tøfl

Kjærlighetsbarnet til Bob Hund og Sondre Justad

Stavangerbandet TØFL stakk nylig av med seieren på Eggstockfestivalen. De har spilt sammen siden 2015, og varmet opp for både Dagny, Hvitmalt Gjerde, Sløtface og Silja Sol – men de har enda ikke sluppet sin første singel.

Av: Michelle Kleveland
Foto: Tore H. Thiesen, Kristoffer Øen Photography og KPS foto

Hvem er TØFL?

– Vi er fire godgutter mellom 19 og 21 år som bruker masse tid på musikk – og elsker det! Det siste året har tre av oss bodd på TØFLoftet i Bergen, studert, produsert musikk og spilt masse konserter.

Det Bergensbaserte bandet består av Hans Markus Riisdal på vokal, Thomas Campe Pettersen på gitar, Tobias Lidegran på bass og Mathias Eeg på trommer, i tillegg til livemedlem Viktor Bugge på tangenter. Guttene har spilt sammen siden 2015.

Hvis man googler «tøfl band» får man først og fremst opp bilder av crocs. Hva tenker dere om dette?

– Vi er noen av de første som kjøpte crocs, så det er kanskje ikke så rart…

Hvordan ble det akkurat dere som startet band?

– De kommende tøflene møttes på musikklinja i Stavanger for flere år siden, og ble fort hjertevenner. De spilte en dag på musikkinstrumentene sine sammen og det føltes naturlig, litt som salt og pepper.

Kan dere beskrive musikken deres?

– Spretten indiepop på Randabergdialekt, med enkle, repetitive riff og tekster folk flest forstår. Vi har enda ikke klart å tenke ut hva musikken ligner på, men den ville kanskje lignet på et slags kjærlighetsbarn mellom Bob Hund og Sondre Justad.

Hva handler sangene deres om?

– Målet med livet er å skape mest mulig velvære, både for seg selv og resten av verdens bevisste organismer. TØFLen i tekstene streber etter det gode liv, men fengslende sosiale normer, den sosiale rangstigen, dårlig selvkontroll og avhengighet – i tillegg til generell unnvikelse og et prokrastinerings-syndrom – ødelegger for det. Han er altså det omvendte av en livsnytende, selvsikker alfahann som lever i godt samliv med de sosiale normene. Tekstene er dermed tragikomiske manifestasjoner av denne karakterens tanker og følelser.

Sangen Avatar ligger ute på SoundCloud, men for å høre resten av TØFL sin musikk, har man nesten ikke noe annet valg enn å se de live.
Dere har spilt masse konserter, men har kun én sang på SoundCloud. Forklar!

– Produksjonene våre er preget av den uheldige kombinasjonen perfeksjonisme og prokrastinering – ting tar tid! Men frykt ikke, vi sitter på et trillebårlass med demoer, og mye musikk er på vei over dørstokken.

Hva handler Avatar om?

– Virkelighetsflukt. Lange meningsløse tv-middager som fører til en apatisk tilværelse og følgelig at man flykter inn i en virtuell verden – enten gjennom Netflix eller VR-briller. Spesielt VR-briller er en skummel sak man bør passe seg for i fremtiden!

Thomas Campe Pettersen.

Hvis du følger TØFL på Facebook, har du kanskje fått med deg de hjemmemekkede GIFene de poster hver fredag.

Hva er greien med fredager?

– Da er det extra lov å spise pizza og alle venner samler seg :) GIFene våre promoterer dette budskapet. Kjartan har helt rett!

Hva har vært den merkeligste konsertopplevelsen deres?

– I mai spilte vi på Hulen, på en musikkfest kalt BLOT, arrangert av medisinstudentene i Bergen. Vi forventet egentlig nokså få publikummere og smålaber stemning, men det var kreisi fett! Masse fulle medisinstudenter som brølte med på låtene. Mistenker dette har noe å gjøre med at ingen medisinstudenter gjør annet enn å studere, stort sett, og dermed må ta alkoholkonsumet til russenivå når de først får sjansen til å drekke.

Tidligere i juni deltok også bandet på Eggstockfestivalen.

Hvordan var det å vinne hele greien?

– Dødsbra festival! Vi møtte en drøss fine folk, hørte masse ny, bra musikk og drøyt flinke deltagere. Rett og slett sinnsykt kult å vinne!

Hva har vært høydepunktet som band så langt?

– Eggstock ;)

TØFL på Eggstockfestivalen.

Hørte rykter om at dere skal slippe deres første singel i sommer. Kan dere røpe noe mer?

– Har hørt det vi også! Spennende! Slå på radioen en gang i august B-) *flammeemoji*

Hva er planen videre i sommer og i høst?

– Skal slippe singelen Alle Andre Får Lov, stagedive på Tysnesfest, spille i sykkelshorts på SYKKELVM (!!!), mekke flere singler og få popcornmaskin fast på backstage

 

Kommentarer

kommentarer