IMG_4185

ICE ICE BABY

Med temperaturer under frysepunktet har vi funnet Bergens desidert kaldeste utested: Magic Ice bar Bergen er laget av flere tonn is, og det skal sies å være et av de hotteste stedene å kjøle seg ned på. Baren finner du i C. Sundts gate på Nordnes. En tur hit vil garantert gi en baropplevelse av de sjeldne.

Tekst og foto av: Kristiane Bråtveit Ekrheim

På innsiden finner vi isskulpturer laget av profesjonelle iskunstnere. Iskunsten er laget av norsk naturis og har tema fra Gustav Klimt og Edvard Munch.

– Iskunstnerne kommer fra Litauen hvor de har gått seks år på Ice carving school for å bli profesjonelle iskunstnere, forklarer CEO Kirsten Marie Holmen.

– Om sommeren har vi hatt spesielt mye turister innom som synes konseptet er veldig kult, sier daglig leder, Marie Kristiansen.

– Mange turister er ikke vandt med snø og is. For mange er dette et fascinerende konsept hvor de ofte sitter igjen med en «wow» følelse, legger Holmen til.

Inngangsprisen ligger på 160 kroner, men baren tilbyr også studentrabatt. Inngangsbilletten inkluderer en velkomstdrink i ekte isbar-stil hvor glasset selvfølgelig er isformet!

– Før inngang får kundene tildelt en poncho og hansker for å holde varmen, forteller Kristiansen.

Processed with VSCO with a5 preset

Om sommeren anbefales det å booke på forhånd. Nå på vinteren er det derimot bare til å komme innom. Det er også muligheter for å leie lokalet for egne samlinger. Baren holder åpent året rundt.

– Vi har tidligere hatt bursdagsfeiringer, møter og utdrikningslag her. Det er også en fantastisk plass å kjøre vorspiel, forteller Kristiansen.

Ideen bak isbaren kom til i 2002 da morselskapet, Magic North, fikk tilbudet om å arrangere verdenslanseringen av Volvo S60 i Nord-Norge. Dermed var en tur innom ishotellet i Alta på agendaen. Holmen så at interessen for snø og is var stor.

– Tilbakemeldingene var veldig gode, dette plantet ideen om å lage en isbar. Den første isbaren åpnet i Lofoten i 2004, forteller Holmen.

IMG_5687Lignende isbarer finner du også i Oslo, Lofoten og Saint Thomas i Karibia. Baren er åpen 16:00-23:00 på hverdager inkludert søndag, og 16:00-24:00 på  fredag og lørdag. Baren har ingen øvre aldersgrense, så her er alle velkommen, liten som stor.

Interessert i mer?
LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler og annet fra Bergen og omegn.

Kommentarer

kommentarer