hangoverguide bilde 2

Har Fadderuken tatt knekken på deg?

Når drikkingen tar slutt vet vi alle hva som venter; den fryktinngytende, angerfylte dagen derpå. Den er like j***** hver helg, men til tross for dette gjør vi det samme om og om igjen. Om vi nyter smerte eller rett og slett lider av ren og skjær dumhet, er vanskelig å si. Så her kommer altså en useriøs og uformell guide til hvordan dagen derpå kan bli mindre pinefull.

Skribent: Maren Myrseth
Foto: Susann Hellesnes & arkiv

SOVE LEEENGE

Alkohol har mange onde egenskaper og en av de er å sørge for at kvaliteten på søvnen er meget dårlig. Man trenger derfor mer av det. Til alle syvsovere der ute vil dette være en fantastisk nyhet. Det å sove ut lenge dagen derpå kan derfor være forebyggende.

DUSJE

Det første en bør gjøre når en våkner dagen derpå er å vaske av seg all skam, skyldfølelse og anger. En «reinkarnasjons»-dusj om man vil. En mulighet til å bli ren, noenlunde avslappet og få en ny start. En blir klar til å møte dagen, som så uunngåelig vil komme.

SPISE EN GOD OG FET FROKOST

Noe som en bør unne seg på en dag som denne er en ordentlig, god frokost. Gi blaffen i dietter og detoxer. Dra på Macer’n og jafs i deg en saftig burger med god samvittighet. Endorfiner vil komme strømmende og dagen vil føles bedre. En softis kan også hjelpe.

TØM KROPPEN

Dagen derpå er selvsagt ikke noen delikat affære. Det som virkelig kan hjelpe når man føler seg elendig er å tømme kroppen for alle giftstoffene man har brukt så mange timer på å hive i seg dagen før. Når magen er i uro er løsningen å gå på do.

KAFFE ER DIN BESTE VENN

Når en drikker alkohol så vil blodårene utvide seg, som igjen er grunnen til den vonde skallebanken. Kaffe kan hjelpe mot dette. Koffeinet får blodårene i hjernen til å trekke seg sammen som gjør at mindre blod strømmer til hjernen og dermed lindrer hodesmerten.

NETFLIX

Dagen du har lagt bak deg var utrolig fysisk anstrengende for kroppen. En kveld med følelse av uovervinnelighet blir erstattet med en dag av utmatthet. Man vil bevege seg minst mulig og blir sliten av å reise seg opp. Dagen kan dermed fort bli kjedelig og da er Netflix en underholdende måte en kan ligge helt i ro på.

GODE SAMTALER

Selv om en skammer seg over det en gjorde en våt natt på byen så er det veldig godt å kunne snakke ut om det etterpå. Ha på dere koseklær, sett frem noe godt å knaske på og snakk i flere timer om alt og ingenting. Gode samtaler kan helbrede sinnet.  Dette er, etter vår mening, et godt tips generelt i livet.

Kommentarer

kommentarer