vinatgeeee

NY VINTAGESKATT HAR ÅPNET DØRENE

Hos Paulina Vintage Boutique finner du håndplukkete klær, sko og tilbehør fra flere epoker i motehistorien. Beliggenheten er sentrumsnær, Robot er nærmeste nabo og det skjer mye spennende i gaten fremover.

Tekst og foto: Majken Jekthammer

Utenfor den flotte fasaden til butikken møter jeg den sprudlende eieren og gründeren, Juliet Balgobin. I hånden bærer hun en hvit pose fylt med nye, brukte skatter til butikken. I det jeg tar et steg innenfor butikkens dører blir jeg møtt av en lun og deilig stemning. Man får lyst til å bruke tid her, og jeg har allerede bestemt meg for besøke butikken igjen.

Juliet på sin side har bestemt seg for å flytte ut utemøbler, blomster og en lykt med levende lys. Så setter hun seg ned bak pulten sin og forteller om ideen bak butikkkonseptet.

– Hadde du spurt meg for et halvt år siden hadde jeg nok ikke trodd jeg skulle åpne butikk. Da hadde jeg sagt: «Ha! Likely».

IMG_0984Ideen kom av at hun var på jakt etter et kontor til konsulentvirksomheten hun driver, i kombinasjon med en interesse for byutvikling, design og handel. Hun har lenge tenkt at det er nødvendig med fler secondhandbutikker i byen.

– I den grad det er noe visjon eller dypere tanker bak dette, så må det være at dette er mitt bidrag til en bærekraftig utvikling.

Kul tante Sophie

Butikkens innhold er satt sammen av skatter og funn fra skap, skuffer, loft og kjeller, og ikke minst – fra markeder på reiser i inn- og utland. Mesteparten av interiøret i butikken er gjenbruk,  blant annet  kjøp fra loppemarked. Hun viser til et gammelt skjermbrett som hun har fått fra en dame. Dette brukes som prøverom. Rundt speilet i prøverommet henger en lyslenke fra datterens pikerom og krakkene kommer fra en nedlagt butikk, Titt Inn.

– Jeg vil at det skal være en avslappet atmosfære her: stilig, ryddig og koselig. Litt som å være på besøk hos en ‘kul tante Sophie’.

Det grønne klesskiftet

Juliet har alltid vært stilmessig allsidig. Hun liker at det finnes så mye variert og gøy innen klær og styling. Dette preger butikken også, og gjør den til et unikt skattekammer av alle slags stilarter.

– Kleskamelon kan noen si, men det riktige blir at jeg har vært fleksibel og tilpasset klesstilen etter humør, tid og livsstil. Livet blir fort kjedelig om vi skal gå igjennom det med kun én stil.

Juliet finner frem en lang hvit undertøyskjole. Videre går hun til en sort, fotsid blondekjole.

– Denne kan man bruke med en lang, sort kjole under, slik at den ikke blir for gjennomsiktig. En annen mulighet er å bruke den med  et lekkert undertøysett, og nesten bli litt for frekk…

IMG_0974Maksimalisme og tuttifruttistil

Juliet viser frem det ene plagget etter det andre: lyseblått bobbleskjørt, ullskjørt i ruter og en italiensk kjole fra Versace. Det er ingen grenser for hva du finner i butikken – det finnes noe for alle.

– Tanken er at alt som er her skal noen kan bruke i dag. Det er ikke ment for utkledning, det er ‘sanntidsklær’, men basert på ulik smak.

Det kan være vanskelig for flere å svare på akkurat hva de er ute etter med brukte klær. Noen synes det er gøy å ha noe som er unikt eller annerledes, mens andre følger sin ideologi om at det er mer  fornuftig å kjøpe brukt.

Selv er Juliet for kjøp av både nytt og brukt. Hun er ikke noe fanatiker på noen områder, men tenker at om vi skal få til noen livsstilsendringer i samfunnet, så må man starte en plass.

– Du trenger ikke å bli  vegetarianer på fulltid,  men kan heller kutte litt ned på kjøttmåltidene. Slik tenker jeg om gjenbrukt også –  finn en fin balanse.

Ikke alt som er i butikken er vintage, noe er nybrukt, men Juliet kaller butikken vintage uansett. Vintage betyr god, gammel årgang.

Familienavn

  Og Paulina, er mellomnavnet til min datter. Det er et navn som går igjen i familien på min mors side.

Vintage ble valgt som et følge av at det høres bra ut. , og fordi kundene liker ordet. Juliet gjorde markedsanalyse før hun startet opp, og det var helt opplagt et ønsker om  flere vintagebutikker. Hennes personlige mening er at i Norges nest største by, så skulle det bare mangle at man ikke har flere heltidsbutikker innen vintage- og secondhandklær

Boutique ble lagt til for å tydeliggjøre at det faktisk er en butikk du kan oppsøke, og ikke en  en online shop.  Jeg ville ha profil med en liten touch av fransk, og samtidig  litt disco og hippie.

IMG_0976

Interessert i mer?
LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler og annet fra Bergen og omegn.

Kommentarer

kommentarer