_CN10996-Edit-4K

I hjertet av bryggen – Ett hus, utallige muligheter

Annonsørinnhold: Med adresse på Bergens mest historiske landemerke kan du nå nyte burger og kunst om hverandre. UNA på Bryggen har nylig fått en saftig oppgradering. Nesten like saftig som den oppgraderte burgermenyen. I tillegg kan man nå boltre seg på to etasjer med uendelige muligheter for mat, dans og moro.

Av: SKOG
Foto: Ole Kristian Olsen

Det regner godt, som det ofte gjør i Bergen. Du har nettopp spist en deilig burger med hjemmelaget brød og godt tilbehør. Til maten har du gjerne drukket øl fra et norsk bryggeri. Du sitter med vennegjengen, fine toner spilles i bakgrunnen. Stemningen er folkelig, men fremdeles med et hint av eleganse. Dere har lyst å fortsette kvelden, men å gå ut i regnet frister ikke. Tenk om restauranten ble gjort om til et utested? Tenk om du kunne velge mellom DJ i en etasje og lounge-stemning i en annen etasje?

Hold den tanken, for snart skal dette realiseres.

Barsjef Ulrikke Knudsen og daglig leder Corrie Taylor.

Ny burgerrestaurant, ny cocktailbar, nytt hus

I begynnelsen av mai var det klart for en ny satsning midt i hjertet av Bergen. UNA restaurant og bar på Bryggen har utvidet med en ekstra etasje, og har planer om å gi gjestene en helt spesiell opplevelse.

Det er stadig noe nytt å smake på i baren.

– UNA har alltid vært et bra sted for å nyte en fin kveld med venner. Og det er vel og bra, men ettersom sommeren kommer nærmere er det naturlig at et livligere nattliv er i progresjon. Vi håper at en DJ vil gjøre at stemning fortsetter utover nattetimene, sier daglig leder Corrie Taylor. I 1. etasje vil de fortsette med de samme gode matrettene, pluss en utvidet meny. Om kvelden og ut i helgens nattetimer vil du kunne nyte deilige sounds fra en DJ.

– Gjestene våre har likt seg veldig godt på UNA. Folk kjenner pulsen og ser byen godt fra innsiden av lokalet. Vi følte at det var på sin plass med musikk for et allment publikum, og det skal gjestene nå få, sier Per Jørgensen, en av eierne av UNA.

Men var det kanskje ikke DJ-stemning du ønsket deg akkurat i kveld? Fortvil ikke, hos UNA skal du nå kunne få det meste.

– Det er mye som skal skje fremover. Vi skal ha tirsdagsunderholding, slik at vi har et ekstra tilbud her på tirsdager. Dette skal bli et fast konsept i fra høsten av. Målet er å få UNA til å fungere som et helhetlig hus, og det målet er i ferd med å bli nådd, allerede.

– Det kommer til å bli en «åpen-hus-feeling», sier barsjef, Ulrikke.  

Ferske burgerbrød bakes daglig på kjøkkenet til UNA.

Den nyåpnede 2. etasjen vil blant annet by på hamburgere med ferskt brød på menyen. Dette bakes i restauranten hver eneste dag.

– Også serverer vi kortreist kjøtt. Smakskombinasjonene skal kunne dekke de fleste behov.

Og for å kunne dekke behovene har kvalitet fått en spesiell plass hos UNA.

– Vi ser at i andre byer som for eksempel Oslo er det stor interesse rundt burgersteder, og det er mye spennende som finnes. Man kan lage alt mulig på en burger, for det er så mange variasjoner, sier Ulrikke.

Konseptet treffer bredt. De er også klar over konkurransen lokalt, men ser på dette som noe positivt.

UNA’s Angus burger er en av burgerne du kan velge mellom i 2. etasje.

– Vi har brukt lang tid på å utvikle en burgermeny som representerer både våre og gjestene sine smakspreferanser. Vi håper og tror at Bergen vil sette pris på denne menyen, sier Taylor.

Stemningen? Den vil være loungepreget i nattetimene, og et perfekt alternativ til de som ønsker en litt mer rolig atmosfære.

– Vi satser på et burgerkonsept og det er det vi går all in for. Det blir burgere og godt øl. Vi vil også ha en lounge-stemning i 2. etasje og prøve å satse litt på cocktails, sier Ulrikke.

Tar saken i egne hender

Blide og hyggelige ansatte sørger for å gi gjestene en god opplevelse.

Tidligere har UNA leid ut 2. etasje, og da har det vært to ulike skjenkebevilgninger mellom restaurantene på huset. Nå er det kun én bevilgning som gjelder på hele huset. Dermed vil man fritt kunne bevege deg mellom etasjene dersom det er ønskelig.

– Det har vært flere virksomheter i 2. etasje, men med den type beliggenhet som bygget har, er man nødt til å ha en folkelig profil. Det har det ikke vært tidligere, for å si det sånn. Det har rett og slett vært litt for stivt.

Nå integrerer de andre etasje med første etasje, med mål om å gjøre hele huset mer uformelt. Her skal alle føle seg velkommen sier eier, Per Jørgensen.

M.u.M er for øyeblikket en av kunstnerne som har utstilling på veggene hos UNA.

Kunst-oase

I tillegg til burgere, godt øl og et godt musikktilbud, vil UNA også kunne by på spennende kunst fremover. I samarbeid med Exhibition Norway skal flere interessante kunstnere stille ut i lokalene. Kunstnerne Nimi, M.u.M, Rip.Streetart, Dake og Barnsligs utstillinger vil kunne betraktes nærmere under åpningshelgen.

– Kunstnerne vil stille ut alt fra ett til fem bilder hver. Vi i Exhibition Norway er så heldige som får lov til å stille ut kunsten vår her, sier Karsten Kongshavn i Xhibition Norway.

I restaurantens 2. etasje er det rom for både små og store begivenheter.

Han legger til at mange lokale kunstnere nå får sjansen til å vise seg frem. Publikum vil få mulighet til å både nyte og kjøpe kunsten.

Hvorfor UNA?

– Vi er definert som det nest beste øl-stedet i Bergen. Vi har en rik sammensetning av kraftøl og har ikke industriøl. I tillegg eier vi tre bryggerier og vi kan tilby et veldig godt og variert øl-utvalg. Så blir folk gjerne sultne og da passer det godt med en burger oppe, eller en pizza nede. Man går ikke til UNA for å spise et gourmetmåltid, men for å få god mat til en fornuftig pris, sier Jørgensen.

– Ølet. Det har alltid handlet om ølet. UNA er unik fordi vi tilbyr over 80 forskjellige øl i tillegg til at vi holder hus på Bergens mest historiske landemerke, sier Taylor.

Hos UNA er alle hjertelig velkommen.

Følg UNA videre på Facebook: UNA Bryggeri & Kjøkken, og på Instagram @unabryggeribergen for oppdateringer om hva som skjer videre utover høsten.

Trykk her for å besøke UNA på Facebook!

Kommentarer

kommentarer