NAM

– Musikk og kunst er greien min

Til vår store glede har Nam fra Fjorden Baby! gått solo. Det lå mye ubrukt potensiale og iboende talent i stemmen fra Loddefjord, som nå endelig fikk slippe fri på debutlåten «Liberal». Som alltid er han imot staten og for gaten, noe han poengterte elegant i låten. Umulig å ikke bli nyskjerrig på dette? Så vi tok oss like så godt en prat med Nam, vi.

Av: Susann Hellesnes
Foto: Eirik Ullebø

I og med at han elsker instrumenter og melodier var det ingen bombe at debutsinglen «Liberal» inneholdt begge deler. Med en behagelig stemme synger han om å begrense den politiske makten og fremheve individets rettigheter, mens han plusser og trekker fra Serotonin- og Dopamin-(doser?). Særegent. Og undergrunn, som han fortsatt vil kategorisere musikken sin som. Det finnes ikke mange R&B-artister i Bergen, men det er mange i Bergen som liker R&B. Vi er en av de, og venter spent på mer!

Så, hvorfor har det tatt så lang tid før du kom ut med musikk? 

– Jeg har alltid elsket å spille instrumenter og for å kategoriseres som soloartist er det en fordel med vokaler, så grunnen til at jeg utforsket vokaler sist er en ren tilfeldighet. Men det er ikke noe som det blir mindre av i fremtiden.

Hvordan vil du definere musikken din da?

– Min musikk er undergrunn, men kan også likefullt forstås av allmennheten med deres normative holdninger. Noen av tingene jeg tar opp i mine låter kan være alt fra innlysende sannheter til… G-koden Asimkodex, som for eksempel en bredere forståelse for hvordan verden henger sammen.

Hvor henter du inspirasjon fra?

– Jeg er inspirert av melodier og god lyd. I tillegg har livet mitt, som ung gutt fra Loddefjord, vært en eventyrlig reise som jeg både får og henter inspirasjon fra. Ellers har mine reiser i verden gitt meg inspirasjon både med hensyn til musikalsk- og kulturell kapital.

 

Følg med på Nam aka G-reven på artistsiden hans her.

Hmm. Hva legger du i at du er liberal?

– Liberalisme  (latin: liber; «fri») er en politisk ideologi med opprinnelse i opplysningstiden. Den opprinnelige liberalismen la vekt på å begrense den politiske makten og fremheve individets rettigheter i samfunnet i en tid da konge- og statsmakten var praktisk talt allmektig. Jeg er rett og slett imot staten og for gaten. De som vet, vet. Undergrunn 4523, big ups til Gizze!

Mange takk! Har du noen favoritt R&B-artist?

– Ouff der e det mange. Jeg digger for eksempel Unge Ferrari sykt, og han er et godt mannlig forbilde for oss myke menn – men litt gangster og. Dersom vi ikke beveger oss for langt ut av Skandinavia, link me up Stig.

Hva trenger du for å kunne lage god musikk? 

– Hkon, 10/90 og NMG-guttene, jenter seff, Fjorden baby? SEFF!

Men du, kan du forklare artistnavnet ditt?

– Nam er mitt ekte navn, aka G-reven fordi jeg hadde egentlig et rapalibi som het G-Ku$h. Takk Leo som i siste liten foreslo Nam, aka G-reven.

Hva er det viktigste å formidle gjennom musikk for deg?

– Ektehet og matskap.

Amen. Hva gjør deg glad her i livet?

– Snille venner, gode hjerter – alt annet enn store smerter!

Okei, men hva  gjør du når du virkelig skal slappe av?

– Drikker spansk te.

Og når du ikke lager musikk, hva gjør du da?

– Er med min familie og jobber med visuell kunst. Musikk og kunst, helst om hverandre, det er greien min.

 

 

Kommentarer

kommentarer