ledelsen

– TA DET OPP MED LEDELSEN!

Du har kanskje sett dem i Facebookfeeden din, på YouTube, eller på TV. I skrivende stund har guttene i Ledelsen over en halv million avspillinger, og det er ikke rart, når årets kanskje kuleste greie, kommer fra nettopp dem. 

Av: Victoria Kristiansen
Foto og bilde: Ledelsens facebookside

Ledelsen er en humorplattform som lager sketsjer og musikkvideoer på YouTube. Selv om de har jobbet mye på egenhånd, har de også samarbeidet med NRK, i tillegg til reklamefilmer som «6 Siffer E Gøyt», sammen med Norsk Tipping.

–  Det hele begynte med at guttene hadde lyst å lage phede sketsjar, men også ville ha et foretningsalibi, så vi kalte oss Ledelsen. «Vil dere lage en musikkvideo?», «Det vil vi gjerne, men jeg må først ta det opp med Ledelsen». For studenter av det estetiske faget film, er det av og til godt å kunne late som at vi faktisk jobber, ler Flesvig.

I gruppen jobber alle med idéutvikling, men har faste roller for å holde styr på sakene. Som skuespillere og karakterutviklere finner du Jon Sindre Fjellvang og Herman Flesvig. Daniel Fure Schwarz fungerer som regissør, skribent og  produsent, mens Kristoffer Alvarado står for foto og klipp.

SAMARBEID MED NORSK TIPPING

Selv om Alvarado forteller at noe av det villeste han har opplevd i livet var å bruke en time på å skrelle en klementin som viste seg å være et eple, har guttene i det siste gjort store greier i samarbeid med Norsk Tipping. Resultatet ble en Bergensinspirert musikkvideo om hvordan det er å vinne noen millioner kroner.

– «6 Siffer E Gøyt» er en poetisk kunstinstallasjon der den indre eksistensielle dialogen står i fokus. Det er selvsagt ikke til å unngå å stille kritiske spørsmål som «skal man klø med én eller to kløpinner?» forteller regissør Fure Schwarz med iver.

 Mange mennesker føler at alle problemene deres ville vært løst om de bare hadde hatt nok penger. For Terje & Diego er pengene bare et tilskudd til en allerede chill tilværelse. De er jo fra verdens navle, hva har de å klage på?

Hva syntes dere egentlig om bergensrappere sitt image?

– Hovedinspirasjonen til å skrive «6 Siffer E Gøyt» var at alt høres bra ut på bergensk. Det er et image som verdsetter det originale med det ordinære. Bergensere har knekt koden om at flash og overflod overhode ikke funker i sosialdemokratiske og jantelovsdominerte Norge.

Har dere noen forbilder?

– Hester V75, svarer Flesvig fort. De er visjonære musikere som har funnet sin egen sound – store forbilder. Som produksjonsselskap har vi sett på internasjonale YouTube-kanaler som «Funny Or Die», «Comedy Central» og «College Humor», men også den norske gruppen Kollektivet, sier Fure Schwarz.

TIDEN VIDERE BLIR KANSKJE FETERE

Guttene forteller at de har en plan for fremtiden. De har mye fete greier på gang, selv om det er skole som er førsteprioritet.

– Til våren skal vi avslutte bacheloren vår på Westerdals, men vi skal nok ha tid til noe mer også. Uten å røpe for mye, kan vi si at Terje & Diego langt i fra er ferdige. Vi jobber med et nytt arsenal av karakterer, så det er nok av morsomme personligheter og trender å ta tak i!a

Og hvor store satser dere på å bli? 

Vi har lyst å bli en humorplattform som tar inn aspirerende norske komikere og hjelper dem å lage filmer. Så lenge vi kan holde på med det vi liker best – forsøk på humor – så er vi fornøyde.

Så langt har guttene kun laget sketsjer og sanger på norsk, og jobber hovedsakelig fra Oslo. Likevel utelukker de ikke å produsere noe på engelsk i fremtiden.

Ledelsens YouTubekanal

Kommentarer

kommentarer