SAMSUNG CAMERA PICTURES

7 tegn på at våren har kommet til Bergen

Ingenting slår vår i Bergen. Det er vel  heller ingen som setter mer pris på oppholdsvær og en utepils enn oss bergensere? Er det det? Trenger vi svare på det, egentlig? Takknemlighet i sin beste form kaller vi sånt.

Av: redaksjonen

 1. Strandgaten våkner til liv.

Gaten som ellers opplever mindre trafikk enn storebror Torgallmenningen får virkelig kjørt seg om våren. Folk strømmer til og Drommedar Kaffebar fylles opp av smilende bergensere, tilkomne og turister.

2. Folk smiler

Ikke at vi ikke smiler i vintermånedene, men det er noe med disse følelsene om våren. Folk er generelt blidere og hyggeligere mot hverandre, og legger godviljen til der det trengs.

3. Uteserveringene er stappfull

 ..Og det er flust å velge i. Bryggen, Zachen, Engen og Nordnes, for å nevne noe. Fulle glass og glade fjes har aldri skadet noen.

4. Tar seg en trall

Ja, noen gjør faktisk det. Det skjer ikke sjeldent heller, og på sett og vis bidrar det til en slags stemning, som vi digger.

 5. Kjærestepar holder hender

Det gjør de nok ellers på året også, men om våren er det fler av dem. Kanskje er det flere kjærestepar ute å går på denne siden av året? Vi har hørt noen rykter om det, nemlig.

6. Trekkfuglene kommer tilbake fra syden

…Mens vi drar dit. Rart med det.

7. Buekorpsene inntar byen

Nå er vi i kategorien «så bergensk som du får det». Ingenting er som lyden av buekorps. Kall det gjerne irriterende, men flytter du fra Bergen skal vi love deg at lyden av buekorps, som på mange måter også er lyden av Bergen, er en av de tingene du kommer til å savne mest. Ta oss på ordet.

 

Kommentarer

kommentarer