19988718_10158907542180487_1436845103_n (1)

Schjelderup skriver soloshow

Standupkomiker Christoffer Schjelderup jobber for tiden med showet Tro, Håp og Ærlighet. For å finne ut mer om det kommende showet til den såkalte «Gudfaren» av Stand Up Bergen, tok vi en prat med Schjelderup før han skulle på scenen for å teste ut nytt materiale. 

Av: Trond-Martin Hauge 

Den siste tiden har vi som går en del på standup lagt merke til at Christoffer Schjelderup har stått mye, både på Klubbkvelder på Ricks før sommeren, Humorlaboratoriet på Vaskeriet og litt på Sommerstandup på Ricks nå i juli. Dette skyldes at Christoffer jobber med å sette opp et nytt show, Tro, Håp og Kjærlighet, som skal være klart i januar 2018. Når man skal sette opp show er det viktig å prøve ut tekster for å finne ut hva som funker, og som dermed kan tas med i det endelige showet. 

Noe er allerede klart 

– Jeg har rundt 20 til 25 minutter som er klare til showet, men jeg må i hvert fall produsere en og en halv time til, sier Christoffer, som må ha mange nok vitser, slik at han kan kutte bort en del av det som ikke passer helt til showet. 

På spørsmålet om vi kan vente oss noe av det vi har hørt før, svarer Schjelderup: 

– Det kommer til å være vitser jeg har fortalt på scenen før. Det er jo slik vi tester ut materiale, men det blir egentlig ikke noe særlig gammelt, nei. 

Han legger til at det kanskje kommer noen gamle vitser som passer til showets tema, men at han prøver å unngå det. 

Foto: Grim Moberg

Best Of Christoffer Schjelderup 

– Jeg tror at dersom jeg skulle satt et best of-show, ville det ikke fungert i Bergen, sier Schjelderup. 

Han forklarer at folk i Bergen gjerne hadde blitt skuffet om de hadde møtt opp til et show hvor de hadde hørt de fleste vitsene fra før av. 

– Det er liksom ikke Seinfeld, som setter opp show med vitser fra en 20 år lang karriere. 

Han legger til at det kanskje kunne blitt filmet en gang for så å blitt lagt ut på Netflix. 

– Netflix er nok klare for noen norske specials, sier Schjelderup, som er klar på at vi må få mer norsk standup på TV. 

Hva tror du er grunnen til at det er lite norsk standup på TV? 

– Det er vanskelig å fange stemningen, og ting må være 100 prosent. Dersom et par ord uttales feil så mister man helt momentet i standupen, svarer Christoffer, som selv har prøvd å produsere standup-TV. 

Han tror en løsning er å filme komikerne gjøre de samme settene flere ganger, for så å klippe det slik at essensen kommer tydelig frem. 

– TV er et vanskelig fag. 

Premieren på Tro, Håp og Ærlighet er satt til 18. januar 2018. Basert på hva vi har sett av Christoffer Schjelderup den siste tiden vil vi påstå at det bare er å glede seg. 

Kommentarer

kommentarer