_CNO1990

Den nye snakkebaren i smauet

Annonsørinnhold: Åpningen av Rummelhoff har gått over alle forventninger. Snakkebaren i Olav Kyrres gate, som er oppkalt etter Rummelhoffsmauet, har satset tungt på kvalitetsvarer i form av en rikholdig bar og rustikt vintageinteriør.

Av: Utetrend

– Det har gått over alle forventinger, sier Stian Kvamme (26) som driver stedet sammen med Hans Oskar, Marie, Camila og Robin. Til sammen har de 28-års erfaring i bransjen, så det er ingen tvil om at gjestene på Rummelhoff er i gode hender.

Oppfordrer gjestene til å smake på kvalitetsutvalget

Gjengen bak snakkebaren i Olav Kyrres gate brenner for gode råvarer og kvalitetsdrikke. Det være seg kaffe, eller en drink med god Gin som hovedingrediens. Derfor håper de selvsagt at gjestene gjør det samme. Her skal det luktes og testes. Smaksløkene skal utvides etter et besøk i Olav Kyrres Gate 39.

– Det er faktisk det som har vært det kjekkeste med å jobbe her hittil. Det å få utfordret seg selv når det kommer til cocktails. Menyen skal utvikles hele veien, og nye twister skal gjøres på drinkene, forteller Stian ivrig, og mikser sammen en Espresso Tonic som er en av de alkoholfrie drinkene på menyen – de finnes de også.

Han erfarer at klientellet på Rummelhoff er vant med å drikke bedre saker.

– Menyen her er veldig «high end», men igjen, alle liker en god drink. Det å kunne lage en drink som alle kan like, til og med de som liker sære ting, rett og slett klare å tilfredstille alle, det er veldig viktig. Det skal ikke bare være de som jobber i bransjen som liker menyen, fastslår han.

De fleste drinkene på snakkebarens meny tar tid å lage, men så er kundene også mer tålmodig.

– Her er det ingen sourmix i det hele tatt. Jeg vet det er noen som liker det, men da er de ikke kommet på rett sted.

– Ikke bare for menn

Og for å lære opp gjestene sine har de satt i gang tiltak. Onsdager og torsdager blir fra nå av viet til et drikkekonsept. Onsdager går det i vin, og torsdager er det Gin som står på menyen.

– Målet er jo at folk skal tørre å prøve ut litt vin de vanligvis ikke pleier å drikke. Her får du nemlig god vin til prisen av en billig, ler Stian, og legger til at hele utvalget ikke har kommet på plass enda. De venter fortsatt på mer.

Han ønsker også å knuse myten om at Gin er en drikkevare for menn. Den er like så fullt for kvinner, presiserer Stian. Man må bare bli kjent med smakene.

– Jeg hadde lett tatt med venninnegjengen på noen glass, ler han.

Hver ukedag har fått sitt eget konsept på Rummelhoff. Allerede på tirsdagene skal det feires at helgen nærmer seg i form av konseptet «Bobler», som gir deg nettopp bobler til en god pris. Utover uken beveger man seg innom alt fra Einebær-  til øl-konsepter før man lander på konseptene «Druer» og «Sitron» til helgen. Guttene har også hatt i bakhodet at ukens siste dag kan være tung for mange. Derfor lagde de en temadag ut av søndagene på Rummelhoff, med pannekakebuffet til alle gjestene.

– Han som stod å lagde pannekaker sist slappet ikke av et sekund. Det kom alt fra barnefamilier til unge, og det var god stemning hele dagen.

– Hvilke pannekaker er det snakk om?

– Foreløpig er det Norske, tynne pannekaker, men du skal ikke se bort ifra at vi lager litt amerikanske etterhvert. I tillegg har vi masse tilbehør som hjemmelaget eplesyltetøy og bær. Konseptet er at du kan spise så mye du vil for 89 kroner.

 Bergens nest beste kaffe

Rummelhoff har også gått ut med at de har Bergens nest beste kaffe. Den beste er det Smakverket som står for, skal vi tro Stian. I midlertid falt valget på Bergen Kaffebrenneri når gjengen skulle velge samarbeidspartner på kaffefronten. Da er det godt at det nettopp er Bergen Kaffebrenneri som har lært opp baristaene på Rummelhoff.

– Kaffen vår er ferskbrent og kvernet før den settes på trakter og vi har mye å velge i. Cappuchino og Latte er jo veldig populært, også er det er også mulig å ta den med seg på veien opplyser Stian.

Han forklarer også at det er mulig å få seg en matbit under hele åpningstiden.

Har dere noe økologisk eller allergener på menyen?

– Ja, noe av maten vår er økologisk. Vi har blant annet surdeigsbrød fra Colonialen og økologisk øl.

Les avisen i en Biedermeier

Interiøret på snakkebaren er gjennomført fra gulv til tak. Vintagemøblene har gjengen personlig kjørt og hentet rundt om i Norge, og Biedermeiersofaen er en perfekt hvilebenk, mens du inntar morgenkaffen, leser avisen eller nyter en av lunsjrettene.

– Vi jobber med å få på plass mye spill og lesestoff. Tanken er jo at folk skal bli værende hos oss når de først kommer, derfor har vi tilrettelagt med masse stikkontakter, innebygd sjakkbord og gratis nett, blant annet, forteller Stian.

Baren holder åpen fra 12:00-03:00 fra lørdag og søndag. 18:00-03:00 fra mandag til fredag.

Lurer du på hva som skjer på Rummelhoff? Følg snakkebaren på Facebook og Instagram @rummelhoff.bar, eller besøk nettsiden.

Kommentarer

kommentarer