillingene var smekkfulle, og stemningen var mildt sagt på topp. Nå er gjengen igjen klar for Grieghallen, denne gang med flere nye numre i baklommen. Du kan til og med få høre flunkende nytt, uutgitt Real Ones-materiale!»

Når: 18.00-19.00

Hvor: Grieghallen

Billett: Kjøper du her.

Kommentarer

kommentarer