typ bergen gøy på jobb kopi

Du trenger ikke være typete for å handle på «Typ»

Men du skal helst være litt kul. Svenske Felix Fernstrøm har nemlig åpnet Bergens nye bruktbutikk, «Typ Bergen», og med seg på laget har han den danske vinkelneren Anne Kim Thordsen. 

Av: Susann Hellesnes

Til tross for at de nå føyer seg inn i rekken av bruktbutikker i Bergen, skiller sortimentet dem fra resten. Her får du nyere plagg fra merker som Palace, Stone Island og M+ RC Noir, kombinert med unike vintage- og bruktklær i alle prisklasser.

Det var fullt trøkk på åpningen torsdagskveld. Det er Anne godt fornøyd med, da hun ikke visste helt hva hun kunne forvente på en slik dag.

– Det har gått over alle forventinger, helt fra første halvtimen, gliser hun.

Hun får støtte av Felix som også er fornøyd med køen utenfor Håkonsgate 9. Den består i hovedsak av ivrige ungdommer som venter på å få komme inn i varmen og se på utvalget. Nyheter fra blant annet Supreme og britiske Palace henger og dingler på nye kleshengere inne i den lille butikken. Ungdommene utenfor konkluderer i at de venter på noe godt.

Det var lang kø utenfor butikken på åpningsdagen.

– Min far har klesbutikk, så jeg har nok blitt litt inspirert av det. Jeg har alltid ønsket å ha min egen butikk, forteller Felix, som er grunnleggeren og eier av Typ.

I over et halvt år har butikken vært planlagt.

– Også har vi bygd alt selv, sier Felix stolt.

Det var mange gutter som shoppet denne ettermiddagen i Håkonsgaten.

Interiøret er morderne og praktisk; en benk, store vinduer, prøverom og rustikke taklamper utgjør store deler av interiøret. Her er det klærne som spiller hovedrollen, og mange av plaggene er det Felix selv som har samlet. Noe er hans eget, mens annet har han fått fra venner og kjente.

– Folk kan levere klær de ikke bruker lenger her, oppfordrer Anne.
Hun forteller at hun jobber som sommelière på et hotell i sentrum.

– Derfor blir det nok Felix som kommer til å stå mest i butikken.

De to forteller at de gleder seg stort til sin nye hverdag. Butikken skal fylles opp med mye snop fremover, lover de.

Kommentarer

kommentarer