IMG_4017

VIDEOPREMIERE: Vi Tar Det Herfra – Lars Rubix

Noen har brukt tiden godt så langt i 2017. Lars Rubix fra Oslo er en av dem. Det har blitt jobbet hardt i kulissene og i dag slipper han låten «Tar Det Herfra» akkompagnert med en symboltung musikkvideo. 

Av: Susann Hellesnes
Foto: Patrick Zuckermann

(Videopremiere nederst i saken.)

Fra musikkvideoens første sekund blir vi presentert mektige naturkrefter, sterk fargesymbolikk og visuals som står til de tre versene fra FELA, Lars Rubix selv og Jonas Benyoub.

– Det er tre ganske forskjellige vers med hver sin tematikk. Fela tar opp relasjoner mellom mennesker på jorden og i himmelen, mens mitt eget vers handler om å vokse og gro. Forbedring, rett og slett. Verset til Jonas handler om å temme sine indre flammer, sier Lars om låten.

Temmer og tenner flammer

I løpet av den tre minutters lange Casabling-produserte låten blir det både tent og temmet mange flammer og adressert både her og der. Likevel vektlegger gutta at de er «kun positiv i min kompisgjeng». Dette er noe av essensen i låten, om man skal koke budskapet ned til en leddsetning. Det vil ikke Lars Rubix.

– Når det gjelder låtens betydning er det jo mange temaer å ta tak i i forhold til utvikling. Jeg har allerede fått flere tilbakemeldinger på at folk kan relatere til låten og koble våre skildringer opp mot egne erfaringer. Det er våre skildringer og følelser av utvikling på forskjellige plan. Fellesnevneren er at vi alle er mennesker og det hele føles veldig ekte. Det er sterkt når man kan vekke følelser med musikken.

– Hvorfor falt valget på Jonas Benyoub og FELA?

–  Dette er to ekte brødre som jeg har stor respekt for.

Lars beskriver rapkollegaene Benyoub og FELA som ærlige og ufiltrerte mennesker.

–  Jeg går god for begge any day. Vi har en god vibe i studio og motiverer hverandre på daglig basis.

Verdige arvtagere

Lars Rubix trer frem som en leder på andre verset. Han sier «Vi Tar Det Herfra» som Rick Ross ville gjort det, og vi tror på det.

–  Refrenget forteller om det harde arbeidet bak i kulissene, samt at det er lidenskapen som driver oss og ikke pengene. Det er mange som flasher shit, men når alt kommer til alt er det de som kan lære deg noe som virkelig fortjener respekt og ære.

–  Tar dere det herfra?

–  Ja, det er et generasjonsskifte på «g» i norsk musikk, er det ikke? Vi føler oss som verdige arvtagere.

Filmet på én dag

Det visuelle er det regissør Paul Pioner som har stått for. Det hele ble filmet på én dag.

– Jeg er superfornøyd med topp innsats fra Paul Pioner. Det hadde vært umulig uten han. Og siden alle locationsene er på samme sted gikk det overraskende smertefritt. S/O til Futurstore for å hooke oss opp med klær.

Fremover er planen å fokusere på de gode og positive folkene og dunke ut minst ett norsk album.

– Jeg har også produsert en hel haug med låter for artister som Kaveh og Black O. Jeg tenker litt på et prosjekt hvor jeg bygger broer mellom artister. Lyden av 2017 er $$$ og jeg er i mitt beste år så langt.

Se video til låten «Tar Det Herfra» her!

Kommentarer

kommentarer