LUMIKIDE PRESSEFOTO (1)

Ny musikk / Dagens nye låter

Her får du noen nye godbiter fra både Lumikide, dePresno, Kakkmaddafakka, Hester V75 og Disaster In The Universe!

Av: Michelle Kleveland 

Foto: Thea Marie Kvam

LUMIKIDE – BIRTHMARK

Bergensbandet Lumikide (bildet)  består av Birgitta Alida Hole, Martin Miguel Almagro Tonne, Alf Hulbækmo og Axel Skalstad. I 2015 slapp de «Lumikide EP», og nå er de ute med den nye EP-en «Birthmark», som består av syv spor.

– «Birthmark» handler egentlig om en konflikt som løser seg på helt uventede måter, og hva som skjer når man gir slipp på makta si og plutselig begynner å vurdere helt nye og uventede løsninger på gamle problemer, sier gitarist, Martin Miguel Almagro Tonne.

– Hvor lenge har dere jobbet med denne EP-en?

– Vi har jobbet i godt og vel halvannet år med EP-en, skrevet låter, jobbet mye med miksing og postproduksjon og låtutvalg. Det er fantastisk deilig å endelig ha noe nytt å vise fram!

Les mer om Lumikide her

Videopremiere – kroppsdeler, gull og glitter  her.

Lumikide ute med sin første musikkvideo her.

 DEPRESNO – BREATHING

Bergensfavoritten Bjarte DePresno er også tilbake med ny musikk. Låten Breathing er hentet fra hans kommende EP.

– Breathing handler i bunn og grunn om å egotrippe litt. Av og til må man bare ha litt «me-time», puste litt og gjøre sin greie, sier dePresno.

– Har du planer om å slippe noe mer musikk fremover?

– Det kommer låter gjennom sommeren som til slutt resulterer i en liten EP! Vi har så vidt begynt.

Les mer:

Det føles som å føde! 

Bergens nye stjerne-stemme her.

KAKKMADDAFAKKA – ALL I WANT TO HEAR (ÅÅÅ)

I dag slapp også Kakkmaddafakka en ny låt: All I Want To Hear (ÅÅÅ). En ny sommerhit?! Tidligere i uken postet Bergensbandet en link på Facebook hvor «ekte fans kunne få bli med på noe kult». De fikk nemlig høre et eksklusivt klipp fra All I Want To Hear (ÅÅÅ), og dette resulterte i en liten video med fan-reaksjoner til den nye låten.

Les mer:

Fra Bergen til Berlin.

Bergtar papparollen.

HESTER V75 – BABY TA MEG

I april slapp guttene i Hester V75 sitt andre minialbum «Baby eg har et problem». Nå slipper de musikkvideoen til Baby ta meg, som er en av låtene fra albumet. Musikkvideoen spilte de inn i København.

Les mer:

– Vibbefanger til København.

DISASTER IN THE UNIVERSE – TAKE SOME TIME

I tillegg til alle disse bergensfavorittene, har også oslobandet Disaster In The Universe sluppet ny musikk. Bandet spiller psykedelisk pop/rock, og består av låtskriver-duoen Dosser Brandt og Jonas Jacques Rohde-Moe. Live har de også med seg Andreas Kase, Magnus Falkenberg og Jørgen Apeness.

I 2014 slapp Disaster In The Universe debutalbumet «Coconut Message». Til høsten er de klar med nytt album, og i dag slipper de Take Some Time, som er første låt fra albumet.

– Vi pakket bort alle programmerte lyder og lagde noe ærlig. Vi tror det er bra med litt varme nå, sier vokalist Dosser Brandt.

– Hva handler Take Some Time om?

– Det var ikke noe vi hadde planlagt, men litt etter litt merket vi at den nye musikken vår handlet om varme kontra kulde, feelgood fremfor feelbad, og ikke minst ærlighet, enkelhet og personlighet fremfor det maskinelle og programmerte.

– På den nye platen er alt spilt inn på «ekte» instrumenter. For oss føles det som å åpne dører til våre egne røtter. Underveis gikk det også opp for oss hvor mye vi selv har savnet akkurat dette. Lytt her.

Kommentarer

kommentarer