SAMSUNG CAMERA PICTURES

VINTAGE-ENTUSIAST SLÅR ET SLAG FOR GJENBRUK

Med 70 prosent second hand i klesskapet er det ikke overraskende at Javiera Saavedra nå slår et slag for gjenbruk ved å åpne sin egen nettbutikk. Butikken, som har fått navnet Vintage Feeling, selger nettopp second hand- og vintage- tilbehør. Åpningen var for kun ti dager siden, og eieren selv kunne ikke vært mer fornøyd med valget sitt.

Tekst og foto: Susann Hellesnes

Javiera Saavedra (24) har alltid hatt en lidenskap for mote. Og med en stor moteinteresse følger ofte også en «bruk og kast»-mentalitet. Til en viss grad var det også slik for Javiera, før hun fikk øynene opp for gjenbruk. Per dags dato er hun avhengig. Faktisk så avhengig at hun for knappe to uker siden åpnet sin første nettbutikk. Butikken ga hun navnet Vintage Feeling, mest fordi hun selger vintage og second hand i kategoriene sko, vesker og klær.

– Jeg tror 70 prosent av klesskapet mitt er second hand, ler Javiera.

javier a222

God erfaring: Tidligere har Javiera jobbet i motebutikken Høyer og skrevet moteblogg.

Inspirert av sin mor

Som tidligere moteblogger, brand manager på Høyer Bergen og eier av en stor Instagram-konto, er ikke Javiera alene om å sette pris på klesskapet sitt. Hun har mange som liker å følge med på hvordan hun kombinerer ulike antrekk.

– Hvor kommer denne lidenskapen for mote fra?

– Fra jeg var liten av pleide alltid min mor å «dolle» meg veldig opp.  Jeg har lært mye av henne når det kommer til hva som går sammen og hva man ikke burde gå med, men jeg har vært innom fem tusen forskjellige stiler, og har ikke én stil, men heller en kombinasjon av mange.

En opptur i nedturen

Man skulle kanskje trodd at det var en lang prosess å åpne nettbutikk for aller første gang, men for Javiera falt bitene på plass ganske kjapt. I november 2016 fikk hun ideen om å starte en nettbutikk. Romjulen samme år var allerede nettsiden til butikken laget. I dag, bare noen få måneder senere har de første kjøperne fått pakke i posten fra Vintage Feeling.

– Jeg var sykemeldt fra jobben og satt med mannen min i stuen og så på TV. Så fikk jeg plutselig en tanke om at «hm, jeg skal ikke ta å lage nettbutikk?». Han tenkte nok bare at det var en av mine mange idéer, men jeg begynte nå å google alt jeg trengte å vite. Så gikk det vel tre uker før mannen min skjønte at dette faktisk kom til å skje, og da var jeg allerede kommet kjempelangt i prosessen.

I butikken finner man eksklusive merker som Chanel og Louis Vuitton, hippe Acne, men også norske merker, som Line Of Oslo. Innkjøpene er det nemlig Javiera selv som står for. Det er på grunn av hennes mange vintage-kjøp at hun har kommet i kontakt med forhandlere, som hun nå har avtaler med.

– Det er veldig gøy. Jeg tok aldri opp noe lån, og finansierer alt selv, så det er jo høy risiko dersom det går dårlig, sier hun og legger til at så lenge hun kan betale regningene sine, er hun fornøyd. 

Besøk nettbutikken her.

– Jeg vet jeg ikke vil bli rik på dette

– Er det du som personlig sender pakkene?

– Ja, jeg sender alt selv, jeg har en avtale med Bring. Jeg synes egentlig den delen av jobben er litt koselig, når jeg vet at alle får tingene sine sendt hjem i posten.

Til høsten flytter hun til Amsterdam. Målet er å kunne fortsette med butikken derfra, og kanskje til og med åpne en vintage-butikk sammen med mannen når de flytter tilbake.

– Jeg vet jeg ikke kommer til å bli rik på dette, men jeg synes det er veldig gøy å holde på med. Målet er å drive butikken fra Amsterdam også, avslutter hun.

Les også om den nye vintage-butikken i Domkirkegaten.

Interessert i mer?

LIK oss på Facebook og bli oppdatert med spennende artikler og annet fra Bergen og omegn.

Kommentarer

kommentarer