rave 2

Hundrevis deltok på årets første «Morning rave»

Deilige vibber, stappfullt lokale, kalde smoothies og danseglade mennesker. Det er tid for 2017’s første «Morning rave», i regi av Klubbfrokost.

 Tekst og foto av: Kristoffer Gåsvær Torgersen

 Mens noen foretrekker en rolig start på dagen, noen kjemper kampen mot klokken, noen sitter  i kø og noen stresser med å få barna i barnehagen, er det derimot fullt hus og høylytte vibber i Rasmus Meyers Allé på Landmark. Over to hundre danseglade mennesker har møtt opp for å «rave» inn dagen.

– Det var helt fantastisk! Jeg syntes det var ekstatiske vibber gang på gang. Det var både fargerikt og deilig. Samtidig var det sykt gøy å se at så mange folk ville være der så tidlig på morgenen. Jeg spilte selv fra sju til halv åtte, og da var det ganske fullt på dansegulvet. Vi så på forhånd at det ble et stort arrangement, men man vet jo aldri helt dagen før. Men det viste seg å bli en suksess, sier DJ og initiativtaker i Klubbfrokost, Marieke Mulders.

rave 3

Camilla og Lars syntes det virket gøy og annerledes å danse før de skulle på jobb. De tror hele konseptet vil vokse om folk blir bedre kjent med det.

Stor entusiasme

Selv om det er grytidlig på morgenen er dansegulvet stappfullt. To av de mange danseglade personene som har møtt opp er Jamina og Ragnhild. De sier «raving» er en perfekt måte å starte dagen på.

– Ja hvorfor ikke starte dagen med litt dansing? Noen går på spinning om morgenen, hvorfor ikke ta turen hit istedenfor? Dette er jo mye gøyere,  sier en smilende Ragnhild.

De er selv meget overrasket over hvor mange mennesker som har møtt opp på arrangementet, og tror folk har møtt opp fordi det virker spennende og nytt.

– «Raving» er liksom ment for natten, men her er det ganske så tidlig på morgenen. Hele konseptet er på en måte snudd på hodet. Jeg tror folk synes dette er noe nytt og annerledes som de ønsker å prøve, sier Jamina.

Populært konsept

Klubbfrokost, som står bak arrangementet, har hentet inspirasjon fra både inn- og utland. DJ og arrangør Marieke Mulders sier at de har blitt veldig inspirert av konseptet «Morning Gloryville» hvor det også handler om å slenge seg løs på dansegulvet tidlig på morgenen. Ifølge Mulders har også etterspørselen etter et slikt arrangement vært ganske stor.

– Alle vi som jobber i Klubbfrokost spiller og organiserer i nattelivet selv. Egentlig har alle sammen gått å tenkt på samme idé, som nå er blitt satt til liv. «Morning Gloryville» har vært et ganske stort konsept i noen år. Vi tenkte nå at det var på tide å få det til Bergen, sier Mulders.

Kommentarer

kommentarer